Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy hónap múlva kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

kd_2nap_tot_mea_select-1056_jpg_masolata.jpg

Noha a nyárnak lassan vége, a fesztiválszezon még egy picit kitart: a Művészetek Völgye testvérfesztiválja, a Kerekdomb szeptember 13. és 15. között csábítja a látogatókat Tállyára koncertekkel, borkóstolókkal, dűlőtúrákkal és színházi előadásokkal, hogy együtt köszöntsék az őszt.

A Kerekdomb Fesztivál programjai legalább annyira színesek, mint az ősz: a könnyűzenei koncertektől kezdve a komolyzenéig sokféle műfajra rophatjuk, de választhatunk irodalmi előadásokat, beülhetünk egy színdarabra, a kisebbekkel ringatóra vagy éppen gyerekkoncertre, kétkerékre pattanva felfedezhetjük a Tokaji borvidéket vagy éppen meg is kóstolhatjuk annak borait.

A fesztivál legnagyobb színpadánál, a Vincellér Színpadnál olyan zenekarokra bulizhatunk majd, mint az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif, de vasárnap itt láthatjuk majd a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadását is, Goldoni darabját, a Mirandolinát. A Palota Borházban ezúttal is a legfrissebb előadók szólnak majd az árnyas szőlőlugasok alatt: az Analog Balaton, Ajsa Luna, Labek&Chrobak, Lenkke_, Cserihanna, Szlimmy, Mehringer és Co Lee is itt lép fel, utóbbi dj settel érkezik. A fesztiválon olyan előadókkal találkozhatunk még, mint a szlovák Dis Is Markéta, a lengyel Cheap Tobacco, a Cimbali Trio, a Mörk, Beck Zoli, Palágyi Ildikó, Gorg és Benzol, Bodor Áron (Esti Kornél) vagy éppen Saya Noé. A komolyzene kedvelői a tállyai evangélikus templom akusztikáját élvezhetik majd többek közt a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjén.

Tállya a Tokaji borvidék jelentős bortermelő települése, a fesztivál programjában is fontos szerepet kapnak a helyi pincészetek. Megismerhetjük azok történeteit, dűlőtúrákon felfedezhetjük hogyan készül a bor és honnan is kerülnek a poharunkba a szőlőszemek. Persze, a poharak sem maradnak szárazok: a fesztivál borútlevelével 21 borászat borait és egy pálinkafőzde pálinkáját lehet majd megkóstolni és részt venni különféle tematikus borkóstolókon, beszélgetéseken.

A képzőművészet kedvelőinek érdemes lesz ellátogatni a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étterembe, ahol a fesztivál ideje alatt nyit meg a Művésztelep Galéria, de több irodalmi előadás és beszélgetés otthona is lesz a hely. Náray Erika, Nyáry Krisztián, Szirtes Edina Mókus, Gryllus Dániel és Vecsei H. Miklós is itt lép fel többek között.

A Közösségi Ház ezúttal is színházzá változik a fesztivál ideje alatt, ahol Pokorny Lia A majdnem tökéletes boldogság receptje című önálló estjét láthatjuk, Szinetár Dóra Egy életem című életrajzi stand up estjét, Cserna-Szabó András A pacal ideje című darabját, a Sanyi, Én és a gyerekek A kerek kő című előadással érkeznek, az Art-Színtér pedig Agnieszka Osiecka Ő meg Ő című darabját adja elő.

A fesztiválon számos gyerekprogram közül is válogathatunk: lesznek ringató foglalkozások, gyerekkoncertek és előadások, kézműves alkotó programok és kalandozó komédium is. A település környezete és történelme is felfedezésre hív: részt vehetünk várostörténeti sétákon, a környéket felfedező gyalog-, kenu- és kerékpáros túrákon, meglátogathatjuk a Colas Északkő bányát, sőt, futóversenyre is benevezhetünk.

A visszaszámlálás pedig már el is kezdődött: a Kerekdomb Fesztivál egy hónap múlva, szeptember közepén mindenkit arra bátorít, hogy zárjuk együtt a fesztiválszezont és köszöntsük együtt az őszt Tállyán. A bérletekhez most augusztus 18-ig kedvezményes áron juthatunk hozzá a www.kerekdombfeszt.hu oldalon.

További információk a Kerekdomb Fesztivál weboldalán és közösségi felületein. Aki szívesen elolvasná kedvcsinálóként tavalyi beszámolónkat, kattintson ide

Fotók: Tót Mela

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4818466521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása