Színes Ötletek

a kézügyes blog

Történetek a Völgyből - Mesélj és nyerj páros belépőt az idei Művészetek Völgyére!

magical_nights_at_the_main_stage_of_valley_of_arts_festival_credit_dohi_gabriella_valley_of_arts_festival_1.jpg

Alig több mint egy hónap, és elkezdődik az idei, immár 33. Művészetek Völgye. Ahogy az elmúlt években megszokhattátok, a Színes Ötletek csapata ezúttal is ott lesz a helyszínen, hogy kipróbáljunk mindenféle kézügyes technikát, megnézzünk rengeteg koncertet, vagy épp csak élvezzük a nyarat, és napközben gyönyörködjünk a Balaton-felvidék és a Káli-medence tájain barangolva. Ebben az évben egy különleges nyereményjátékkal kedveskedünk olvasóinknak. Aki szeretne a Színes Ötletek vendégeként részt venni az összművészeti fesztiválon, attól csak annyit kérünk, hogy osszon meg velünk egy emlékezetes, vagy épp vicces történetet, amit korábban élt meg a Művészetek Völgyében, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön, és amiről úgy gondolja, másoknak is szívesen elmesélné. (Borítókép: Dohi Gabriella)

Semmilyen megkötés nincs, legfeljebb, hogy annyit és arról írjatok, amennyi jólesik, és ami jó emlékeket idéz fel bennetek. Írhattok néhány mondatot, de ha megindul a szó, azt sem bánjuk. És hogy jó példát mutassunk, itt egy történet a Színes Ötletek csapatának egyik felétől, bármiféle szépítés és kiszínezés nélkül. 

Szűkített Quint kapitány és a messziről kiabáló öltések 

vulcan_01_cut.jpg

Az úgy volt, hogy pont június vége felé vágtam el magam egy láncfűrésszel. Ahogy feküdtem a kerítés előtt egy mellkasomra szorított törülközővel, pár percig nem tűnt túl valószínűnek, hogy valaha még fesztiválra megyek. De aztán kiértek a mentők, kiderült, hogy nem fogok elvérezni – mert ez is afféle egymillió dolláros sebhely volt, mint Forrest Gump farlövése –, úgyhogy a kórházban már viccelődésre is futotta.

Vágás.

Bő egy hónappal később, szerencsére pont az orvosok által előírt idő lejárta után épp Kapolcsra menet, a zánkai strandon fürödtem először élő vízben, meg úgy egyáltalán a baleset óta. Nem volt épp kánikula, kicsit hűvös is volt a víz, de most is emlékszem az érzésre, milyen volt hosszú idő után először elmerülni, utána meg dobálgatni egy kicsit az ilyesmire mindig kapható kislányunkat.

Pár nappal később, épp vacsorához készültünk a Völgycamping szabadtéri étkezőjében, amikor megszólított egy huszonévesforma srác. Tudtam, mit akar kérdezni, hiszen a 12 frissnek látszó öltés messziről kiabált, én meg szinte egész nap félmeztelenül járkáltam, hogy kiélvezzem a nyár legmelegebb napjait.  

„Ne haragudj, tényleg nem akarok indiszkrét lenni, vagy olyasmiről faggatni, ami nem rám tartozik, de már napok óta meg akartam kérdezni, mert hát elég feltűnő… Ha nem akarod, ne válaszolj! Szóval… hogy szerezted ezt a sebhelyet?” 

Azonnal felfedezni véltem az igen magasra csapott labdát, meg a kihagyhatatlan lehetőséget egy pont ideillő tréfára, ezért megpróbáltam kombinálni Robert Shaw arckifejezését Szersén Gyula jellegzetes szinkronhangjával, hogy a lehető leghitelesebben adjam elő a klasszikus film férfiasan artikulált részletét:

„Cápavadász vagyok.”

Némán néztünk egymásra körülbelül két és fél másodpercig, mire mindkettőnkből kitört a nevetés, aztán persze elmeséltem, mi is történt valójában. De erre a pár pillanatnyi döbbent csendre valószínűleg egész életemben széles mosollyal gondolok majd vissza.  

Reméljük, ezzel a pár bekezdéssel sikerült meghoznunk a ti kedveteket is az íráshoz! Történeteiteket az alábbi űrlapot kitöltve küldhetitek el nekünk, és ha most mennétek először, van mentőkérdés is! A játékra jelentkezők között egy páros, 5 napos rugalmas bérletet sorsolunk ki az idei Művészetek Völgyére. Jelentkezési határidő 2024. június 30., vasárnap éjfél. Rákövetkező napon sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. Nem kötelező, de megköszönjük, ha ajánljátok a részvételt ismerőseiteknek kommentben, megosztjátok a cikkhez kapcsolódó Facebook-bejegyzést idővonalatokon, vagy más módon segítetek nekünk a rendezvény promóciójában. Játékra fel, folytatása hamarosan következik! 

Korábbi beszámolóinkat itt és itt olvashatjátok! További információk a Művészetek Völgye weboldalán és közösségi felületein!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018426635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása