Színes Ötletek

a kézügyes blog

Szilveszteri dekoráció krétafilccel

0_68.jpg

A krétatábla sikere nyár óta töretlen nálunk, így nemcsak a karácsonyi, de a szilveszteri készülődés során is fontos szerephez jutott ez a gyerekek és felnőttek számára egyaránt szórakoztató technika. Van már a rajzoláshoz felületet biztosító hordozható táblánk, rajzasztalkánk és tálcánk is, nemrég pedig egyik ajtónkat festettük át krétafestékkel, hogy családunk legkisebb tagja is szabadon kiélhesse művészi ambícióit anélkül, hogy a konyhát vagy a nappalit kellene havonta újrafesteni. A krétafilc egy igazán praktikus eszköz, mivel pormentes, könnyen letörölhető, mégis tartós, ezért a játékos rajzolgatáson kívül bevethetjük családi üzenetek továbbításához, bevásárlólista készítéséhez, otthonunk, vagy akár vendéglátóhelyek, üzletek dekorálásához is. Galéria és néhány hasznos tipp a folytatásban!

Bármilyen ünnepről vagy jeles alkalomról is van szó, egyszerűen és percek alatt készíthetünk a témához illő dekorációt, ha egy tükörre vagy üveglapra rajzolunk. Most az új évet köszöntő motívumok kerültek elő, de ha van kedvetek, karácsonyi összeállításunkat is megnézhetitek ITT!

2_149.jpg

1_151.jpg

A krétarajzok kedvelőinek ötletes ajándéka lehet egy tálca, ami nemcsak a finom kávénak vagy kakaónak, de akár minden nap újabb kedves üzenetnek is helyet adhat! Akár egy meglévő tálcát is felújíthattok ezzel a módszerrel, de ha nincs kéznél olyan, amit erre a célra szívesen használnátok, kapható belőle festhető, decoupageolható, natúr fa változat. Csak fessétek le táblafestékkel és dekoráljátok kedvetek szerint! Az elkészítés menetét ITT találtjátok meg. 

A krétafilc egy vizes bázisú, szagtalan, folyékony kréta, amit a gyerekek is bátran használhatnak kreatív alkotásaikhoz. Hagyományos rokonától több tulajdonsága is megkülönbözteti. Ellenáll az esőnek, így kültéren elhelyezett felületekre is rajzolhatunk vele, mégis könnyen letörölhető egy nedves kendővel vagy szivaccsal. A háziasszonyok bizonyára kifejezetten értékelik, hogy egyáltalán nem porzik, és a gyerekek sem tapossák bele a szőnyegbe. Vékony, egybefüggő, a filctollaknál megszokott minőségű vonalakat húzhatunk vele, ami egészen apró részletek kidolgozására is alkalmassá teszi, a vastagabb változatok pedig nagy felületeknél, vagy azok kitöltésénél jöhetnek jól.

3_140.jpg

Újévkor a jókívánságok és fogadalmak végtelen sorával találkozhatunk, amiket akár azzal is megerősíthetünk, hogy felírjuk vagy felrajzoljuk krétatáblánkra. Ha minden nap látjuk őket, biztosan többet teszünk majd azért, hogy valóra is váljanak, kiváltképp, ha olyan dolgokról van szó, amiket magunk teremthetünk meg vásárlás helyett. Nektek mik kerülnének fel a jókívánság-táblátokra? 

4_131.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6816798846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása