Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tökfaragás fúrógéppel

Lassan ideje beszerezni a faragnivaló tököket, és kitalálni, milyen mintát készítsünk az idén. Fúróval persze minden gyorsan és egyszerűen megy, aki tehát nem nagyon ér rá farigcsálni, vagy bátortalan, annak szívből ajánlom ezt a megoldást!

final_pumpkins.jpg

Anyagok, eszközök:

  • Néhány formás tök
  • Fúrógép különböző méretű fúrószárakkal
  • Kés, kanál
  • Esetleg ragasztószalag

pumkin_supplies-300x225.jpg

Elkészítés

Mi sem egyszerűbb ennél! A különböző méretű fúrófejek cserélgetésével változatos és különleges mintákat alakíthattok ki a tökökön. Gyorsan, percek alatt elkészül.

drilling_small-300x225.jpg

drilling_medium-300x225.jpg

Persze azért ne essetek csak úgy neki, valamennyire ajánlott előrajzolni a mintát, nehogy aztán ferde legyen. A ragasztószalag is nagy segítség lehet a tájolásban!

using_tape-300x225.jpg

all_drilled-300x225.jpg

A skalpolást és kibelezést a végére is hagyhatjátok.

carving-300x225.jpg

A tökfödőbe is fúrhattok mintákat, amelyek aztán szabadon hagyhattok, vagy...

holes_in_top-300x225.jpg

...virágot szúrhattok bele!

flowers_on_top-300x225.jpg

Végezetül jöhet a mécses is!

water_jar-300x225.jpg

Jó szórakozást, kellemes farigcsálást!

996941_487282671369518_741198961_n.jpg

Forrás: craftynest


További tökös ötleteket találtok még itt a blogon:

Faragjunk tökvázát!

Tökfaragás mifelénk

Legmenőbb töklámpások

Tökfaragós ötletek - gyermek kiadás

Különleges tökös dekorációk

Beltéri tökösségek

Kültéri tökösségek

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr725580638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Runaway* 2013.10.17. 16:17:36

Mindig a gyerekkorom jut eszembe, mikor azt mondtak: "ne jatssz az etellel". Nyugatrol minden butasagot atveszunk. Szebb bejegyzes lenne ha nem ostoba nyugati divathobortrol szolna a tok, hanem egeszseges elelmiszerkent szerepelne.

kreablogger 2013.10.17. 16:43:05

Ezek itt a képen takarmánytökök, bár ehetők, de ez azért elég ritka. A tökről, mint élelmiszerről sok érdekes olvasnivalót találhatsz gasztronómiai oldalakon.
Butaság? Mi? Hogy kreatívan töltsük el a szabadidőnket, és faragjuk töklámpást? Szerintem pedig nagyon is érdemes megismerkedni már népek kultúrájával, hagyományaival, így ezzel az ír szokással is, csak közben nem szabad elfeledkezni a sajátjainkról sem. Én nem is biztattam erre senkit. Nem tartom ostoba divathóbortnak, hiszen egy ősi kelta hagyományokból eredő ünnep. Ha esetleg az amerikai cukorkagyűjtögetős, beöltözős részére gondolunk, annyira az sem ostoba, az inkább a gyerekekről/gyerekeknek szól, és felnőttként már más szemmel nézzük.

agika88 2013.10.17. 23:21:34

Kedves Sayako ennyi erővel akkor felejtsd el a karácsonyfát is, mert te sem gondolod komolyan, hogy azt mi magyarok találtuk ki...
Utálom ezt a picsogást a tökfaragás körül minden éven. -_-

*Runaway* 2013.10.19. 18:49:43

Teljesen igazad van, ez disztok, de sajnos annyi etellel kapcsolatos kepet lattam mostanaban, hogy pont itt borult nalam... Agika... teljesen igazad van, unnepeld az emberaldozatos unnepet, vegulis csak azok unnepe, akik tobb kontinensnyi embert kiirtottak. semmi picsogas, a horror a termeszetes, tudom.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása