Színes Ötletek

a kézügyes blog

Jótékonysági aukció a Képzőn a török földrengés áldozatai javára

mke_andrassy_homlokzat.JPG

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ jótékonysági aukciót szervez a török földrengés áldozatainak megsegítésére. Az online adománygyűjtéshez a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatói és hallgatói 100 tervezőgrafikai alkotást ajánlottak fel. A többségében dedikált, egyedi művészeti alkotásokhoz bárki hozzájuthat, aki a leggyorsabban adakozik. További részletek a folytatásban.

Februárban Törökországot példátlan mértékű földrengés rázta meg, a történelem során ez a földmozgás egyike azoknak, amelyik a legtöbb halálos áldozatot követelte. A természeti katasztrófába több, mint 50.000 ember vesztette életét, 2 millió ember vált otthontalanná, 230.000 épület sérült meg és 30.000 dőlt össze. 1,5 millió ember jelenleg is sátrakban, konténerekben él. A természeti katasztrófa Törökországban 13,5 millió embert érint.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem - a Sharity online adománygyűjtő alkalmazás támogatásával megvalósuló – jótékonysági kezdeményezésének keretében akár kisebb összegekkel is lehet segíteni a török katasztrófa áldozatait. Az adományozók 100 tervezőgrafikai műalkotásokhoz juthatnak hozzá, amelyek legtöbbje az alkotó kézjegyével van ellátva és legfeljebb 5 nyomtatott példány találhat belőlük gazdára az adománygyűjtés keretében. Annak, aki az értékes alkotások egyikéhez hozzá szeretne jutni, nem kell mást tennie, mint elsőként, egy összegben felajánlani az adott alkotás névleges értékét. Felajánlást tett sok neves, az MKE-n oktató művész is, mint Auth Attila, Lelkes László, vagy Rozmann Ágnes.

auth_attila_memphis_grop.JPGAuth Attila: MEMPHIS GROUP

Az MKE az online kezdeményezésen túl a teljes egyetemi közösséget bevonta a gyűjtésbe: az oktatók és aktív hallgatók mellett volt hallgatóink is folyamatosan ajánlják fel műalkotásaikat, amelyek egy valódi aukció keretében kerülnek hamarosan kalapács alá.

Erős István a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta:

„Nyitott kapukat döngetett a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ, amikor megkeresett bennünket, hiszen az egyetem vezetősége már szinte közvetlenül a földrengés után elhatározta, hogy adománygyűjtést szervez az áldozatok családjai és a károsultak megsegítésére. Az egyetem aktív szakmai kapcsolatokat ápol a török képzőművészet képviselőivel, így még inkább kötelességünknek éreztük a segítségnyújtást. Ráadásul augusztusban részt vettem egy török művészeti biennálén, épp abban a tartományban, ahol később a földrengés lesújtott, emiatt különösen megrázott a katasztrófa. Ez az adományozás nemcsak a jótékonyságra ad lehetőséget, de összekovácsolja az egyetemi közösséget, s bizonyítja a művészet gyógyító erejét a hazai műkedvelő, műértő, műgyűjtő közönség számára is.”

A Sharity app a hazai adományozási kultúra javítása érdekében jött létre, a felületen a felhasználók jutalékmenetesen választhatják ki a támogatni kívánt jótékonysági területet és néhány kattintással már adakozhatnak is. Az MKE aukciójára felajánlott műveket ITT találjátok meg!

jotekonysagi_kreativ.jpg

A Magyar Képzőművészeti Egyetem által szervezett jótékonysági adományozáson és az aukción befolyt teljes összeg a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségén keresztül jut el a Török Köztársaság Belügyminisztériumának Katasztrófa- és Veszélyhelyzet Kezelési Elnökségéhez, akik a helyi segítőakciókat koordinálják.

A kezdeményezésről minden információt megtaláltok az MKE weboldalán.

Képek forrása: MKE

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318078472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása