Színes Ötletek

a kézügyes blog

Lisszaboni street art kaleidoszkóp

lsa_18.jpg
Jó szerencsénk úgy hozta, hogy nemrég Portugáliában, egész pontosabban Lisszabonban és környékén tölthettünk néhány napot. Nem volt nehéz jól érezni magunkat a rendelkezésünkre álló időben, hiszen az európai kontinens legnyugatibb fekvésű fővárosa azonnal belopta magát szívünkbe: a mediterrán tengerparti vidékek derűs nyugalma, laza eleganciája még a kifejezetten változékony időjárású, tavaszias napsütésből percek alatt esőt hozó szélbe forduló portugál tél ellenére is érezhető volt mindenütt. Lisszabon kitűnő úticél bárkinek, akár kisgyerekkel is, hiszen a hét dombon elterülő, gazdag történelmű, gyönyörű természeti és építészeti környezetű városban és a szomszédos településeken rengeteg látnivaló elérhető könnyen és pénztárcakímélő módon a kitűnően szervezett helyi tömegközlekedésnek köszönhetően, hogy mást ne mondjunk, még a repülőtér is megközelíthető metróval, ötszörösre árazott tarifa helyett sima menetjegy áráért.

Előzetes információnk alapján annyit tudtunk, hogy a városban igencsak népszerű a street art műfaja, aminek lekicsinylésére sokszor és sokan hajlamosak vagyunk holmi falfirkákat emlegetve, de ismét bebizonyosodott, hogy nem a doboz a lényeg, hanem az, hogy mivel töltjük meg, ugyanis rengeteg olyan alkotást láttunk, amelyek nemhogy elcsúfítják a környezetüket, sokkal inkább hozzátesznek, és amellett, hogy vibráló, játékos színekkel töltik meg az ottaniak hétköznapjait, sokszor valódi, a kacatmentés magasiskolájának számító művészeti alkotásokként is funkcionálnak, mint azok a Bordalo II (Artur Bordalo, lisszaboni születésű művész) által mindenféle hulladékból készített, hatalmas állatfigurákat formázó installációk, melyek közül kettőt sikerült lencsevégre kapnunk. A következő összeállításban hoztunk nektek egy szép adag fényképet ebben a témában. 

És persze fotóztunk hagyományosabb látnivalókat is, ezekből is mutatunk néhányat! 

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, FacebookonInstagramon, és Pinteresten is, hogy a következőről se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7718311219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása