Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mutatós papírdekoráció farsangi hangulatban

1_93.jpg

A farsangi szezon közepén járunk, de talán nem véletlen, hogy idén a Színes Ötleteken is kevesebbszer kerül szóba ez az egyébként vidám ünnepségekben, és azokhoz kapcsolódó kreatív ötletekben gazdag időszak. A mulatságok nagy része ugyanis érthető okokból elmarad. Néhány intézményben azért a kicsiknek megtartják a beöltözős programokat, de ez így mégsem ugyanaz. A karneváli hangulatról ugyanakkor mégsem kell teljesen lemondanunk: öltöztessük vidám díszekkel otthonunkat, szervezzünk családi programot, amin mindenkinek saját készítésű maszkban kell megjelennie, mókázzunk úgy, ahogy a lehetőségek most megengedik! Akár jelmezbe is öltözhetünk. Ma egy pár perc alatt elkészíthető papírgirlandot mutatunk, ami valószínűleg senki számára nem ismeretlen, de nem biztos, hogy eszünkbe jut, mielőtt a boltba szaladnánk. Jól jöhet akkor is, ha egy óvodai vagy iskolai rendezvény dekorációjához szeretnénk hozzájárulni - ha nem most, akkor majd jövőre! 

Amire szükségünk lesz: vastag papír, olló, cérna, kétoldalas vagy gyorsan száradó ragasztó, esetleg ragasztópisztoly, és nagyjából 10 percnyi szabadidő. Ez igazán nem sok, ugye?

2_91.jpg

A papír mérete legyen nagyjából kétszer olyan hosszú, mint amilyen széles. Ezt az arányt tartva készíthetünk különböző átmérőjű rozettákat, egymás mellett még jobban fognak mutatni! A rövid oldalról indulva harmonika hajtást készítünk. Bátran kísérletezhetünk ritkább és sűrűbb mintázattal, ebben a műfajban nem létezik rossz eredmény. Ha nagyon vastag a papír, a pontosság érdekében mérjük ki egyforma távolságra, majd egy tompább ollóval nyomjuk meg előre a hajtás vonalát. Ha ezzel megvagyunk, középen hajtsuk ketté, kötözzük meg cérnával és ha kedvünk tartja, íves vagy egyenes vágásokkal mintázzuk körbe a széleket! Ezután alul is, felül is ragasszuk össze a szélső hajtásokat!

A farsang vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Utóbbi idén február 16-ra esik. A nagy mulatságok, a karneválok megrendezésére - egyúttal a tél búcsúztatására - hagyományosan az utolsó három napon került sor.

3_85.jpg

A rögzítésre használt cérnát egyik oldalon hosszúra hagyhatjuk, hogy azzal akasszuk fel a díszt, de utólag is készíthetünk bújtatót egy lyukasztó segítségével, hogy girlandként fűzzük őket egymás után.

Ha az elkészítéshez a környezettudatos gondolkodás adná a motivációt, nemcsak a bolti dekoráció vásárlását spórolhatjuk meg! Mintás, színes kartonok helyett használhatunk akár maradék csomagolópapírt, tapétát, vagy akár újságpapírt is. Ha elsőre azt gondolnátok, az tuti nem mutathat jól, nézzétek meg ezeket!

4_78.jpg

5_78.jpg

Ha pedig a mostani körülmények ellenére is sürgősen maszk - vagy jelmezötletre van szükségetek, nézzetek körül ITT és ITT!

10_13_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1416411498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása