Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egyedi fényképtartó készítése anyák napjára, vagy más alkalomra

5_29.jpg

Anyák napjára készülve már biztosan mindenkinek van a tarsolyában valami apróság, amivel örömet okozhat az édesanyjának, vagy a nagymamáknak. A köszöntés és a köszönetnyilvánítás ezekben a nehéz napokban talán még fontosabb, mint máskor, vagy mert a még mindig érvényben lévő szociális távolságtartás miatt sok családban elmaradnak az ölelések, a nagy játékok, séták a gyerekekkel, vagy mert már kimerültünk a feszített tempótól, amit az online iskola – munka – háztartás háromszöge diktált, és szükségünk van feltöltődésre. Most mégis egy kicsit időigényesebb ajándékötletet mutatunk - ha már megvan a meglepetésünk vagy nagyon híján vagyunk a szabadidőnek, akkor elmenthetjük egy másik alkalomra, de ha van kedvünk, időnk és megfelelő alapanyagunk, kikapcsolódásképpen még elkészíthetjük holnapig. Remekül fogunk szórakozni és nagy örömet szerezhetünk vele. 

1_36.jpg

Vegyünk egy darab bútorlapot, vagy csiszolt deszkát és mérjük le. Egy méretre szabott lapra rajzoljuk elő vagy nyomtassuk ki a betűket, amiket egyenlő távolságokat tartva szögeljünk végig. Ezután a papír eltávolítható. A betűméret meghatározásakor tervezzünk azzal, hogy felül maradjon egy szabad sáv a fényképek számára. Csomózzuk az egyik szögre a választott színű fonál végét és kezdjük el a keresztbe hurkolást, amíg nem lesz annyira lefedve a szögek közti terület, hogy az alapunk csak nyomokban látszik át. Különleges, csipkeszerű struktúrát hozhatunk létre ezzel a nagyon egyszerű technikával.

2_34.jpg

3_33.jpg

4_28.jpg

A fényképeket vágjuk méretre, majd rendezzük el a szabadon hagyott területen, jelöljük meg felül középen, és ezekre a pontokra ragasszuk fel az apró csipeszeket! A felfüggesztést biztosíthatjuk például egy vastag sodrott kötél segítségével, ami kiválóan illik ehhez a stílushoz.

6_2_1.jpg

A galériában találtok még néhány igazán látványos ajándékötletet.Ti milyen kézműves ajándékkal lepitek meg szeretteiteket? Mutassátok meg Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában, szívesen látjuk

 

 

Forrás: hometalk.com

masfelmeterv_banner_640x360.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3315633286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása