Ti is unjátok már a húsvéti csokinyulakat és tojásokat? Amíg pingáljátok a hímes tojásokat, addig szépen barnulhatnak a tepsiben a mézes nyuszik, és mondanom sem kell, hogy mennyivel szebbek és ötletesebbek, mint csokoládéból futószalagon gyártott társaik. Fél kiló liszttel számolva is bőven fog jutni belőle barkacsokorra akasztható kisebb változat, készülhet asztaldísz, hozhatja simán a nyuszi, de meglephetitek vele a locsolókat is (akikhez még jönnek...). Az ötletek és a képek is Tószegi Judit mézműves műhelyéből érkeztek! Köszönet érte!
Recepttel ezúttal nem terhelünk senkit, szerintem mindenkinek van már jól bevált trükkje erre, ha mégsem, tele az internet jobbnál jobbakkal...
Akkor tehát következzenek Judit húsvéti mézes ötletei:
Hozzávalók
mézeskalács alaptészta
kisebb és nagyobb tojás formájú szaggató (ebből lesz a nyuszi teste és a tojások)
kisebb és nagyobb szív formájú szaggató (ebből pedig a tappancs és fülek)
cukormáz
Elkészítés
Szaggató hiányában papírból is ki tudjátok vágni a sablonokat, ez azért is klassz, mert akkor egyből több méretet is tervezhettek. Ebben az esetben kicsit macerásabb a "szaggatás", a papírt simítsátok a kinyújtott tésztára, majd hegyes éles késsel vágjátok körbe.
A nyuszi összeállítása:
A nagyobb szíveket egyszerűen vágjátok félbe, és az alsó részét illesszétek a tojások tetejéhez, majd sütés közben szépen összesülnek a darabok. A kisebb szívekből lesznek a tappancsok.
Sütés után (vagy közben) keverjétek be a cukormázat, és jöhet a díszítés. A szem bogarát szegfűszegből csippenthetitek le. Miután megszáradt a máz, egy csepp olvasztott cukorral ragasszátok a nyuszi testét a tappancsokra. A tojást sütés után ételfestékkel tudjátok befesteni.
Ízes üdvözlettel:
Tószegi Judit
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.