Színes Ötletek

a kézügyes blog

Instant ajándéktippek művészeknek és hobbiművészeknek a Rajzshop.hu-tól

blog_cimlaphoz_3.jpg

Nemrég nyitott a Rajzshop.hu új boltja Budapest 11. kerületébenkapcsolódó cikkükben pedig összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, megközelítési lehetőségekről, termékpalettáról, nyitási akciókról. Ahogy akkor megígértük, most jövünk egy karácsonyi ajándékajánlóval is, amiben olyan készleteket sorakoztatunk fel, amikkel biztosan nem okozhattok csalódást a különféle kreatív tevékenységek iránt érdeklődő szeretteiteknek. A professzionális eszközöket és alapanyagokat kereső alkotókra, hobbiművészekre, a Bullet Journal rajongóira és a kalligráfia gyakorlóira éppúgy gondoltunk, mint azokra, akik csak úgy, saját örömükre szeretnek rajzolni vagy festeni. Olvassatok tovább, hiszen ezek a tippek nemcsak akkor jöhetnek jól, ha az utolsó pillanatban kerestek ajándékot, de akkor is, ha még ti magatok sem igazodtok el a termékrengetegben. 

Rajzosok kedvencei

Internetes statisztikák alapján a világ egyik legjobbjaként emlegetett Faber-Castell Polychromos készletnek többféle verziójából is válogathatunk alkotói céljaink, meglévő színpalettánk vagy anyagi lehetőségeink mentén. Ezekből többféle kiszerelés is elérhető a 12 db-os fémdobozostól az exkluzív, 120 db-os fadobozos készletig, és bizonyos válogatások pasztell-, grafit- és akvarellceruzákat is tartalmaznak. A Faber-Castell termékeit intenzív, tartós pigmentek, rendkívüli fényállóság és törésállóság jellemzik, ami ideálissá teszi őket grafikák készítéséhez, a szabad művészi kifejezéshez és a rajzok  kiszínezéséhez. 

faber-castell-mixed-media-polychromos.jpg

Ha gyönyörű kialakítású, igényes kivitelű, jól rétegezhető, viasz alapú ceruzákkal szeretnétek örömet szerezni bárkinek, exkluzív, mégis pénztárcabarát megoldást kínálnak a Tombow Irojiten színesceruza készletekA népszerű japán márka 10 és 30 darabos válogatásai a finom pasztellektől a különleges fluoreszkáló színeken át az egészen élénk árnyalatokig kiváló minőségű rajzeszközöket tartalmaznak.

tombow_irojiten_triple.jpg

Paletták az akvarelltől az akrilon át az olajfestékekig

Gazdag és telt, egymással jó keverhető, kiválóan pigmentált színek, ugyanakkor kedvező árak jellemzik a francia Pébéó szilkés vagy tubusos kiszerelésben is kapható akvarellfestékeit. A 12, 18 vagy 24 színben elérhető készletek bármelyike ideális választás profiknak, kezdőknek vagy diákoknak egyaránt.

pebeo-fine-akvarellfestek.jpg

Az amerikai gyártó, az Art Philosophy Confections készletei nemcsak amiatt válhatnak nagyszerű ajándékká, mert prémium minőségű, ragyogó, magas pigmenttartalmú akvarellfestékeket tartalmaznak, hanem mert a tematikus színválogatások igazán különleges megjelenést is kölcsönöznek a szetteknek. A kompakt, praktikus fémdobozos kiszerelés miatt tökéletes útitárs lehet, amit bárhova könnyen magunkkal vihetünk, a doboz fedele pedig palettaként használható.

watercolor-confections-currents.jpg

Ha egy kicsi, de igazán különleges ajándékot kerestek, gyűjtsetek inspirációt a német Finetec Coliro Pearlcolors metálszínű palettái között. A hat szilkés készletek bármelyike igazi kuriózum a sajátos hatások kedvelői számára: bevethetők csúcsfények kialakításához, kalligráfia gyakorláshoz és rengeteg egyedi kézműves ötlet megvalósításához. 

A Campus akrilfesték készletében mindent megtaláltok a kezdéshez, ezért ideális választás alapkészlettel még nem rendelkezőknek, a festés műfajával ismerkedőknek, művészeti képzésben tanuló vagy arra készülő diákoknak. A készlet az egymással tökéletesen keverhető, száradás után tartós és vízálló festékeken kívül olyan hasznos kiegészítőket is tartalmaz, mint az asztali állvány, egy festővászon, ecsetek és festőkések, valamint egy modellbábu. 

campus-akril-keszlet-2.jpg

Pébéo 40 db-os stúdió minőségű akrilfesték készlete diákoknak és művészeknek egyaránt jó ajándék, pláne, ha szeretnék óriási színválasztékkal kedveskedni az ajándékozottnak. A matt szatén fényű, jól keverhető festékek között teljesen fedő, félig fedő, és áttetsző színeket is találhatunk, melyekkel végtelen lehetőségek nyílnak a különböző effektek, textúrák festésére. 

pebeo-studio-akrilfestek-keszlet-40-db.jpg

A klasszikus olajfestés kedvelőit lephetjük meg ezzel az igazán impozáns, fadobozos ajándékkészlettel a francia Sennelier kínálatából. A készlet a kiváló minőségű, sáfrányolajból készített, ezáltal kevésbé sárguló festékeken felül higítót, festőszert, ecseteket, festőkést, ecsetmosó szappant és rongyot, modellbábut is tartalmaz, mindezt egy állvánnyá is összeállítható fabodozban összekészítve. A praktikumot nemcsak a kiszerelés jellege szolgálja, hanem az anyagminőség is, ugyanis a festék kétszer gyorsabban szárad, mint más olajfestékek.

sennelier-rive-gauche-olaj-fadobozos-uj.jpg

 

Betűveteményeskert

A kalligráfia és a bullet journal hívószavak gyakran előkerülnek nálunk az utóbbi időben, így feltételezzük, hogy akit ezek a témák érdekelnek, már többé-kevésbé naprakészek az eszközöket illetően is, de persze mindig lehet újat mondani. Az eddig bemutatottak mellett a hagyományos, mártogatós tollas kalligráfiához ajánljuk az angol Manuscript változatos írószerszámok mellett tintát, gyakorlótömböt és egy 76 oldalas tankönyvet is tartalmazó Class kezdőkészletét, ami ideális választás mindazoknak, akik most ismerkednek a szép kézírás rejtelmeivel. Ecsetfilces kalligráfiához, szintén a kezdőbbeknek ajánlott Pentel 4 db ecsetfilces, gyakorlófüzettel kiegészített készlete, ami egyben az egyik legbiztosabb befutó, ha az ár-érték arányt nézzük. Akik pedig az akvarell hatású lettering technikához keresnek ideális megoldást, azoknak a Tombow ABT Blended lettering készletét javasoljuk.

kalligrafia.jpg

A készletek csúcsdísze a végtelen lehetőségekért

A sort egy igazi nagyágyúval, a Tombow ABT 108 db-os ecsetfilc-készlettel zárjuk, ami a márka kéthegyű markereiből elérhető összes színt tartalmazza egy praktikus asztali tartóban. Az exkluzív kollekció tagjainak mindegyike rendelkezik egy vékonyabb, vonalas rajzokhoz és a részletek kidolgozásához kiválóan használható heggyel, valamint egy rugalmas ecsetvéggel a nagyobb felületek kitöltésékhez, vagy akár kalligráfia gyakorlásához. És bár nem nevezhető kifejezetten pénztárcakímélő ajándéknak, ha beruházunk egy ilyenbe, egész biztos, hogy az ajándékozottnak - akik lehetünk mi is, „a gép- és eszközpark bővítése” mindig könnyen hihető magyarázat, ha épp saját magunknak kedvezünk - jó darabig megoldjuk a problémáit ezen a téren. 

tombow-abt-ecsetfilc.jpg

Ha karácsonyi ajándéktippeket kerestek valamilyen területen alkotó családtagoknak, barátoknak, akár magatoknak, nézzetek szét a webáruház ünnepi ajánlatai között! A december 19-én leadott rendelések még egészen biztosan odaérnek az ünnep előtt, ha pedig személyesen néznétek ajándékok után, a Rajzshop.hu mindkét budapesti üzlete a megszokott nyitva tartás szerint vár titeket!

Tartsatok velünk PinterestenFacebookon és Instagramon is, mert folyamatosan sok-sok kreatív ötlettel, szakmai tudnivalókkal, és játékokkal várunk titeket. 

banner-1000x200_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr718282817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása