Színes Ötletek

a kézügyes blog

Két hét múlva indul a 32. Művészetek Völgye Fesztivál

volgy_hangulat.jpg

Július 21-én, pénteken kezdődik és egészen a hónap utolsó napjáig tart a Művészetek Völgye Fesztivál, ahol 10 napon át összesen több mint 2200 program várja a látogatókat, melyek közül néhányat korábban már ajánlottunk is nektek. Lesz rengeteg változatos koncert a nagyszínpados kedvencektől az intimebb, akusztikus fellépésekig, színházi előadások, irodalom, jóga, különböző alkotó workshopok, túralehetőségek, helyi finomságok, mindez az ország egyik legszebb vidékén, a Káli-medencében, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. További infók a hajtás után! 

Ilyenkor olyan, mintha 10 napon át mindenki a Művészetek Völgyében lenne. És ez nem túlzás, hiszen itt a nagyszínpadon túl is simán találkozhatunk a fellépőkkel: csatlakoznak egy zenés- vagy versimpróhoz, workshopot tartanak, beülnek egy beszélgetésre, fellépnek akusztikus formációban, mesét olvasnak a gyerekeknek vagy éppen csak elmerülnek a Völgy sokszínű forgatagában. Idén is igazi művészeti seregszemle lesz a fesztiválon, sok fesztiválkedvenccel, ünneplünk majd jubileumokat, teret kapnak az ifjú feltörekvők és lesz olyan zenekar is, akitől itt búcsúzunk. De ez nem minden, a Völgyben érdemes időt szakítani arra is, hogy megismerjük a nappali programokat.

Lassulj le, hogy felpöröghess

A Művészetek Völgyében minden adott ahhoz, hogy kicsit kikapcsoljunk a rohanó hétköznapok világából, hogy a 10 nap után feltöltődve térjünk vissza a mindennapok körforgásához. A reggel indulhat jógával, biciklizéssel vagy a környék felfedezésével, napközben elmerülhetünk a beszélgetések, kézműves foglalkozások, színházi és irodalmi programok sorában. A Harcsa Veronika Udvarban interaktív énekes workshop vár minden nap, a Tűzoltószertár Élő Galériában a kiállítás és a művészetterápia kapcsolódik össze, az Analóg Udvarban a fotózás rejtelmeit ismerhetjük meg, a LEMangUria Kreatív Mozgásudvar a testet és a lelket is átmozgatja, az Ősök Háza, a Tarisznya Evangélikus Udvar és a LéleKzet Református Udvar gondolatébresztő beszélgetésekkel vár, míg a Művészetek Zöldjében a kitelepült környezetvédelmi szervezetekről a fenntarthatóságról tanulhatunk játékokkal, különféle workshopokkal, de túrázni is innen indulhatunk. Emellett érdemes még kreatív alkotó, illetve irodalmi foglalkozásokért meglesni a Poket Udar és a Lőtér programjait is.

A mozgás szerelmesei indíthatják a reggelt jógával, kirándulhatnak, jelentkezhetnek egy e-bike túrára, sőt, futóversenyen is megmérettethetik magukat, míg Cirque du Tókertben minden nap más trükköt leshetünk el a Firebirds társulat segítségével a légakrobatikától a hulahoopig.

Aki a helyi ízeket és különlegességeket keresi, annak érdemes betérnie egy Kék abroszos helyre, ahol helyi vendéglátók asztalánál foglalhat helyet, míg az Éltető Völgyben a Balaton-felvidék ízeit ismerhetjük meg. A kapolcsi kézműves vásár forgatagában pedig idén is kézművesek portékáiból válogathatunk.

A rock and rolltól az operáig

A Művészetek Völgye zeneileg is sokszínű: a könnyűzene mellett tere van a komoly- és klasszikus zenének, a folknak, a világzenének és a jazznek is. A Panoráma Színpadnál olyan koncertekre tombolhatunk, mint a Quimby, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal közös A Dal a miénk 2.0 c. műsora, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif, a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik. Taliándörögd új zenei helyszínén, a Lőtéren pedig többek közt a Hundred Sins, a Cloud9+, a Cari Cari, a Slagwerk den Haag, az Anima Sound System, a Mörk és a Middlemist Red lép fel.

Mindeközben a Cirque du Tókertben a csillagos ég alatt élvezhetjük Zorán, Dés László, Kern András, a Magyar Állami Operaház vagy éppen a Danubia Zenekar koncertjét, de több újcirkuszi és kortárstánc produkciót is megcsodálhatunk majd itt.

A kapolcsi római katolikus templomból komolyzene szól majd: itt játszik többek közt Szokolay Dongó Balázs, hallhatjuk a Weiner-nap alkalmával a Weiner Leo Zeneiskola ifjú tehetségeit, de itt lép fel a Budapesti Vonósok Kamarazenekar és a Danubia Zenekar Brácsa együttese is, míg a vigántpetendi templomban „fészkelő” Papageno Klasszikban minden nap egy új zeneszerzőt ismerhetnek meg a nézők a fellépők segítségével.

A Kőbánya Udvara idéntől a Póka Udvar nevet viselni továbbvíve Póka Egon zenei örökségét. Ennek megfelelően itt teret kapnak az ifjú tehetségek és a legendák is: itt játszik többek közt a godfater., a The Pontiac, Áron András & The Black Circle Orcheastra és az idén 20 éves PASI is. A Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával létrejött helyszínen napközben PIM buszmegállóval és az Alkotóművészeti Igazgatóság művészeti programjaival várják az irodalmi kalandozókat, a bátran alkotókat, a vájtfülűeket és a zenélni vágyó tanulókat.

A tavaly debütált Petőfi Udvar nevéhez híven az idén 200 éve született költőóriás előtt tiszteleg, így az udvarban megjelenik minden, ami Petőfi. Irodalmi és alkotóművészeti programokkal, kiállításokkal várnak mindenkit, bemutatva a PKÜ szerteágazó munkásságát. Természetesen a zene sem maradhat ki a sorból: a Hajógyár színpadán lépnek fel a Hangfoglaló Program támogatottjai is, valamint az Aranyakkord, a Fiúk, a Belau, Bérczesi Róbert, a Pandóra Projekt, Lil Frakk és Sisi is.

Világzenei fronton olyan előadókra perdülhetünk majd táncra a taliándörögdi Világzene Udvarban, mint Palya Bea és zenészei, a Kerekes Band, a Besh o droM, a Cimbaliband, a Góbé, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, míg a Hagyományok Háza FolkUdvarban többek közt a Naszály és a Fonó zenekar is fellép, emellett lesz tánctanítás, zenés népi kvíz és hajnalig tartó folkkocsma is.

A Harcsa Veronika Udvar a jazz és társműfajai bázisa, ahogy a Magyar Jazz Szövetség udvara is a jazz rajongóknak szól, ráadásul idén Kapolcson lesz a Magyar Jazz Ünnep is.

A Művészetek Völgyében idén 2200 programmal várják a fesztiválozókat. A közlekedést ezúttal is a fesztiválkarszalaggal ingyenesen használható Csigabusz segíti a települések között, aki pedig a szállásfoglalással lemaradt, annak érdemes Tapolca és Veszprém szálláshelyeit is megnézni, ugyanis a fesztiváljárattal azok is könnyen elérhetők.

A visszaszámlálás elkezdődött, július 21-től irány a Művészetek Völgye Fesztivál! A tavalyi fesztiválról készült beszámolónkat itt olvashatjátok

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9918158880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása