Színes Ötletek

a kézügyes blog

Alkoss szabadon - Művészeti pályázat fiataloknak a Budapest Park és a Vesta Home szervezésében

kolibri.jpg

A felhőtlen gyerekkor képeinek felidézésére hívja az alkotó kedvű fiatalokat a Budapest Park és a Vesta Home Magyarország Zrt. által indított Alkoss szabadon pályázat. Olyan 14 és 20 év közötti fiatalok pályamunkáit várják a kiírók, akik szívesen osztanák meg egy általuk festett vagy rajzolt képen gyerekkoruk egyik jellegzetes, boldog pillanatát. A gyerekeknek lételeme a játék, a világ felfedezése, ahogyan teszik azt minden nap az óvodába járó kicsik is. Ez adta az alapgondolatot a pályázathoz, hiszen a szervezők szerint a művészet megjelenítésével rendhagyó módon támogathatják az óvodákat és a gondjaikra bízott gyerekeket. Részletek, jelentkezési határidő a folytatásban! 

A zsűri által legjobbnak ítélt öt pályaművet elárverezik, és a befolyt összeget öt hátrányos helyzetű óvoda játszóudvarának fejlesztésére fordítják majd. Emellett a Vesta Home a nyertes alkotásokkal díszített napvitorlákat is telepít a kiválasztott óvodák udvarának árnyékolására. A beérkező pályaművek zsűrizésében részt vesz Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze, aki példaként szolgálhat a művészetek iránt érdeklődő fiatalok számára.

Az Alkoss szabadon pályázati kiírásának részletei

A pályázat jelentkezési határideje 2022. augusztus 15., a részvételhez regisztráció szükséges. A jelentkezők 2022. augusztus 30.-ig küldhetik be alkotásaikat, méretet és technikát illetően pedig nincsenek komoly megkötések: készülhetnek vászonra vagy papírra, A3, A2 vagy A1 méretben, akvarell vagy olaj technikával festve, de akár rajz formájában is.

A beérkező pályaműveket öttagú zsűri bírálja el. A zsűritagok között szerepel a pályázat felkarolója, Gerendai Károly, a Budapest Park képviseletében; Horváth Norbert, a Vesta Home Zrt. tulajdonosa; Bodó János, a Bodó Galéria tulajdonosa, aki műértő szemmel vizsgálja meg az alkotásokat. A kezdeményezéshez felkérésre zsűritagként csatlakozott Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze, valamint Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere, aki szintén fiatal előadóművészként vált ismertté itthon.

A kedvezményezett óvodák kiválasztásában a kiírókat segíti Barát Hella, az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom alapítója, akinek több éves tapasztalatával az igazán rászoruló intézményekhez juthatnak el a támogatások.

alkoss-szabadon-sajtotajekoztato-resztvevok2.JPG

Gerendai Károly, a Budapest Park társtulajdonosa így beszélt a kezdeményezésről: 

„A kezdeményezés ötlete egy, a fiatalabb korosztály alkotásra ösztönzésének dilemmájáról szóló beszélgetés közben született meg. Miután magam is szívesen támogatom a művészet több ágát, nem volt kérdés számomra a pályázat megvalósításába való bekapcsolódás."

Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere a pályázattal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy mindig örül azoknak a felkéréseknek, amelyek középpontjában a gyerekek állnak, hiszen az ő lelkesedésük és boldogságuk az, amire a leginkább fókuszálnunk kell. Horváth Norbert, a Vesta Home Magyarország Zrt. a következőket mondta a kezdeményezésről:

„Üzletemberként mindig keresem a lehetőséget, hogy a magam eszközeivel segíthessem oktatási-nevelési intézményeinket, hiszen a számukra nyújtott támogatás egy befektetés a jövőnkbe, az épp felnövekvő generációba. Bízom benne, hogy a kicsik arcára is mosolyt csalhatunk, amikor játék közben megpillantják az alkotásokkal díszített árnyékolókat.”

Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze elmondta:

„Sokszor a véletlenen múlik, hogy kiderül rólunk, megállhatjuk a helyünket egy művészeti ágban. Fiatal, az útját kereső alkotóművészként örömmel mondtam igent a felkérése, amellyel nemcsak más fiatalokat ösztönözhetek a bennük rejlő művész kibontakoztatására, de a pályázat révén a legfiatalabb nemzedékhez is picit közelebb hozhatom a művészet szépségét.”

A fiatal művészek legjobbnak ítélt alkotásait egy árverés útján a Bodó Galéria juttatja majd el a hazai műkedvelő közönséghez. A galéria formabontó módon sok fiatal magyar alkotóművészt támogat az ismertté válás útján, amelyről így nyilatkozott Bodó János, a galéria tulajdonosa:

„A legjobb dolog a világon az, ha az ember leül, és valami olyasmit hoz létre, ami addig csak az ő fejében létezett. Ilyenkor elillannak a gondok, ilyenkor nem létezik semmi más. Ilyenkor nagybetűs Mű születik. Ezáltal pedig egy nagybetűs Művész jön a világra. Megtiszteltetésnek tartom, hogy galériánk részt vehet ebben a kezdeményezésben, amivel közelebb hozhatjuk a fiatalok számára a képzőművészet szeretetét és ezáltal akár a jövő magyar kortárs művészeit ismerhetjük meg.”

A pályázat díjazása

A legjobbnak ítélt alkotások beküldői értékes díjakban részesülnek.

A Budapest Park díja az általuk legjobbnak ítélt alkotó részére:
- 1 Skybox biztosítása a nyertes alkotó és vendégei számára egy koncert idejére a 2023-as évben.

A Vesta Home díja az általa legjobbnak ítélt három alkotó részére:
- 1-1 páros Sziget napijegy a 2023. évi Sziget Fesztiválra;

Sávolt Karolina és a Bodó Galéria különdíjai: 2 db nagy értékű alkotócsomag.

A pályázat eredményhirdetésére egy, a legjobb alkotásokat is bemutató kiállítással egybekötött rendezvényen kerül sor 2022. szeptember 10-én a Budapest Parkban, a Halott Pénz fellépését megelőzően. A felhőtlen szórakozást ígérő díjakat a zsűritagok adják át a nyerteseknek. A pályázat hagyományteremtő céllal indult útjára, és a következő évekbeli folytatása a kiírók tervei szerint a fiatalok érzékenyítését is segíti majd.

Az Alkoss szabadon kiírásról bővebb információ a Vesta Home Magyarország weboldalán. Ugyanezen a linken már regisztrálhatnak is az alkotni vágyó fiatalok!

alkoss-szabadon-plakat-vegleges.jpg

A Budapest Parkról

A Budapest Park Európa legnagyobb, egész nyáron át nyitva tartó szabadtéri szórakozóhelye, ahol a legismertebb magyar zenekarok mellett a nemzetközi sztárok is szívesen fellépnek, ezzel jelentős külföldi közönséget invitálnak országunkba. A Park monumentalitásával és sokszínűségével vívta ki magának Magyarországon a piacvezető klub szerepét. Diktálja a trendeket, nyitott a folyamatos változásra és szívesen fogad be minden programot művészeti irányzattól, zenei stílustól függetlenül. Az élőzene, az önfeledt szórakozás és más kulturális események grandiózus találkozási pontja. Vendégközpontú felfogásával és különleges helyszíneivel a klubok kényelmét ötvözi a szabadtéri fesztiválok hangulatával, így nyújtva örök élményt és legendás estéket minden látogatónak.

A Vesta Home-ról

A kül- és beltéri árnyékolástechnikai megoldásokat nyújtó budapesti székhelyű vállalkozás kis családi függönykészítő cégből vált szakterületén 8 év alatt a magyar piac egyik meghatározó szereplőjévé. A Vesta Home növekedésének motorját az ügyfélkör folyamatos bővülése mellett a termékpaletta és tevékenységük földrajzi területének szélesítése adja. Az elmúlt években megnövekedett kültéri árnyékolási igényeket 30 fős csapatuk innovatív termékválasztékkal, például egyedi pergolák készítésével elégíti ki, és a vállalkozás tevékenységi területe egész Magyarországot lefedi. Emellett Európa számos országában vállalják árnyékolástechnikai projektek megvalósítását, 2019 óta a Vesta Home Magyarország Zrt. formájában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1617888473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása