Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kedvcsináló a Színes Állatvilág Rajzpályázathoz - Lássuk a nyereményeket!

dijazas_boritokep_1.jpg

Bizonyára már sokan értesültetek arról, hogy néhány napja elindult a Színes Állatvilág Rajzpályázat, melyben mindössze annyi feladatot adtunk a jelentkezőknek, hogy meséljenek nekünk képek formájában kedvenc állataikról vagy akár az állat- és környezetvédelem fontosságáról. A pályázatban 4 és 12 év közötti gyerekek munkáit várjuk, három korcsoportban, a technika lehet szabadon választott, rajz, festmény, vagy épp kollázs, a lényeg, hogy szabad kézzel készült pályaművekről készült képeket küldjetek be. A verseny még három héten át tart, de máris több tucatnyi pályamunka érkezett. Hogy még inkább meghozzuk a kedveteket az alkotáshoz, ma megmutatjuk, mit nyerhetnek a legügyesebben festők és rajzolók. Olvassatok tovább!

A rend kedvéért itt is leírjuk az elbírálás menetét: a legjobbnak, legötletesebbnek ítélt alkotások beküldőit egy-egy Pelikan ajándékcsomaggal jutalmazzuk a játék támogatója, a Herlitz Hungária felajánlásában. Korosztályonként az első három helyezettet díjazzuk, és számíthattok egy tizedik, különleges ajándékcsomagra is - de hogy ezt ki kapja majd, az legyen meglepetés! Most pedig nézzük, mit tartalmaznak a csomagok! 

4-6 évesek korcsoportja

A csomag pontos tartalma: A4-es méretű rajzblokk, Silverino vastag, ergonomikus színes ceruzakészlet, Colorella Star 12 színű filctollkészlet, 12 színű Junior vízfesték, kétvégű és ergonomikus zsírkréta

nyermenyek_4-6.jpg

7-9 évesek korcsoportja

A csomag pontos tartalma: A4-es méretű rajzblokk, Silverino 12 színű ergonomikus ceruzakészlet, Silverino 3 darabos grafit ceruzakészlet, 12 színű vízfesték keverőfehérrel és ecsettel, Colorella Star 24 színű filctollkészlet

nyermenyek_7-9.jpg

10-12 évesek korcsoportja

A csomag pontos tartalma: A4-es méretű fekete rajzblokk, 10 darabos Metallic ceruzakészlet fémes színekben, 3 vastagságban használható szövegkiemelő készlet, Colorella Metallic filctollkészlet fémes színekben.

nyermenyek_10_12.jpg

És a különdíj!

Minden évben nagyon nehéz a zsűri feladata, ezért egyelőre nem áruljuk el, hogy a legjobb ötletet, a kiemelkedő eszközhasználatot, vagy éppen a legszebb pelikánábrázolást díjazzuk majd a korosztálytól függetlenül, de egy valaki a versenyzők közül biztosan gazdagabb lesz egy igazán impozáns, rajzeszközökből és írószerekből álló ajándékcsomaggal. 

nyermenyek_fodij_1.jpg

A Fődíjnak szánt ajándékcsomag pontos tartalma: vízfestéshez ideális akvarell rajzkarton, vízzel összemosható akvarellceruza, ergonomikus Griffix körző, ergonomikus ecsetkészlet, elefánt formájú ecsettál, ergonomikus Griffix olló, 12 színű vízfesték keverőfehérrel és ecsettel, kétvégű és ergonomikus zsírkréta

Amint láthatjátok, érdemes tehát festeni, rajzolni, kollázst készíteni, hiszen szuper nyeremények várnak mindenkire, melyeket ugyanúgy használhatnak majd kis nyertesek az iskolai rajzórákon, mint a szabadidőben, saját kedvtelésre. És hogy ne maradjatok inspiráció nélkül, jöjjön néhány érdekesség, stílszerűen a cikkben ilyen vagy olyan formában többször is említett madarakról. 

„Nála is szebb volt talán…” - Pelikános érdekességek

pelikanok_szo_20230908_1200x900.jpg
Rózsás gödények a Tisza-tavi Ökocentrumban - A Színes Ötletek csapat fotója

  • A pelikán a gödényfélék hétköznapi neve. A madárnembe jelenleg 8 faj tartozik, közülük a borzas és a rózsás gödény alkalmi vendégként bukkannak fel Magyarországon, a nagyobb folyók mentén. A borzas gödény 160-180 centiméteres testhosszával, 310-345 centiméteres (!) szárnyfesztávolságával, 10-12 kilogrammos testtömegével a legnagyobb vízimadár. Legfeltűnőbb jellegzetességük csőrük, ami - fajonként változó méretben - a 25–47 centiméter hosszúságot is elérheti, és amely alatt  egy akár 13 literes torokzacskó található, ami fontos szerepet játszik a táplálkozásban: mivel víz alá merülni nem tudnak, gyakran csapatosan halászva a sekély vizek felé terelik a fő táplálékforrásuknak számító kisebb halakat, hogy aztán egyszerre lenyeljék őket, miközben a vizet kiszorítják a csőrük alatt található zacskóból. Felületesen szemlélve ilyenkor úgy tűnhet, mintha a madarak rengeteg vizet is lenyelnének, innen ered a mondás: „Iszik, mint a gödény.”

  • A Pelikan írószereket és kézműves eszközöket a hagyomány szerint 1938. április 28. óta gyártják. Ebben az évben alapította meg festék- és tintagyárát Hannoverben Carl Hornemann. A védjegyet, ami modernizált formában ma is a márka logója, 1878. november 27-én regisztrálták Németországban. A Pelikan immár 195 éves története olyan fontos fejezeteket rejt, mint az Indian tinta, az első töltőtoll, majd később az első tintajavító toll szabadalmazása és bemutatása, és az egyszerűsített kézírás kifejlesztése. Akik szívesen olvasnának hasonló érdekességekről, keressék fel a Pelikan magyar nyelvű weboldalát!  

Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk az alkotáshoz! Várjuk a további pályamunkákat, és ne feledjétek, a beküldési határidő: 2023. október 1., vasárnap, 24:00. További részletes információkat a Színes Állatvilág Rajzpályázatól korábbi cikkünkben találhattok!

Eredményhirdetés: 2023. október 4. szerda, az Állatok Világnapja


A rajzpályázat támogatója a Pelikan Group / Herlitz Hungária Kft.

banner_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6618210233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

mv-300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása