Színes Ötletek

a kézügyes blog

Az idei kedvenc: így faragj csingilinges tököt!

Az idei tökfaragós időszak első számú sztárja egyértelműen a Csingiling avagy Tinker Bell minta. Első pillantásra beleszerettem, és a facebook rajongói oldalon is nagy sikert aratott. Rengetegen kérdeztétek, hogyan késízthető el, úgyhogy íme, nézzük meg részletesen!

FPPPFZMHM8DDPN1.LARGE.jpg

Első lépésben természetesen szükség lesz pontos sablonra.  A tinker bell template/pattern keresőkifejezésre a google rengeteg találatot ad, válogassatok, vagy használjátok ezt. A kinyomtatott sablont érdemes magatokkal vinni a tökvásárláshoz, hogy biztosan ráférjen majd.

1186211_616151178428519_444157039_n.jpg

A tököt tisztítsátok meg, majd ragasztószalaggal rögzítsétek rá a sablont. Néhány helyen bevághatjátok a papírt, hogy jobban felvegye a tök domború formáját, és így még élethűbben, arányosabban átvihetitek rá magát a mintát is. A minta körvonalát gombostűvel vagy rajzszeggel szurkáljátok körbe.

Megjegyzés: Én a tök belsejét még a faragás előtt ki szoktam kaparni, de van azt a végére hagyja. 

FL95LCEHM8DDPQF.LARGE.jpg

Íme, ilyen lesz!

F154QX8HM8DDPQG.LARGE.jpg

Ezután következhet a minta kivágása. Nyilván ez a legnehezebb része a dolognak, és aki még nem faragott tököt, az jobb, ha néhány egyszerűbb mintával gyakorol előtte. Hiszen ez a minta elég aprólékos, figyelmet igényel, hogy valóban szép és mutatósa legyen.

Eszközök: hegyes, éles kések, sniccer, tű. Többféle eszközt is érdemes kipróbálni, mert változó, hogy kinek mi esik jobban kézre. Az igazi fanatikusok pedig rendelhetnek az ebay-ről kifejezetten a tökfaragáshoz használható szerszámokat, késeket.

FVTNQKHHMFQJHCJ.LARGE.jpg

FWNAWA3HMFQJHCI.LARGE.jpg

A kis lyukakat a legegyszerűbb fúrógéppel elkészíteni. Használjatok minél vékonyabb fúrófejeket többféle méretben. Kisméretű sütőszaggatóval egy-egy csillagocskát is csempészhettek a lyukacskák közé.

FIZ9UWAHMFQJHCH.LARGE.jpg

FIFLZ47HM8DDPS1.LARGE.jpg

 A lyukat helyét -nagy vonalakban- érdemes megtervezni, nézzétek, milyen szépen körülöleli a tököt!

FNVQVD5HM8DDPT2.LARGE.jpg

1172615_613476878694828_514180910_o.jpg

Forrás: instructables

Faragjunk tökvázát!

Tökfaragás mifelénk

Tökfaragós ötletek - gyermek kiadás

Tökfaragás fúrógéppel

30+ zseniális töklámpás


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr165604818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása