Színes Ötletek

a kézügyes blog

Arcfestés farsangra gyerekeknek

 A gyerekek különösen élvezik az ilyesmit, hiszen pillanatok alatt bohóccá, robottá vagy éppen hercegnővé változhatnak. Farsang idején különösen nagy élmény nekik, hiszen kitűnhetnek a többiek közül, és a jelmezükkel is könnyedén összhangba hozhatjuk. Az arcfesték sem számít már különlegességnek (drogériákban is beszerezhető), használata pedig semmivel sem bonyolultabb a napi sminkelésnél.

 

 

Szükséges anyagok és eszközök:

  • Arcfesték sárga, narancssárga, piros, rózsaszín, lila, kék, fehér, fekete színekben (fontos, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, minőségi termékkel dolgozzunk)
  • Csillámos arcfesték
  • Ecsetek különböző méretben (akár sminkecsetek is)
  • Fültisztító pálcika (az esetleges hibák egyszerű javítására)
  • Sminkszivacs
  • Nedves mosogatószivacs (az ecsetek lehúzásához, nedvesítéshez)

 

Amit érdemes tudni az arcfestékről: A vizes alapú arcfestékekkel könnyű dolgozni, elegendő pár csepp vizet cseppenteni a festékbe, és ezután szivaccsal vagy ecsettel felvihető az arcra. Száradás után megérinthető, nem maszatolódik. Langyos szappanos vízzel vagy kozmetikai törlőkendővel könnyedén lemosható. A színes keverhetők is egymással, így nem muszáj egy teljes palettát vásárolni, az alapszínek is megteszik.

 

A hercegnőminta elkészítése

1. A szivárvány színeiben fessük meg szivaccsal a pillangót. Felül a sárga színnel kezdjük, majd a narancssárga, piros, rózsaszín, lila és kék festékkel dolgozzunk a színeket finoman összemosva. A kék festékkel alakítsuk ki a kacskaringós vonalakat. Egyes színeket ki is keverhetünk (pl. narancssárga és lila)!

2. Az alapra vigyünk fel a csillámot. A homlok közepére fessünk ecsettel sárga koronát. Díszítsük a pillangót fehér kacskaringós vonalakkal és pöttyökkel, valamint cseppformákkal.

3. Az arc mindkét oldalára fessünk piros szívet. Az ajkat is pirosítsuk. Fekete festékkel kontúrozzuk a koronát, a szíveket, és hangsúlyozzuk a kacskaringós vonalakat. A fekete vonalakra és az ajakra vigyünk fel csillámot.

További szuper ötleteket találtok a Csillámos arcfestés című Színes Ötletek könyvben (katt a képre):

big_142032.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy ne maradj le a következőről sem! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr73869720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása