Színes Ötletek

a kézügyes blog

Heti inspiráció a magyar költészet napján - 2022. április 11.

lackfi_2.jpg

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján tartjuk. Ebből az alkalomból évről évre előadóestekkel, könyvbemutatókkal és más kapcsolódó programokkal ünnepeljük a magyar költőket és költeményeiket. Természetesen az oktatási intézmények is tisztelegnek a magyar líra előtt, az óvodákban, iskolákban pályázatokkal, versenyekkel, versíró kihívásokkal, előadásokkal készülnek a jeles napra. A legkisebbekkel is megemlékezhetünk róla, ha a mai közös olvasáskor magyar szerző művét választjuk, hiszen ezen a napon nemcsak őket, de a magyar nyelv szépségét is ünnepeljük. Heti inspirációt nyújtó idézetünket a szavak egyik kortárs mesterétől, Lackfi Jánostól kölcsönöztük. Olvassatok tovább!

Lackfi János íróként, költőként, műfordítóként nemcsak műveivel, de zseniális improvizációs képességével, a szavakkal való különleges játékaival, sajátos humorával is elvarázsolja közönségét. Munkásságát József Attila- és Prima Primissima-díjjal is elismerték. Az elmúlt harminc évben több mint száz kötete jelent meg, de az alkotás mellett tanít, kreatív írás órákat tart, valamint rendszeresen tartja a kapcsolatot olvasóival. Mindez sokat tesz hozzá ahhoz, hogy sokaknak ismerős a neve a szakmán kívül is, gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű. A legkisebbek szülei a Kerekítő sorozat egyik részében találkozhattak mai mondókáival, amiről Kerekítő mondókás móka című cikkünkben nemrég részletesen is írtunk. A Lovasi Andrással közös fellépések is közrejátszottak a szélesebb körű ismertségéhez, ezért - és hogy egy kis zenével is teljesebbé tegyük ezt a mai napot - következzen egy a közös projektjeikből.

A Hangzó Helikon-sorozat 15. kötetében az ismert rockzenész, dalszerző, énekes: Lovasi András, kortársának, a sokoldalú költőnek, műfordítónak, Lackfi Jánosnak a versei hangzanak el. Kettejük között a kapocs Lovasi régi barátja, Heidl György egyetemi docens, eszmetörténész, aki a versekhez zenét szerzett. (Forrás: Gryllus Kiadó)



Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt,
 Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5417802755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása