Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fázós manó maradék fonalból
Tízperces trükkök

0_61.jpg
Ezt az egyszerű manócskát a nagyobb gyerekek akár maguk is elkészíthetik, az ilyen ötletek pedig jól jönnek a karácsonyi készülődés során, hiszen a szülőknek is millió dolguk akad. Egyébként apró ajándékként is megállja a helyét, a sorozatgyártás pedig pihentető, meditatív tevékenység lehet a felnőtteknek is egy-egy hosszú téli estén. Nem kell hozzá más, csak egy kevés tetszőleges színű maradék fonal, papírguriga és fagolyó vagy gyöngy. Az elkészítés menetét a folytatásban találjátok!

A sapka elkészítéséhez nagyjából 25 centiméteres szálakat használtunk, amiket egy notesz segítségével szabtunk nagyon gyorsan egyformára. A papírguriga egy másfél centiméteres karikájára csomóztuk őket szorosan körbe, majd átfordítottuk a másik oldalra - így készült a sapka pereme. Ha nincs otthon tömőanyag, maradék fonalat, textilt, vagy vattát is használhattok erre a célra.

A szakállának való pompont most a villás módszerrel készítettük, de ebben a bejegyzésben egy másik lehetőséget is mutatunk. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a két részt ragasztópisztollyal egymáshoz rögzítsük, és feltegyük az orrát jelképező kis fagolyót. Ha fára szeretnétek akasztani, fűzzetek át egy zsinórt a sapkáján!

img_0422.jpg

Variáljátok bátran a színeket, és készítsetek különleges manókat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116768652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása