Színes Ötletek

a kézügyes blog

Hangolóra, meseterápia, kreatív foglalkozások - Jövő vasárnap ismét Pöttömkert a Budapest Parkban

hangolora_6.jpg

Július 31-én, jövő vasárnap délelőtt 10 és délután 15 óra között ismét Pöttömkert a Budapest Parkban! A népszerű családi rendezvény ezúttal is kitűnő szórakozást és sokszínű programokat ígér a látogatóknak, korosztálytól függetlenül, hiszen megannyi kreatív foglalkozás, előadás és színpadi produkció várja a közönséget ezúttal is. A részletekről a Budapest Park munkatársát, Mayer Diánát kérdeztük.

Akik jártak már korábban a Pöttömkert rendezvényein, azoknak biztosan ismerősen cseng majd néhány fellépő neve, de ezúttal is várhatók meglepetések. Zenei szempontból a legkisebbek, tehát a 3 év alatti korosztály számára az ölbeli mondókázás, dalolás, népi hangszerek bemutatása bír a leginkább fejlesztő hatással, így jövő vasárnap negyed 11 körül - az egyébként határon innen és túl több mint 80 foglalkozásvezetővel működő - Kerekítő mondókázó foglalkozással indul majd a nap. Utána pedig izgalmas színpadi produkciókat láthat a közönség. Dia erről így beszélt:

„A program egyik fénypontja a kicsit nagyobbak örömére a nagyszínpadon 11 órakor fellépő Kiskalász Zenekar, akikről érdemes tudni, hogy egytől-egyik kiváló zenészek, egyszersmind szülők is, pontosan tudják, hogy milyen ritmusokkal és dalokkal lehet táncra perdíteni a gyerekeket úgy, hogy a szülők is élvezetes műsor részesei legyenek! Ebédidőben, délben sem kell majd pesztra a kicsik mellé, hiszen Hajnal Máté bűvész káprázatos és titokzatos trükkjei garantáltan lekötik a gyerekek figyelmét, sőt, a felnőttekét is!”

13 órakor egy olyan előadás következik, melyben egyaránt teret kap a színházkultúra és a mentálhigiéna. A Batyu Színház „Bodza titkos meséi” című bábjátékos darabja ugyanis valójában egy olyan meseterápia, melyben az óvodáskorúak és kisiskolások élethelyzeteinek, problémaköreinek feloldását dolgozzák fel, a mese, a játék, a zene, a tánc eszközeivel és erejével, változatos bábtechnikákkal.

buvesz_1.jpg

A színpadi produkciók mellett a Park terét felhasználva számos játékkal készül a szervezői csapat, melyek között a könnyed, kötetlen játékoktól a kreatív alkotótereken át a környezetvédelem is megtalálható lesz, ráadásul egy igazi meglepetés is várja a látogatókat. Erről Dia annyit árult el, hogy érdemes lesz figyelni az árnyékos területeket, ahol 10:30 és 12:30 között a japán kultúrából kap egy-egy csepp élményt a közönség. Ha pedig az a cél, hogy a gyerekek kicsit le tudják vezetni kifogyhatatlan energiájukat a hét végére, szintén érdemes a Pöttömkert felé venni az irányt.

„A mozgékony gyerekekre mindig gondolunk. A mókajárgányokon és tanulóbicajokon felül ezúttal dupla ugrálóvárat állítunk fel a Retro tánctéren. A Park elég nagy ahhoz, hogy bőven el tudjanak rohangálni a srácok, és közben attól sem kell tartani, hogy elvesznek; egyrészt a terület körbe van kerítve, másrészt gyerekszalagot adunk a belépéskor, melyre felírható a szülő telefonszáma, így ha elkeveredne a gyermek, gyorsan elérhetők az aggódó anyukák, apukák.”

Ezúttal is lesz Hangolóra, ahol a kicsik is megpróbálkozhatnak a zenéléssel. Dia a 2019-ben indított interaktív hangszerkiállításról a következőket mondta:  

„A Hangolóra szerintünk hiánypótló kezdeményezés, célja, hogy a gyerekek megismerkedhessenek egy klasszikus pop, rock, vagy jazz zenekarban használt alaphangszerekkel, és ki is próbálhassák őket. Ráadásul mindezt úgy, hogy a környezetük nem hallja őket, mert fejhallgatóban hallgathatják saját játékukat. Szerintem csodálatos, hogy a Pöttömkerten testközelben foghatnak hangszert olyan fiúk-lányok is, akiknek erre nincs módjuk otthon. Ki tudja, lehet, hogy valamelyik csöppség itt találja meg az életcélját, és 20 év múlva már a Nagyszínpadunkon fog gitározni egy headliner zenekarban, sőt, egy interjú során megemlíti, hogy itt kezdődött minden, a Parkban, Pöttömkerten a Hangolóra hangszereinél! Na jó, viccelek, de azt tartom, hogy a hangszerek szeretete kezdődhet itt nálunk, a Pöttömkerten, és ez önmagában is klassz motiváció, hogy évről-évre meghívjuk a programot.”

hangolora_7.jpg

És persze szervezői szempontból kitűnő motiváció az a rengeteg pozitív visszajelzés is a családi vasárnapok után, amelyek Dia szerint egyértelmű visszaigazolást jelentenek azt illetően, megéri-e ilyen típusú rendezvényeket szerveznie egy leginkább könnyűzenei koncertekről ismert szórakozóhelynek.  

„Mindig kapunk köszönő e-maileket, hozzászólásokat, sok-sok mosolyt látunk, rengeteg kacagást hallunk a Pöttömkertek ideje alatt! A események során készült fotók is kitűnő hangulatról árulkodnak, ennél több érv igazából nem is kell! Persze amellett, hogy mi is szeretjük a Pöttömkertet, hiszen a Parknak nem is az a célja, hogy egy „egy a sokból” koncerthelyszín legyen. Ennél százszor nyitottabbak és sokszínűbbek vagyunk. Reméljük, hogy a szülőknek akkor is eszükbe jutunk, amikor sikerül kis időre gyerek(ek) nélkül, kettesben maradniuk, és épp egy jó koncertre vágynak, ahol kicsit kint hagyhatják a valóságot. És persze ne felejtsük el, a gyerekek is hipp-hopp kamaszokká, egyben koncertlátogatóvá válnak, és már meg is érkeztünk ismét a Parkba!”

A tavalyi szezonban még bőven érvényben voltak a Covid időszakát jellemző korlátozások, ezért a Pöttömkertet is csak két alkalommal került megrendezésre. A jó hír, hogy idén nem a júliusi az utolsó családi rendezvény a Budapest Parkban. Az idei harmadik alkalom időpontjáról ugyanakkor kissé formabontó módon értesülnek majd a látogatók.

„Az idei harmadik Pöttömkert időpontját július 31-én, a helyszínen jelentjük be látogatóinknak, majd rá egy-két napra indítjuk el az új esemény hirdetését a  Facebookon. Ha valaki szeretne mielőbb értesülni az aktualitásokról, érdemes bekövetni a rendezvénysorozat közösségi oldalát!

kozonseg.jpg

Akit pedig érdekelnek a Budapest Park aktualitásai a koncertek és a Pöttömkert mellett, azok olvassák el pár nappal ezelőtti hírünket, melyben a most meghirdetett Alkoss szabadon! pályázatról adtunk hírt, melyen a zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat a szervezők aukcióra bocsátják, a befolyt összegből pedig az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom által javasolt óvodákat támogatják

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9317890011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása