Színes Ötletek

a kézügyes blog

#másfélméTERV - Érkeznek a további pályamunkák

masfelmeterv_2_cimlap_montazs.jpg

Folyamatosan érkeznek a póló- és arcmaszk minták a nemrég meghirdetett #másfélméTERV pályázatunkra, amiket igyekszünk a lehető leghamarabb feldolgozni és megmutatni nektek. Kedvenceitekre a Facebookon tudtok szavazni, ezzel kapcsolatban a részleteket és a teljes játékszabályzatot korábbi bejegyzésünkben olvashatjátok. A folytatásban következzen néhány újabb terv - inspirálódjatok és küldjétek be ti is bátran a saját ötleteiteket!

Gazdag Angéla munkái

Technika: tűfilc / számítógépes utómunka, feliratozás

Angélától - aki jelenleg külföldön dolgozik, de Dunaújvárosból származik - összesen négy pályamunka érkezett. Levelében így írt róluk:

Engem leginkább a távolság tartása ihletett meg humorosabb formában, három rajzom erre épül fel. Mindegyik kapott feliratot is, úgyhogy ez egyben a címük is lehet. Chewie,tartsd a távolságot: a legelső ötletem ez volt, ahogy olvastam a felhívást azonnal bevillant ez a kép. Social Distance in Hungary: Toldi Miklóst a magyar vonatkozása miatt szerettem volna mindenképpen megörökíteni. Előbb-utóbb minden visszajön a divatba: ezzel a praktikus ruhadarabbal nem kell azon aggódni, hogy meglegyen a kellő távolság. Pandémia: a komoly névhez társítottam egy vidámabb színezetet.

Holcz Hanga - Micovid

d8ccc6e04706d7501ccf2c492e93a963.jpg

Technika: számítógépes grafika

Hanga Sárpilisről küldte két nagy klasszikus, Alexandre Dumas és Walt Disney ihlette illusztrációját.

Feke Judit - Covid19 STOP- Falusi Viselet

Technika: szabadkézi tervezés, gépi varrás

Judit Mezőfalván él és színházi jelmez, illetve népviselet készítésével foglalkozik. 48 éve aktívan néptáncol, ez a szeretet inspirálta ennek a különlegesen szép maszknak az elkészítésekor. Nagy örömünkre az elkészítés menetét is megosztotta velünk. Varrótudományát mások javára is kamatoztatja, az elmúlt időben több, mint 850 darab maszkot készített karitatív célból, ami igazán példaértékű.

Pignataro Aurora - Árnykép

img-eb9559416bfd46b9898c2c1aa61b6117-v.jpg

Technika: szabadkézi rajz / grafika

A 8 éves Aurora Rákoscsabáról küldte nekünk egyszerű tárgyakat ábrázoló rajzát. Saját elmondása szerint a képet az otthoni lét ihlette. Általában élénkebb színeket használ, ezért most kíváncsiságból inkább a sötétebb árnyalatokkal kísérletezett.

Sárdi Leonárd - Digitális oktatás a szemszögemből

img_20200503_174813.jpg

Technika: szabadkézi rajz / grafika

Leonárd 11 éves, 4. oszályos, a Bokréta Lakásotthonok gondozottja. Színes ceruzával készült pályamunkája a digitális oktatáshoz kapcsolódik, ami bizonyára fontos téma neki, hiszen nevelője leveléből megtudhattuk, hogy szinte minden tárgyból jeles tanuló. Ezúton is gratulálunk a szép eredményekhez.

Kiss Szabina - Karantén életérzés és XOXO  

Technika: számítógépes grafika

Szabina Gyálról nevezett játékunkra, egy póló és egy maszk mintát tervezett. Elemzésükhöz saját szavait idézzük.

A pólótervet illetően az első gondolatom az volt, hogy ábrázolok egy embert, aki úgy vakarózik, mint egy kutya. Ezzel rávilágítva arra, hogy nap mint nap úgy megyünk el otthonról, hogy a házi állatainknak, azt mondjuk, hogy MARADSZ!, és most nekünk is épp ezt kell tennünk. Majd ahogy készült, tovább fejlődött a terv, előkerült egy malac persely, ami a járványhelyzetben kialakult nehéz anyagi helyzetünkre mutat rá. A malac perselyből egy szál kolbász lóg ki, ami mutatja, hogy ez a pénz, nem fölös dolgokra megy el, hanem élelemre. Vegetáriánusként arra is szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy komolyan el kéne gondolkodnia az embereknek, hogy valóban szükséges-e húst fogyasztani. Idén még egy vadállattól érkezett a vírus, de két év múlva már lehet, hogy egy gazdaságból jut ki a nagyvilágba. Ezután begöngyöltem vécépapírral az alanyt, tettem a fejére egy koronát, utalva a koronavírus elnevezésére. A színezéshez pirosat használtam, mert ezzel a színnel szokták ábrázolni a vírust, valamint ez a vér színe is. Az alak szeme és könnyei is pirosak, mert tudatosult benne, hogy nagy a baj. A háttér lényegében egy térkép, a kereten kívül van a vírus, és ha kimegyünk, behozzuk otthonunkba és mi is elkapjuk. Mint látható is, a piros csík kimerészkedett, elkapta, és be vitte otthonába. A fekete vonal a kereten belül mozog, biztonságban.

A járvány sok eddigi szokásunkat megváltoztatta, mint például a társas érintkezésünket is, nincs se ölelés, se puszi. A maszk terv ezeket pótolja: X= ölelés O= csók és HI!, kicsit összekeverve H!I.

Szentkereszti Lili munkái

Technika: szabadkézi rajz / grafika

Lili nevét már másodszor láthatjuk. Ebben a második körben újabb három rajzával pályázott, mivel saját bevallása szerint nagyon megérintette a téma. Mivel mennyiségi korlátozás nincs, szívesen fogadjuk akár további munkáit is.

Csak emlékeztetőül, szavazni a Színes Ötletek Facebook-oldalán közzétett galériában, a kép lájkolásával, (pozitív) reagálással lehet. Amennyiben egy pályamunka több változatban szerepel - minta, mockup, esetleg elkészített póló, maszk - az esetleges többszörös lájk és reakció egy szavazatnak számít. Bármilyen kérdés esetén írjatok a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címre, vagy küldjetek üzenetet a Facebook-oldalunkon

masfelmeterv_banner_640x360.jpg

A játék támogatói: 

Pannoncolor Kft. - Pannoncolor.hu, Facebook.com/muveszfestek
Kreatív Hobby 2001 Kft. - Kreatívhobby.hu, Facebook.com/kreativhobbyonline
Cser Kiadó - Cserkiado.hu, Facebook.com/cser.kiado
The Merch - Facebook.com/themerch.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4515670014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása