Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vissza a suliba! - 1. rész - Írószerrendező papírgurigából
Kreatív ötletek iskolakezdéshez újrahasznosított alapanyagokból

0_x_2.jpg

Az iskolakezdés minden nyár végén megterheli a pénztárcánkat, akár kicsik, akár nagyobbak a gyerekek. llyenkor jól jöhet minden olyan ötlet, amik mókásak és hasznosak, és amiket egy kis kézügyességgel a gyerekek maguk is elkészíthetnek olyan otthon fellelhető alapanyagokból, amik egyébként a szemetesben végeznék. Nyilvánvaló, hogy ezekkel egy új iskolatáska árát nem spórolhatjuk meg, ahogy a Földet sem tudjuk megmenteni velük az ipari szinten termelődő hulladékoktól, de amellett, hogy fillérekből megvalósíthatók, szemléletformálásnak sem utolsók. A gyerkőcök pedig imádni fogják azokat a sulis kiegészítőket, amiket saját kezűleg készíthettek, vagy díszíthettek ízlésük szerint. A Nebulo támogatásával készülő sorozatunk első részében egy már klasszikusnak számító ötletet, a papírgurigákból készíthető ceruzatartót formáztuk kedves állatfigurákká. A folytatásban az elkészítési útmutatót és a letölthető sablonokat is megtaláljátok ehhez a mókás tacskóhoz és egy kedves cicához is.

9_87.jpg

Az írószerek rendszerezéséhez mindig jól jön egy több tárolóegységből álló tartó, amit magatok is elkészíthettek néhány papírguriga felhasználásával. A lehetőségeknek csak a fantáziátok szab határt, a dinótól a delfinig bármilyen állatot megformázhattok. Mi sokak kedvenceit, egy kutyust és egy cicát készítettünk ezzel az egyszerű módszerrel. A cikk végén a sablonokat is letölthetitek hozzájuk, de bátran megrajzolhatjátok a saját verziótokat szabadkézzel is!

Amire szükségetek lesz:

  • papírgurigák
  • színes, mintás papírok
  • olló
  • ragasztó
  • fekete ceruza vagy filctoll
  • csipeszek (segíthetnek rögzíteni a papírt a ragasztó száradásáig, de elhagyhatók)
  • ragasztópisztoly

1_2_5.jpg

1. lépés - A formák kivágása

A sablonok alapján vágjátok ki a testrészeket, illetve a gurigátoknak megfelelő mennyiségű és méretű téglalapokat a színes papírokból! A kutyushoz hat, a cicához négy darabot használtunk fel. A gurigákat borító elemeknél arra figyeljetek, hogy a magasság pontosan egyezzen a gurigáéval, a szélesség viszont legyen 1-2 centiméterrel nagyobb, mint a henger kerülete, hogy legyen elég felület az összeragasztáshoz!

2_3_2.jpg

2. lépés - A gurigák beborítása

A méretre vágott téglalap alakú színes papírokat ragasszátok fel a gurigákra! Nem szükséges a teljes felületet bekenni ragasztóval, elég a két szélét. Mi csipesszel rögzítettük a ragasztásokat, így nyugodtan haladhattunk a többi lépéssel a száradás ideje alatt is. Hagyományos ruhacsipesz vagy pici iratcsipesz is bevethető erre a célra.

4_2_5.jpg

3. lépés - Az első henger, azaz a tacskófej

A sablonok között megtaláljátok a fejformát, ami egyben az első henger borítása is. Mielőtt a gurigára ragasztjátok, rögzítsétek az orrát, szemét, fülét, és rajzoljátok meg a többi részletet!

5_2_3.jpg

4. lépés - A test összeállítása

Ragasszátok egymáshoz a papírgurigákat, rájuk a lábakat és a farkincát is! Várjátok meg, míg megszárad a ragasztó! Érdemes ennél a lépésnél is használni a csipeszeket a rögzítéshez, úgy nem kell percekig összenyomva tartanotok az elemeket, ráadásul tisztábban is dolgozhattok. 

6_2_2.jpg

5. lépés - Befejezés

Az alsó felületet muszáj lezárnunk valamilyen módszerrel, hogy ne peregjen ki belőle minden, amikor áthelyezzük az asztalon. A tacskónál egy téglalap alakú kartonra ragasztottuk fel a papírgurigák sorát, a cica esetében pedig körberajzoltuk őket, és erre a formára rögzítettük, hogy ne lógjanak túl a szélek. Mindkét esetben ragasztópisztolyt használtunk - ennél a lépésnél a kisebbek kérjenek szülői segítséget!

Nézzétek meg a munkamenetről készített videós összefoglalónkat!

A sablonokat a képekre kattintva tölthetitek le!

sablon_kutya_2.jpg

sablon_cica_2.jpg

szinesotletek_banner_2-01-01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7117907737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása