Színes Ötletek

a kézügyes blog

Az úrihímzéstől a tücsökmuzsikáig - A Kerekdomb Fesztivál programjaiból válogattunk
Nyerj páros belépőt a fesztiválra!

kerekdomb_futas_2.jpg

Szeptember 15 és 17 között ismét Kerekdomb Fesztivál a tokaj-hegyaljai borvidék egyik legszebb fekvésű településén, Tállyán. A három nap során közel 130 program várja a közönséget, és természetesen a legfinomabb helyi borokat is megismerheti a közönség a rendezvény helyszínét adó összesen 21 pincészet valamelyikében. A fesztivál idén is számos izgalmas, kisgyerekekkel látogatható programmal várja azokat, akik családdal együtt érkeznek Tállyára. A folytatásban ezek közül ajánlunk néhányat, ráadásul páros belépőt is nyerhettek, érdemes tovább olvasni!

A fesztivál fellépőiről  nemrég már olvashattátok a Színes Ötleteken, így most nem ismételjük magunkat, inkább segítségül hívjuk a műsorfüzetet, és ajánlunk néhány olyan programot, amelyeken mi is szívesen részt vennénk, és részt is veszünk majd, ha sikerül odaérnünk.

Kézműves programok az Alkotóházban

A Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete alkotóházában számos érdekes foglalkozás várja azokat, akik érdeklődnek a kézműveskedés iránt. Mindenkinek ajánljuk a három nap során minden nap – pénteken 16 órai, szombaton 10 és 14 órai, vasárnap 10 és 13 órai kezdettel – megtekinthető Mesterségbemutatókat, amelyek során népi iparművészek avatják be a látogatókat az olyan népművészeti technikákba, mint a fafaragás, a rekeszzománc-hajtogatás, a vertcsipke készítése, vagy a ma már kevesek által művelt úrihímzés.

A Mesterségbemutatókkal egy időben minden nap játszóház is várja a kisgyerekkel érkezőket, ahol a kisebbek számára is érdekes foglalkozásokon vehetünk részt. Lesz agyagozás, könyvjelzőfestés népi motívumokkal, csuhézás, készíthetünk ütőfás mézesbábot, fonalmadarakat, vagy nemez pillevirágot.

Komolyzene - Tállyai Evangélikus Templom

Bár a klasszikus zenei hangversenyek a gyerekeket nem feltétlenül kötik le egy bizonyos életkor alatt, ezek az események mindenképpen különleges színfoltjai lesznek a fesztiválnak, hiszen a templomok általában véve kivételes akusztikával rendelkeznek, és persze nem akármilyen előadók érkeznek a Kerekdomb pénteki és szombati napján erre a helyszínre. Pénteken este 9 órai kezdettel Horváth Márk orgonaművész koncertjét láthatja majd a közönség, szombaton délután 13:30-as kezdéssel az Idősek Énekkara lép fel ugyanitt, 17:30-tól a Szirtes Quintet: Így szerettem volna élni… című előadása következik majd, melyben a magyar irodalom történetének válogatott versei szólalnak majd meg vonósötös hangszerelésben, majd 20:30-tól az idén 60. jubileumi évadát megkezdő Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenye zárja majd az estét, melynek során Mozart és Schubert darabjai lesznek majd hallhatók. Aki kisgyerekkel érkezik, annak javasoljuk a nálunk már jól bevált „félidőben cserélünk” koreográfiát, így mindkét szülő részesülhet a zenei élményből, és nem kell aggódnunk amiatt sem, hogy gyermekünk esetleg belekiált a szünetjelbe. (Ha múltidéznél, a Miskolci Szimfonikusok egyik korábbi Ciróka babakoncertjéről itt írtunk.) 

Filmvetítések a Mailloth-Kastélyban

A fesztivál három napja során a Tállya főutcáján található Mailloth-Kastély ad otthont a Nemzeti Filmintézet programjainak. Pénteken egész nap a Malter Vándor Filmfesztivál versenyfilmjeit láthatja a közönség, szombaton és vasárnap pedig olyan, mára már klasszikusnak számító alkotásokat nézhetünk meg, mint a Csinibaba, a Megáll az idő, a Moszkva tér, vagy a Tanú.

Gryllus Dániel – Budapesti Tücsökmuzsika – Oroszlános BBQ Udvar és Borterasz, szeptember 17, vasárnap 11:00

Ahogy a Művészetek Völgyében már többször tapasztalhattuk, a Kaláka Együttes fellépései életkortól függetlenül bárki számára maradandó élményt jelentenek. Gryllus Dániel, aki a zenekarban általában fúvós hangszereken játszik, szólókoncertjén ezúttal citerára írt dalait adja majd elő, olyanokat, amelyek például a 2001-ben megjelent Családi kör című albumán is hallhatók. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk a megjelenést.   

Aktív programok

A fesztiválra érkezők minden nap több vezetett, borkóstolással egybekötött dűlőtúrán vehetnek részt, melyek során betekinthetnek a tállyai borászat mindennapjaiba, megismerhetik az adott esetben már több emberöltő óta borászkodó családok pincészeteit, termékeit. A dűlőtúrák külön díjazás ellenében vehetők igénybe, a mai viszonyok között jelképesnek számító 1000 forint / fő ártól a kicsit drágább, de bőséges kóstolási lehetőséget biztosító programokig.

A település történelme iránt érdeklődőknek ajánljuk a hosszúlépés.járunk? csapat által szervezett helytörténeti sétákat, akik pedig a fesztiválozást összekötnék némi természetjárással is, azok nézzenek körül az Aggteleki Nemzeti Park túrái között, melyek minden nap 10 órakor kezdődnek. A sportolni vágyók számára szintén sok lehetőséget kínál a rendezvény: válaszhatunk a Kerekdombi Kerekezés e-bike túrái közül, de evezhetünk a Bodrogon, szombaton és vasárnap pedig különböző távokon indulhatunk a Mailloth-Kastély-Futás versenyein, ahol különböző díjak is várnák az elsőként célba érőkre.

A Kerekdomb Fesztivál programja szeptember 15-én délelőtt 10 órakor kezdődik az Aggteleki Nemzeti Park által szervezett túrával, melynek célállomása az Akasztó-domb. A hivatalos megnyitó 14 órakor lesz, szóval ha valaki szeretné kicsit korábban kezdeni a hétvégét, akár már pénteken kora délután megteheti ezt. A Művészetek Völgyében megszokott Csigabusz mintájára itt is lesznek a környékbeli településekről induló, fesztiválos karszalaggal ingyenesen igénybe vehető buszjáratok, de ha valaki csak egy napra szeretne ellátogatni Tállyára, arra is van lehetőség a MÁV-Start és a Volánbusz Borongoló napijegyével, vagy a hétvégente közlekedő Tokajbusz-járatokkal.

Ha gyorsak vagytok, akár még nyerhettek is instant játékunkban! A Facebook-oldalunkon hamarosan egy páros fesztiválbérletet és egy borútlevelet sorsolunk ki, amivel nemcsak a változatos könnyűzenei-, színházi-, irodalmi-, kulturális-, sport-, és gyerekprogramokon vehettek részt, de egy ajándék poharat is kaptok, továbbá megkóstolhatjátok számos borászat prémium borait. Gyertek játszani! Sorsolás 2023.09. 14- én, az esti órákban. 

A Kerekdomb Fesztiválra jegyek még kaphatók a rendezvény weboldalán! További információk a fesztivál közösségi felületein!   

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4918213513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ajánló

lginsta_1200_1.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása