Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mókás papírmackó az otthoni időjósláshoz - Letölthető sablonnal

0_114.jpg

"Ha a medve szép időt lát, tovább folytatja az álmát. De ha hideg, csúf az idő, akkor már a tavasz megjő!"  Február másodikán, gyertyaszentelő boldogasszony napján a barlangjából kikukucskáló medve megjósolja, milyen idő vár ránk az elkövetkező napokban. Mit gondoltok, tart még negyven napig az idei tél? A játékos időjóslás kiváló alkalom egy kis közös kézügyeskedésre, tehát, ha van kedvetek, készítsétek el velünk ezt a kedves kis papírmackót, és játsszátok el vele a jelenetet, ahogy ti szeretnétek! A Színes Medvehétre gyűjtött kreatív ötletek sorát egy olyannal kezdjük, amit az ollóval már jól bánó ovisok is könnyedén elkészíthetnek, akár szülői segítség nélkül. Olvassatok tovább a részletekért!

Amire szükségetek lesz:

  • színes papír, ezúttal barna
  • papírragasztó
  • olló
  • fekete filctoll

1_220.jpg

1. lépés

Vágjátok ki a maci fejét, egy kisebb kört és a testét, lábait idéző formát kétszer, valamint egy egyenes csíkot a papír széléből, amit harmonikára hajtogathattok! Segítségképpen használhatjátok a mi sablonunkat is, amit A4-es méretben INNEN tölthettek le.

2_209.jpg

2. lépés

Alakítsátok ki a maci arcát, mielőtt a fejét felragasztjátok a testére!

4_190.jpg

3_203.jpg

3. lépés

Utolsó tennivalóként a maci testét formázó elemek közé ragasszátok be a harmonikává hajtogatott papírcsíkot, és várjátok meg, amíg megszárad! Ha ez megtörtént, már indulhat is az időjóslás! Hamarosan a barlang könnyű és gyors elkészítésére is hozunk egy ötletet, de addig is biztosan találtok erre alkalmas helyet a gyerekszoba valamelyik zugában, vagy akár játékok közül is kinevezhettek valamit a maci lakhelyének. 
 5_184.jpg
Mi nagyon szeretnénk még egy kis hóesést februárban, hiszen az idei tél eddig nem kényeztetett el minket ezen a téren. A ti macitok mit jósol?

ITT megtalálhatjátok a Színes Medvehét minden bejegyzését!

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318038244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása