Színes Ötletek

a kézügyes blog

A barokk festőműhelytől a hopliták harcmodoráig - Nyári táborok a Szépművészeti Múzeumban

nyari_tabor_2024_1920_x_770_2.jpg

Az utóbbi évek talán, ha nem egyenesen a legmelegebb áprilisi hetében valószínűleg sokunknak eszünkbe jut a nyár, hogy hová lenne érdemes utazni, vagy hogy mivel ütjük majd el az időt, amikor legalább néhány napra visszavehetünk a mindennapok tempójából. Meg persze az is, hiszen akkorra már rég kitört a vakáció, hogy mivel foglaljuk majd el a gyerekeket? Szerencsére a pálinkás kenyér a legtöbb helyen már kiment a divatból, és sokan figyelünk arra, hogy lehetőleg hasznos és érdekes időtöltést találjunk számukra az egész napos rajzfilm- vagy kütyümaraton helyett. Ha mindezt egybekötnétek egy kis játszva tanulással, érdemes tovább olvasnotok, hiszen a Szépművészeti Múzeum - akiknek nemrég meghirdetett „Tükröm, tükröm” című rajzpályázatára még bárki küldhet pályaművet egészen április 21-ig! - idén is számos nyári táborral várja azokat a kisdiákokat, akik érdeklődnek a művészeti technikák, a művészettörténet, és a játékos, szórakoztató csoportos foglalkozások iránt. Részletek a folytatásban!

Műhelymesék - 2024. június 24-28.

agnieszka_1920x770.jpg

Mi történne, ha váratlanul egy barokk festőműhelyben találnád magad? Bejárjuk a Szépművészeti Múzeum tereit, bekukkantunk az egykor volt világok mindennapjaiba, festőműhelyekbe vagy nemes urak palotáiba. Festünk, rajzolunk, új technikákkal kísérletezünk és a tábor végére igazi festőinasokká válunk.

Helyszín: Régi Képtár, Grafikai Gyűjtemény
Időpont: 2024. június 24–28., hétfőtől péntekig 9.00–16.00
Életkor: 7-10 évesek (1–4. osztályos gyerekek)
Tartja: Cser Judit és Marina Eszter
Ár: 54 000 Ft/fő
Létszám: maximum 16 fő

Nyomozókor - 2024. július 1-5.

szakarabeusz_fuggo_1920-x-770.jpg

Egyiptom csodálatos ország volt. Ré napisten mindennap fényt és meleget biztosított, az áradás istene pedig rendszeresen táplálta bő vízzel a termőföldeket. A fáraó birodalmára azonban egy nap árnyék vetült. Az istenek varázsereje meggyengült, az emberek legerősebb amulettjei eltűntek. Lehetséges, hogy egy tolvaj sétál a palotában és a templomokban? Segíts kinyomozni a rejtvényeket és a fejtőröket, kövessük együtt a tolvaj nyomait és kapjuk el! Tarts velünk, és ismerd meg az ókori Egyiptom legfontosabb isteneit és varázsigéit!

Helyszín: Ókori Egyiptom
Időpont: 2024. július 1–5., hétfőtől péntekig 9.00–16.00
Életkor: 9–11 évesek (3–5. osztályos gyerekek)
Tartja: Szűcs Bernadett, Dembitz Gabriella, Kevély Flóra
Ár: 54 000 Ft/fő
Létszám: maximum 16 fő 

Átjárók a múltból - 2024. július 8-12.

vrancx_1920-x-770.jpg

Keltsük életre a múzeum műalkotásait, legyen az egy ókori dombormű, egy barokk festmény vagy egy modern fotó! Dráma- és csapatjátékok, közös és egyéni alkotások és általatok tartott mini tárlatvezetések lesznek ebben a segítségünkre. Vajon mindenki ugyanúgy látja a műalkotásokat? Hogyan nézi őket egy művészettörténész, egy filmrendező vagy egy reklámszakember, és mindenekelőtt Te, fiatal látogató?

Helyszín: Régi Képtár, Klasszikus Ókor, fotó
Időpont: 2024. július 8-12., hétfőtől péntekig 9.00–16.00
Életkor: 8–11 évesek (3–5. osztályos gyerekek)
Tartja: Záray Szilvia és Mertus Ágnes
Ár: 54 000 Ft/fő
Létszám: maximum 16 fő 

Rejtély a katedrálisban - 2024. július 15-19.

adalbert_szm_web_1920-x-770.jpg

Ürességtől kongó terek, félbehagyott kőfaragványok, díszítetlen falak, hátrahagyott szerszámok. A középkori építőműhely tagjai titokzatos körülmények között eltűntek, félbehagyva az épülő katedrálist. Vajon mi történhetett a mesteremberekkel? A templomnak el kell készülnie! Csatlakozz a műhelyünkhöz, járjunk utána a rejtélynek, és fejezzük be együtt a katedrális építését!

Az egy hetes tábor során közösen felfedezzük a múzeum kiállításait, miközben nyomokra vadászunk és különböző művészeti technikákat próbálunk ki.

Helyszín: Régi Képtár
Időpont: 2024. július 15-19., hétfőtől péntekig 9.00–16.00
Életkor: 8–11 évesek (3–5. osztályos gyerekek)
Tartja: Mácsay Krisztina és Goda Zsófia
Ár: 54 000 Ft/fő
Létszám: maximum 16 fő 

Olümposzi küldetés - 2024. július 22-26.

vorosalakos_krater_1920-x-770.jpg

Ókori hősök és hősnők bőrébe bújva, most neked kell kiállnod a rejtélyekkel és veszélyekkel teli küldetést, hogy megakadályozd az istenek közötti viszályt! Less be az ókori görög otthonokba, sajátítsd el a hopliták harcmodorát és zabolázd meg a fékezhetetlen Pégaszoszt! Álld ki a próbákat és a tábor végén kerülj az olümposziak közé!

Helyszín: Klasszikus ókor
Időpont: 2024. július 22-26., hétfőtől péntekig 9.00–16.00
Életkor: 8–11 évesek (3–5. osztályos gyerekek)
Tartja: Marina Eszter és Szűcs Bernadett
Ár: 54 000 Ft/fő
Létszám: maximum 16 fő

A táborba az előzetes regisztrációt követően az intézmény visszaigazolást, majd további információkat küld a jelentkezőknek. A befizetési határidő a végleges visszaigazolást követő ötödik nap.

További információk, rengeteg izgalmas kiállítás és program társaságában a Szépművészeti Múzeum weboldalán és közösségi felületein!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8618377711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása