Színes Ötletek

a kézügyes blog

Farsangi jelmezek varrás nélkül

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Immár beköszöntött a farsangi időszak, így hétről hétre ehhez kapcsolódó témákkal készülünk. Ezen a héten még a farsang a slágertéma, így a jelmezkészítéshez szeretnénk ötleteket adni.

Hableány

Halloween-Costume-Little-Mermaid.jpg

E jelmez különlegessége a szoknyarész. Varrás nélkül is könnyedén elkészíthető, csíkokra vágott tüllanyagra és gumiszalagra lesz hozzá szükség. A tüllcsíkokat a gumiszalagra csomózzuk jó sűrűn. A zöld tüllcsíkokkal fogjuk össze a szoknya külső részét. A csíkokat csomózzuk össze (vagy cérnával kössük egymáshoz) a képen látható módon (ezek a csíkok hosszabbak legyenek a többinél). A csomózást strasszkövekkel rejthetjük el.

2. Minnie egér

minnie skirt, tot activities, apple pie, bee tree 054 copy.jpg

A szoknyarész a hableányos jelmezhez hasonlóan készül. Kartonlapból kivágott fehér pöttyökkel díszíthetjük. A fejdíszhez egy hajpántra ragasszuk két papírfület és egy masnit.

minnie skirt, tot activities, apple pie, bee tree 063.JPG

3. Múmia

Múmiajelmezt tényleg nem nagy kunszt készíteni, csupán nagyobb mennyiségű gézre/fáslira/felcsíkozott lepedőre lesz hozzá szükség.

mummy-costume.jpg

4. Zsiráf

Ez a zsiráfjelmez kartondobozból és kartonpapírból készül. A képre kattintva lépésenként megnézhetitek az elkészítést.

giraffe-costume-1-l.jpg

5. Gomba

Ez a jelmez kicsit több munkát igényel, de mindenképpen megéri, mert nagy sikert érhetünk el vele. Az alapja egy nagy kalap (pl: sombrero), amelyet buborékos csomagolóanyaggal kell befedni, illetve a réseket kitömni. Ezt borítjuk be a piros textilanyaggal. A részletes útmutatást a képre kattintva nézhetitek meg.

dotty-toadstool-costume-craft-halloween-photo-420-FF1008COSTA02.jpg

6. Medúza

A medúzajelmez a gombához hasonló elvvel készül. 

jellyfish-costume-halloween-craft-photo-420-FF1009HALLA12.jpg

A kedvencem az a változat, amikor egy ledes, elemes izzósort is rejtenek a kalapba, így világít az egész. Ebben az esetben áttetsző anyagot (pl. organza) használjatok a beborításhoz.

coolest-homemade-glowing-jellyfish-costume-ideas-14-21425325.jpg

Források a képekre kattintva.

További farsangi ötletek a blogon:

Csináljunk jelmezt: pillangótündér és szuperhős

Arcfestés gyermekeknek

Csináljunk jelmezt!

Farsangi álarcok a kezdő lépésektől a befejezésig

Jelmezötletek az olvasóktól

Jelmezötletek kartondobozból

Papírálarcok farsangra letölthető sablonokkal

Elindult farsangi pályázatunk, részletek a képre kattintva:

1011990_556633881099292_1464108399_n.jpg

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr355792932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miadesign 2015.01.19. 14:11:17

Ezek fantasztikusan jó ötletek. :) A gombás jelmez kifejezetten tetszik. Tavaly a lányom százszemű lény volt, amihez a hozzávaló szemeket a kedvenc webáruházamból vertespapir.hu/index.php?id=termekek&product=mozgo_szemek_kerek_8_mm___6dbcsom&art_id=13194 rendeltük meg. Viszont szerintem idén megpróbálkozunk a gombával vagy a Minnie egérrel. :)

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása