Színes Ötletek

a kézügyes blog

A nyuszi és a süni barátságától a varázslatos vámpírtündérig
Olvasnivalók a nyári szünet végére a Móra Kiadótól

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_38.jpg

A nyárutóra hoztunk nektek néhány jó könyvet és mesét a Móra Könyvkiadó kiadványai közül, amiket még sokáig forgathattok, akár délutáni vagy hétvégi kikapcsolódásra, akár egy kedves esti mesére vágytok. Olvassatok tovább, ha kíváncsiak vagytok egy nyuszi és egy süni örökké tartó barátságára, vagy két ovis kalandjaira. Ezek mellett egy titokzatos, varázslatos vámpírtündér letölthető öltöztetős játéka és egy ajándéksorsolás is vár titeket a folytatásban.

Mi ketten

mi_ketten_masolat-1.jpg

Nemrég jelent meg Michael Engler, a népszerű német meseíró négy meghatóan szép állattörténetét összefoglaló kötete. Az óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló kedves meséket Joëlle Tourlonias tüneményes rajzai teszik még szerethetőbbé. A történetek főhősei, a nyúl és a sün olyan mély barátságot kötöttek, hogy az erdő összes lakója azt kívánta, bárcsak neki is megadatna hasonló. Minden kalandban és minden nehézség dacára kitartanak egymás mellett, akár egy új bújócskabajnok erdőlakó érkezik, akár két gyanús idegen, vagy egy csúnya megfázás - ők ketten minden helyzetben ott vannak egymásnak. Ha eddig izgalmasnak találtátok, ITT akár bele is olvashattok a könyvbe!

Bátorságpróba

batorsagproba_web.jpg

Augusztus 15-én jelent meg, tehát még egészen friss Mikola Péter sorozatának legújabb része, amiben Zorkára és Bercire ismét nagy kalandok várnak. Az előző fejezetekből már ismerhetitek az óvodás korú, kíváncsi testvérpárt, akik mindig bátran vetik bele magukat az izgalmakba. Most éppen világmegváltó találmányokat gondolnak ki, Borcsa kutyájukkal keresnek kincseket, indiánosdit játszanak, szúnyogcsípés-szépségversenyt rendeznek, és a történetnek itt még bőven nincs vége. A gyerekek a nagy kalandok közepette nincsenek egyedül, minden lépésüket szerető, segítő figyelemmel kísérik szüleik. A rövid történetekből megismerhetjük egy család hétköznapjait, és többek között azt is megtudhatjuk, hogyan küzd meg Zorka az ebéddel, mennyire jó móka párnacsatázni, és hogyan cseréli el titkait két ovis. A kedves, humoros történetekkel könnyen azonosulhatnak gyermekek és szüleik egyaránt, ami nem véletlen, hiszen Mikola Péter jól ismeri a kicsik mindennapi világát, évtizedek óta szórakoztatja meséivel, zenés-éneklős műsoraival, eljátszható dalaival az óvodás, kisiskolás korosztályt.

Holdas Hanna nyaral

holdas-hanna-nyaralni-megy.jpg

Holdas Hanna igazán különleges kislány, hiszen félig vámpír, félig tündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő pedig vámpírtündérként keveredik mindig különös kalandokba. A szerző, Harriet Muncaster illusztrátorként is elismert, így nem meglepő, hogy a Vámpírtündér köteteiben is meghatározó a vizualitás. A kezdő olvasóknak is könnyen feldolgozható szöveget nagyszerűen kiegészíti a sok részletre magyarázatot adó képi világ. A történetek a különleges család hétköznapjaiba engednek betekintést, amiről csak elsőre gondoljuk azt, hogy sci-fibe illőek lehetnek. Az eseményeket a gyerekek magukénak érezhetik, hiszen alapjában Hanna is egy cserfes kislány, aki próbál beilleszkedni az emberek világába - iskolába megy, balettozni tanul, szülinapi bulit szervez. A sorozat második részében a család a tengerparton nyaral, ahol vacsorára pillecukrot sütnek, Hanna pedig egy igazi hableánnyal találkozik.

A képre kattintva letölthettek egy mókás Holdas Hanna és Mályvaszín Nyuszi öltöztető játékot. Vágjátok ki papírból a ruhákat, kiegészítőket és játsszatok kedvenc szereplőitekkel a könyv lapjain kívül is!

hh_oltozteto.jpg

Ahogy megszokhattátok, a könyvajánló mellé játékot is hozunk! Írjátok meg nekünk a Facebook-poszt alatti hozzászólásban, melyik könyv a kedvencetek, és ha nektek kedvez a szerencse, tiétek a választott kiadvány! Tartsatok velünk itt, illetve Facebookon és Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le! 

1000_200_mikola.jpg

A nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2022. augusztus 27. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 
  • Az eredményhirdetés időpontja: 2022. augusztus 28. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot az Instagram nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik az Instagramhoz.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3617913175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása