Színes Ötletek

a kézügyes blog

Februári ötletbörze markerekkel a főszerepben

0_cover_v2_3.jpg

Legtöbben már alig várjuk a tavaszt, mégis sok minden miatt szerethető a február, hiszen az év legrövidebb hónapjának kezdetével egyben véget ér a sok szempontból is leghosszabbnak tűnő január. Ebben az időszakban a farsangi mulatságoké és jelmezbáloké a főszerep, hogy vidáman mókázva űzhessük el a telet. Előbújnak az első hóvirágok és két jeles nap is extra lehetőséget ad arra, hogy kifejezzük szeretetünket - és akár ennek apropóján alkossunk valamit. Elsőként biztosan a Valentin-nap, jut eszetekbe, hiszen hazánkban kevésbé közismert a február 17-én - több helyen február 11 és 17 között egész héten át - tartó Véletlenszerű kedvességek napja. Ha tehát bárki is azt gondolná, hogy a tél vége unalmas, szürke és várakozással terhelt időszak, amiben nincs semmi inspiráció, semmi színesen vibráló, amit papírra vethetnénk, hoztunk néhány ötletet, amivel talán árnyaljuk ezt a képet. Vidám bullet journal borítók, meglepetésnek szánt kedves üzenetek vagy apró ajándékok - mind egy-egy lehetőség arra, hogy saját kezűleg hozzunk létre valamit! A  folytatásban februári tippek egy - vagy néha több - filctollal a kézben!

Rajzolgatás a böjt előhavában

Február kitűnő apropót kínál arra, hogy a karneváli vidámság, a lassan, de biztosan érkező tavasz motívumai vagy szeretetünk jelképei megjelenjenek akár naplónk lapjain, akár az ajándéknak szánt csomagolóanyagon vagy egy kedves üzenetet, apró meglepetést rejtő borítékon. Mindre mutatunk pár ötletet, és reméljük, ti is kezetekbe kapjátok kedvenc rajzeszközeiteket, hogy együtt tegyük színesebbé ezt a csak látszólag szürke hónapot!

0_februar_3.jpg

A BuJo, magyarul kreatív napló - azaz egy kézzel készített, teljes mértékben személyre szabott határidőnapló és jegyzettömb egyben - számtalan praktikus lehetőséget kínál a mindennapjainkhoz, hosszabb távú terveinkhez kapcsolódó információk és időpontok rendszerezésére. Ugyanakkor vezetése egyben remek kreatív kikapcsolódás, hiszen kedvünkre díszíthetjük, vagy akár tele is rajzolhatjuk a lapjait. 

0_februar_1.jpg

Túl a rózsaszín szívecskéken

A Valentin-nap még mindig kissé megosztó ünnep, ezért azok, akik nem szeretnék szívecskékkel elárasztani a notebook lapjait, a többi jeles naphoz vagy a hónaphoz kapcsolódó egyéb motívumok közül is válogathatnak a borítóképet és a többi lap díszítését illetően. 

A közelgő jeles napokra készülve elkészíthetjük ajándékainkat, vagy díszíthetjük azok csomagolását saját kezűleg. Ha nem szeretnénk feleslegesnek tűnő dísztárgyakat vásárolni, vagy nincs tuti ötletünk, ajándékozás terén általában nem nyúlhatunk mellé egy-egy maradandó élménnyel, egy szép könyvvel, és persze a hobbitevékenységekhez kapcsolódó eszközök is jól jöhetnek. A tálalás terén akkor sem kell feltétlenül rózsaszín felhőben gondolkodnunk, ha történetesen épp  Valentin- vagy Bálint-nap alkalmából szeretnénk valakit meglepni, elég, ha csak apró utalásokból derül ki, ki és miért kapja a csomagot. Akár újrahasznosított alapanyagokat - például félretett karácsonyi csomagolópapírt, dekor kartonok maradékát, egy darab spárgát, vagy régi gombokat is használtunk.

0_februar_2.jpg

Egy koncertjegyet, múzeumbelépőt, kondibérletet, wellness hétvégére szóló vagy masszázskupont egy borítékban vagy egy kettéhajtott lap között is átadhatunk, ha pedig online küldjük el, egy képeslap éppen elegendő.

0_februar_7.jpg

Tavaszra várva

Egytől tízes skálán mérve mennyire várjátok a tavaszt? Legyen ötös és jelöljük színekkel, a hónap végére pedig kiderül, milyen hangulatban telt összességében a tél utolsó hónapja!

0_februar_8.jpg

Ha szeretnétek többet megtudni arról, hogyan kezdjetek hozzá egy személyre szabott kreatív napló vezetéséhez, milyen eszköztárra lesz szükségetek, egyáltalán mi az, aminek érdemes belekerülnie, ide kattintva megtaláljátok korábbi cikkeinket a témához kapcsolódóan! Örömmel vesszük azt is, ha megosztjátok velünk, ti milyen rajzokat készítettetek februárban bármilyen felületre. Várunk titeket a Színes Ötletek blog alkotói csoportjában, ahol megmutathatjátok, mit alkottatok!

Az ötletek kivitelezéséhez Tombow kéthegyű markereket és Karin ecsetfilceket használtunk, a Rajzshop.hu kínálatából, ahol a hagyományos és különleges eszközök teljes tárházát megtaláljátok a hasonló ötletek megvalósításához.


Ha tetszett a cikk, kövessetek minket  PinterestenFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318315483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása