Színes Ötletek

a kézügyes blog

3D-s farsangi álarc készítése a sokoldalú kartonból

szo_keret_01_blog_cimlapkep_22.jpg
A kartondobozból készült jelmezek ötletbörzéjében előkerült háromdimenziós hatású maszkok nagyon megtetszettek, mivel jópofák, egyediek és maradék anyagokból is elkészíthetők. Ezzel nemcsak költségkímélő, de környezetbarát  megoldást is választunk, hiszen voltaképpen hulladékot hasznosítunk és nem is vásárolunk meg egy egyszer vagy maximum néhányszor használható műanyag cikket, arról nem is beszélve, hogy az elkészítés remek kreatív időtöltés. Utána is néztünk, pontosan hogyan lehet ezeket elkészíteni. Nagyobb gyerekek akár maguk is bátran nekiláthatnak. (Illusztráció:  thehousethatlarsbuilt.com)

7_18.jpg1_26.jpg

Vágd ki a kiválasztott sablont, amit innen le tudsz tölteni, de a képek alapján magad is megtervezheted kedvenc figurádat. Rajzold át a kartonra, majd vágd ki ezt is. A szemeknél olló helyett dolgozz szikével vagy sniccerel, hogy szép legyen a körvonal és ne hajlítsd el a kartont. A maszk körvonalának megfelelő alakúra szabj ki két réteg vatelint és ragaszd rá ragasztópisztollyal. Ezt az anyagot vattával is helyettesítheted, de ez esetben használj inkább papírragasztót. Kicsit több kézügyesség kell a kívánt réteg felviteléhez, de ne egy speciális anyagon múljon a siker. Bármilyen maradék anyagból, aminek tetszik a mintája, vágd ki ismét az álarc formáját, de most hagyj rá a széleken nagyjából 2 centimétert, ahogy a képen látható.

3_24.jpg

Inkább több legyen a ráhagyás, mint kevesebb, mert látszani nem fog, viszont könnyebb lesz visszahajtani és odaragasztani a karton hátoldalához, ugyanis ez a következő lépés. Előtte vagdosd be néhány centinként a karton széléig az íves szakaszoknál, hogy szépen kifeszüljön az anyag!

Ha megszáradt, a szemeknél csillag alakban vágd be, és hajtsd vissza azt is. A megrajzolt és körbevágott orrot hasonlóképpen borítsd be vatelinnel és textillel! A háromdimenziós hatás miatt szükséges félkör alakú metszéshez ismét szikét használj, majd hajlítsd meg a kartont. A fülekkel ismételd meg az egész folyamatot, de használj másféle anyagot, például filcet és borítsd be mindkét oldalát, hogy hátulról is jól mutasson! Tehetsz egy plusz réteg filcet a homlokra és az orrhegyre - a szemhéjakat is kialakíthatod ezzel a módszerrel. Minden állatnak megvan a maga sajátossága, az apró részletek megtervezésében légy kreatív, hogy minél inkább hasonlítson!

4_20.jpg

5_21.jpg
Utolsó lépésként készíts megkötőt a felhasznált anyag maradékából vagy egy szép szalagból és ragaszd hátulról az álarc két széléhez. Ugye mennyivel menőbb, mint a készen vásárolt cuccok? 

6_19.jpgForrás: thehousethatlarsbuilt.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9415416950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása