Színes Ötletek

a kézügyes blog

Húsvéti készülődés aranyos zokninyuszikkal
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

9_17.jpg

A húsvéti készülődéshez igyekszünk olyan kedves és látványos ötleteket mutatni nektek, amelyek rövid idő alatt elkészíthetőek, lehetőleg otthon is megtalálható alapanyagokból. Külön öröm, amikor a gyerekeket is bevonhatjuk a kézügyeskedésbe, a tojásfestésen túl számtalan lehetőség kínálkozik mindenféle vidám figura és állatka létrehozására. Ma egy igen egyszerű és népszerű példát mutatunk erre, mégpedig a zokniból készült nyuszit! Az elkészítés menetét a folytatásban találjátok!

A húsvéti ünnepkör a keresztény egyházakban a húsvét ünnepeinek összessége hamvazószerdától pünkösdvasárnapig. Az ünnepkör középpontja húsvétvasárnap, Jézus feltámadásának főünnepe. A Biblia szerint Jézus, pénteki keresztre feszítése utáni harmadik napon, vagyis vasárnap feltámadt. A húsvét a tavaszi nap-éj egyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is egybeesik, melyeknek elemei a feltámadás, illetve az újjászületés. 

Ehhez a kedves nyuszifigurához olyan alapvető anyagok és eszközök kellenek, amik biztosan fellelhetőek minden otthonban. Az anyukák leginkább az első tételnek fognak örülni, hiszen mindegyikőjük egész biztosan régóta kerülget már jó néhány rejtélyes módon pár nélkül maradt zoknit. Ezekből most igény és szabadidő függvényében szép mennyiséget eltüntethetünk. Szükség lesz még ollóra, befőttes gumira vagy madzagra, rizsre, alkoholos filctollra és szalagokra.

0_8.jpg

A zoknit tegyük egy magas pohárba, majd kívülről húzzuk rá a szárát, így könnyebben beleönthetjük a rizst. Töltsük meg és gumizzuk, vagy kössük el, de nem teljesen a tetején - hagyjunk anyagot a fülek számára is! A kötést ismételjük meg kicsit lentebb és hátul is, a fej, a törzs és a farok kialakításához.

1_31.jpg

2_29.jpg

3_28.jpg

4_24.jpg

A felül ráhagyott anyagot vágjuk méretre, attól függően, milyen füleket szeretnénk a nyuszinak - ha nagy lelógót, akkor hagyhatjuk hosszabbra. Vágjuk középen ketté, majd előrajzolás után, vagy ha bátrak vagyunk, akár szabad kézzel belül ívesre. Ennél a résznél, ha van, használhatunk cikk-cakk ollót is. Végül a filccel rajzoljuk meg a szemét, az orrát, és kössünk a nyakába egy szép szalagot!

5_25.jpg

6_23.jpg

7_22.jpg

8_21.jpg

10_17.jpg

10_16.jpg

Ha van kedvünk, ezt az alap teendősort kedvünk szerint kiegészíthetjük és variálhatjuk. A nyuszi méretét a zokni hosszával és a rizs mennyiségével különféleképpen határozhatjuk meg. Vághatunk nekik hosszabb vagy rövidebb füleket. Ha sötét vagy mintás anyaggal dolgozunk, fekete filc helyet használhatunk eltérő színű textilfestéket vagy szemes matricát, az orrának pompont, esetleg hímzést is.

Ugye milyen könnyű? Ha tetszett az ötlet, az általad készített nyuszi-családot mutasd meg a Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában

11_13.jpg
12_12.jpg

13_10.jpg

14_8.jpg

15_6.jpg

16_6.jpg

17_2.jpg

Forrás: feelingnifty.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6115594202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása