Színes Ötletek

a kézügyes blog

#másfélméTERV - A játék utolsó pályamunkái

masfelmeterv_5_cimlap_montazs.jpg

Póló - és maszktervező játékunk beküldési szakasza vasárnap éjfélkor lezárult. Nagy örömünkre az utolsó órákban is számos pályázatot kaptunk. A témát különféleképpen megközelítve gyermekektől és felnőttektől egyaránt érkeztek digitális és szabadkézi rajzok, humoros mémek, hímzések, sokan még a kivitelezésig is eljutottak. Voltak, akik elgondolkodtattak, mások megnevettetek, készültek kedves, szellemes és absztrakt megoldások, és mondhatni iparművészeti remekek is. Nézzük hát az utolsó körben érkezett pályázatokat! Ne feledjétek, bár újabb nevezéseket nem fogadunk, kedvenceitekre még majdnem egy hétig szavazhattok a Facebookon !

Pop Jácinta - Ilyenkor mindenki harcol a vírus ellenimg_20200515_163113.jpg

Pop Jácinta - Állatok a koronavírus idején - néha ők is betartják a szabályokat

img_20200515_205915.jpg

Technika: szabadkézi rajz

A 12 éves Jácinta Székelyudvarhelyről küldte be rajzait, melyeket pólómintaként tudunk elképzelni.

Szedlák Lili Anna - Arrabona futófesztivál

img_20200515_205756.jpg

img_20200515_205824.jpg

Technika: szabadkézi rajz

Szedlák Lili Anna, 13 éves győrsági tanuló saját szavait idézzük pályamunkája bemutatásához:

Nagyon szeretek sportolni és kreatívkodni. Minden ősszel részt veszek a családommal a Győrben rendezett Arrabona futófesztiválon. A karantén ideje alatt is nagyon várom, hogy ne csak magányosan, hanem társaságban is futhassak. Elővettem a futófesztiválon kapott pólót és továbbgondolva kiegészítettem, hogy mindig eszembe jusson, ha futok, hogy sivár az élet társaság és barátok nélkül.

 Csonti néven bemutatkozó, 18 éves budapesti grafikus tanuló pályázónk digitális rajzával nevezett.

received_592498318034091.jpg

Győry Alíz - egyedi maszkok

Technika: kézi varrás, hímzés

Alíz Balatonfüredről küldte saját készítésű, mintás maszkjait. Így mesélt róluk:

A hosszúra nyúlt, és komolyan vett "maradj otthon" eredményeképpen, a sok csoki, és házi kenyér majszolás után már nem passzolt rám a puha farmernadrágom. Először elkeseredtem, majd maszkot varrtam belőle, feldobtam egy vászon matyószívvel, kicsit körbehímeztem, és került rá pár gyöngy is. Mindjárt jobb kedvem lett! A másik anyák napjára készült. Az idén sajnos rendhagyó módon én sem ölelgethettem meg őt, de egy - még általa szétbontott - vászonruhából, varrtam neki egy virágcsokros maszkot.

Kárpáti Mónika munkái

Technika: szabadkézi rajz

Mónika a humoros oldaláról próbálta meg a járványhelyzetet ábrázolni, mert saját bevallása szerint az ijesztő formáját éppen elég volt a médiában hallani. Örömmel fogadta pályázatunkat, hogy a kreativitás által tudjon kicsit oldani a vészterhes hangulaton.

Várudvari Fanni - A szappan bevetésen

img_20200516_152006.jpg

Technika: szabadkézi rajz

A 12 éves Fanni Mátészalkáról küldte nekünk színes pólómintáját, amit akár plakátként is el tudunk képzelni.

 

Szabó Róbert munkája Fegyvernekről érkezett. A “Tartsd a távolságot!” témát próbálta humoros hangvételű digitális rajzában feldolgozni. 

kaktusz_rajztabla_1.jpg

Horváth Eszter munkái

maszk_es_polo_tervek.jpg

polo_terv.jpg

Technika: szabadkézi rajz

Eszter színes ceruzarajzai Zalaegerszegről érkeztek. Tervezett pólómintát, fiúknak és lányoknak készült maszkokat, és megmutatja a viselés módját is.

Berta Szilvia - Kalocsai mintás maszk

20200517_153206.jpg

Technika: kézi hímzés

Szilvia Székesfehérvárról egy egyszerű fehér pamut maszkot díszített kalocsai mintás hímzéssel, mivel a munkahelyén kötelező viselni, így egyedivé tudta varázsolni. Nem vitatjuk, ha már muszáj, jobb érzés felvenni egy ilyen szépen dekorált maszkot, főképp, ha saját munka.

Gerencsér Liza munkája

palyazati.jpg

Technika: szabadkézi rajz

Liza zalaegerszegi versenyzőnk rajz szakos általános iskolába jár, ahol követelmény a kézzel való rajzolás, ezért pólótervét is így valósította meg. Levelében írt róla, hogy mintáján az emogi szomorúságot fejezi ki, mert nem találkozhat a barátaival emiatt a szörnyű vírus miatt. A szívek pedig azt jelképezik, hogy így elzárva is szereti őket, és kitartást kíván nekik. 

Termő Tímea munkái

20200422_185403.jpg

20200517_165417.jpg

Technika: vegyes

Csikó Szilvia - Frakk, a macskák réme (is)

Szilvia, Sárospatakon élő pedagógus digitális technikával készült mémekkel pályázott, melyek központi figurája a mesesorozatból jól ismert Frakk. Levelében így írt az indíttatásról:

Azért választottam a mémek készítését, mert úgy gondolom, hogy a humor jó társnak bizonyul ebben az időszakban. A nevetés segít a krízishelyzeten, oldja a hangulatot, enyhíti a stresszt.  A Frakk, a macskák réme gyermekkorom egyik kedvenc meséje, előkarácsonyi ajándékként került a képernyőre 1972-ben. A főszereplő ihletője egy magyar vizsla, egy sintértelepről került az írónő családtagjához és állatkísérleteket akartak végezni rajta. Azért is választottam, mert a háziállatok közelsége még inkább segíthet.

Stánicz Eszter munkája

20200517_190209_1.jpg

Technika: szabadkézi rajz

Kámán Levente pólótervei

palyazat.jpg

palyazat2.jpg

Cseszneki Daniella

img_20200518_075921.jpg

Technika: szabadkézi rajz

Daniella Kálozról küldte színes ceruzával készült rajzát. A mondanivaló értelmezéséhez saját szavaiból idézünk.

A közösségi média ebben az időszakban fontos szerepet játszik, itt töltik az emberek a szabadidejük nagy részét. Rengeteg koncert, színházi darab is felkerült és innen is lehetett információt szerezni a vírussal kapcsolatosan. A tanulással kapcsolatban hangsúlyoztam, hogy nagyon rossz hatással van az elektronikai eszköz a gyerekek szemére. A videóhívás a legegyszerűbb módja, hogy tartani tudjuk a kapcsolatot a szeretteinkkel, barátainkkal. Igaz, hogy nem az igazi, mert egy valós beszélgetés sokkal hangulatosabb. A Föld: a hírek és több cikk szerint is javulásnak indult a karantén miatt. Az autók kevésbé szennyezték a levegőt, több munkafolyamat is leállt, melynek következtében fellélegezhet egy kicsit a bolygónk.

Lipták Bernadett Kata - A hétköznapi hősök

20200517_211250_1.jpg

Technika: szabadkézi rajz

12 éves budapesti pályázónk színes ceruzával és tűfilccel készült rajzát saját elmondása szerint a való világ szuperhősei, az orvosok és a nővérek ihlették, akik nemcsak a filmekben állnak helyt.

Gaál Nóra Barbara ötletei maszkra és pólóra

Bárth Rebeka munkája

img_20200502_193114_1.jpg

Technika: szabadkézi rajz

A 14 éves Rebeka a "szerelem a korona idején" című témaötlet alapján készítette el a rajzát.

Göbölös Katalin - Moss kezet, mi!?

masfelmeterv_gobolos_katalin.jpg

Katalin ugyancsak a humor eszközét hívta segítségül, hogy felhívja a figyelmet a személyes higiénia és a felelős viselkedés fontosságára. Levelében így ír illusztrációjáról:

A képen Kali-t, az indiai Istennőt láthatjuk aki serényen mossa kezeit. Neki több keze van mint egy átlag embernek, akik közül sokan már unják a "moss kezet" felhívást, akkor ő mit szóljon? Mögötte a megszokott mandala helyett - amivel az Istennőt ábrázolni szokás -, egy koronavírus jelenik meg, utalva a jelenlegi helyzetre.

Boráros Juli maszk tervei

bora_ros-juli-5_b---sza_jmaszk-2.jpg

bora_ros-juli-5_b-sza_jmaszk-1.jpg

Technika: számítógépes grafika

A 11 éves Juli egy kis Zalaegerszeg melletti faluban, Hottón él. Édesanyja számítógépén készítette el ezeket a vagány terveket. 

Nasi Edit és Nasi László munkái

plakat.jpg

maszk.jpg

Technika: Szabadkézi rajz

A 8 és 10 éves testvérpár rajzain a környezettudatos szemlélet fontosságát hangsúlyozta. Anyukájuk leveléből egy rövid elemzést is megtudhattunk.

A pólóterven a Föld beteg, lázas, sok sebbel, ráadásul 2020-ban még koronavírus járvány is van! Ám a jövő nemzedék üzeni neki, hogy nagyon szereti és meggyógyítja, már itt is van a mentőautó és a jövőben ismét szép tiszta lesz a Föld! A második rajzon láthatjuk, hogy milyen egészséges, mosolygós és vidám lesz a Föld a jövőben, mert vigyázunk rá. A szaggatott vonal mentén felvágva a lapot és beigazítva, kúp formát kapunk, így mosolyog igazán a Föld!

Ne feledjétek, szavazni 2020. május 24. vasárnapig még lehet a Színes Ötletek Facebook-oldalán közzétett galériában, eredményhirdetés pedig másnap, május 25-én lesz. Bármilyen kérdés esetén írjatok a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címre, vagy küldjetek üzenetet a Facebook-oldalunkon

masfelmeterv_banner_640x360.jpg

A játék támogatói: 

Pannoncolor Kft. - Pannoncolor.hu, Facebook.com/muveszfestek
Kreatív Hobby 2001 Kft. - Kreatívhobby.hu, Facebook.com/kreativhobbyonline
Cser Kiadó - Cserkiado.hu, Facebook.com/cser.kiado
The Merch - Facebook.com/themerch.hu 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7915700958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása