Színes Ötletek

a kézügyes blog

Sálba burkolt adventi koszorú, ha jól jönne egy gyors megoldás

salba_burkolt_koszoru.jpg

Úgy alakult, hogy az utóbbi időszakban az adventi koszorúink és gyertyatartóink a "last minute" elv mentén sorakoztak fel és az is mindig szempont volt, hogy az újrahasználat és a hulladékmentesség szerepet kapjon. Tulajdonképpen nem bántuk, hogy elmaradtak az idő- és anyagigényes, cserébe csodaszép alkotások, mert eddig mindannyiszor kedves, szerethető díszek születtek percek alatt, amik egy lépéssel közelebb hoztak minket ahhoz, hogy valóban a békés és stresszmentes ünnepvárásra koncentrálhassunk. Idén sincs ez másképp, az első gyertya meggyújtása előtti napokban a koszorúnk még csak korábban szétszedett díszek és maradék alapanyagok kupacaként létezik, ezért körülnéztünk az évek alatt gyűjtött ötlettárunkban inspirációért. Egy pihe-puha darabon megakadt a szemünk, hiszen ezzel nemcsak a már sokszor bevetett koszorúalapunkat használhatjuk újra, de egy, csak sajnálatból rakosgatott sálnak is helyet találhatunk. 

A koszorú alapja lehet szalma- vagy hungarocellkarika is. Utóbbi talán praktikusabb választás, ha mindkettő akad a kreatív kelléktárban, mert nem akad bele a fonal. A sálat többféle módon is az alap köré tekerhetjük, óvatosan körbe is ölthetjük, ha nem szeretnénk mindig igazgatni, amikor máshová helyezzük. 

salba_burkolt_koszoru_v1.jpg

Nekünk inkább természetes alapanyagok akadnak készleten, de felhasználhatunk bármilyen karácsonyfadíszt, korábbi koszorúkból maradt dekorációs kelléket vagy bármilyen más apróságot.  

Ha megvagyunk a sálkötéssel, a gyertyákat tartó tüskék beszúrása következik. Ezeknél és a díszek rögzítésénél is figyeljünk, hogy a szálak közötti lyukakon keresztül szúrjunk át a sálon!

Fenyőágakkal, bogyókkal, masnikkal, tobozokkal, apró gömbökkel és gyöngyökkel is dekorálhatunk, használjuk kreatívan a meglévő alapanyagainkat!

Képek forrása: Living at Home

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, Pinteresten, illetve Facebookon és Instagramon, hogy a következő cikkről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr783395137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása