Színes Ötletek

a kézügyes blog

Horgolt zöldségek egy lusta péntekre
Csemegézz a stílus művészeinek alkotásai között!

kate_jenkins_cover.jpg
Az úgy volt, hogy ráncfelvarrandó cikket kerestem a nyár utolsó előtti péntekére - talán ti is észrevettétek, hogy rendszeresen felújítunk egy-egy korábbi, izgalmas témát feldolgozó posztot, ahol adott esetben az illusztrációk felett kicsit már eljárt az idő -, így került elém egy képgaléria olyan vicces holmikkal, mint a horgolt kovászos uborkák. De ahogy ilyenkor lenni szokott, elkezdett érdekelni a téma, és hamarosan rá is találtam néhány olyan alkotóra, akik túlzás nélkül művészi igénnyel hoznak létre ilyen kedves, mókás, ugyanakkor mindenképp komoly rutint, meg persze nem kevés kreativitást igénylő figurákat. 

A képeket elnézve tanulságos belegondolni abba is, hogy a horgolás az egyik olyan kézműves technika, ami semmilyen géppel nem váltható ki, tehát minden egyes darab egyedi és megismételhetetlen, legyen az aranyos robotfigura vagy épp amigurumi halkonzerv. 

horgolt_0102.jpg

horgolt_0304.jpg

A következő zöldségestál az amerikai horgolóművész, Lisa Fox munkája, aki a Green Fox Farms Design műhely alapítója is egyben. A téma iránt érdeklődőknek érdemes felkeresni weboldalukat, mert rendszeresen közöl hasznos tippeket, tematikus cikkeket és oktatóvideókat is. 

veggies_greenfoxfarmdesigns.jpg

A téma egy másik inspiráló alkotója Kate Jenkins, akinek munkái részletgazdagságukkal és kidolgozásukkal valóban ámulatra méltók. Kate mára a textilművéset egyik legismertebb alakja világszerte: munkáit olyan cégek rendelik meg, mint a Brit Királyi Posta, a Viking Cruises vagy az Anthropologie divatház, emellett több önálló kiállítást is rendezett, többek között Londonban, New Yorkban és Hong Kongban. Akik szeretnek kötni, horgolni, az ő weboldalát se szalasszák el, rengeteg hasznos, érdekes tudni- és látnivaló vár a látogatókra. 

kate_jenkins_01.jpg

kate_jenkins_02.jpg

kate_jenkins_03.jpg

Ha ti is szeretnétek belevágni valami hasonlóba, és videós segítséget kerestek hozzá, bátran ajánlhatjuk a Hannah Crochet YouTube-csatornát, ahol rengeteg hasonló tartalmat találhattok, akár kifejezetten horgolt zöldségek témájában a krumplitól a paradicsomon és a répán át a padlizsánig, részletes oktatóvideók formájában. 

A magyar alkotók iránt érdeklődők pedig a Babzee Facebook-oldalát is felkereshetik, ahol szintén láthattok hasonló, művészi színvonalon készült alkotásokat! Jó csemegézést mindenkinek a következő találkozásig! 

316259876_687308809429299_467046470921320740.jpg

Kövesd te is a Színes Ötletek közösségi felületeit, hogy ne maradj le a következő kreatív ötletről sem! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr173111316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása