Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csősál a saját készítésű sapkához - Varrás tippek kezdőknek

0_107.jpg

Nemrég megígértük, hogy a kifordítható kis sapkánkhoz készített csősálhoz is hozunk némi segédletet. Igaz, azt a szettet őszinek szántuk, a mostani pedig már télre, polár béléssel készült, de akár az anyag, akár a méret tekintetében térjetek el bátran a leírástól! Az új sapit mi is egy régi útmutatónk alapján készítettük, amikor egy használt, kimustrált pólóból varrtuk meg az első kollekciót. Mindkét esetben a fej körméretét kell figyelembe venni, az elkészítés lépései pedig ugyanazok. Olvassatok tovább!

Egy ilyen szett nagyjából félóra alatt összedobható, ha az eszközök és alapanyagok rendelkezésre állnak, és persze van varrógépünk otthon. Ha elég rutinnal rendelkezünk, akár minden szezonra készíthetünk egy szettet vagy azért, hogy kiszelektált ruháinknak további lehetőséget adjunk, vagy mert gyermekünk szépen cseperedik, és nagyobb méretre van szükség. Nálunk mindkettő megvalósult, így egy korábban vásárolt pamut jersey anyagdarabot, és egy régi polár sálat használtunk fel a téli verzió elkészítéséhez.

1_212.jpg

A csősálhoz két téglalapot kell kiszabnunk a kiválasztott anyagokból, melyeknek a hosszabbik oldala a fej körméretének felel meg - itt ne felejtsétek el a plusz varrásráhagyást! - , a rövidebb pedig a magassága lesz, tehát amilyet szeretnénk. Nálunk a "talált" sál határozta meg az alapméreteket, így 25 centiméter magas darabból dolgoztunk. 

1. lépés

Színt a színre fektetve varrjuk össze a két hosszabb oldalt.

2_201.jpg

2. lépés

Nyúljunk az éppen létrehozott csőbe az egyik oldalon, és húzzuk át a másik szélét az anyag belsején át, így félbehajtva azt. Ha jól csináltuk, a külső anyag a külső anyagon, a belső a belsőn fekszik. Egyeztessük össze a varrásokat, majd tűzzük meg csipesszel vagy gombostűvel, hogy ne mozduljanak el egymáson!

3_195.jpg

3. lépés

Varrjuk körbe az egészet, egy kis nyílást hagyva a bélésnek szánt részen! Ezen keresztül tudjuk kifordítani.

4_182.jpg

4. lépés

Végül fordítsuk ki a sálat, igazítsuk el szépen az anyagot, és varrjuk be a nyílást! Ha szeretnénk mindkét oldalát használni, kézi, rejtett öltéseket használjunk, ha nem, akkor végigszaladhatunk rajta kívülről, varrógéppel is.

5_177.jpg

A sapka elkészítésének lépéseit most nem részletezzük, de inden szükséges információt megtaláltok hozzá korábbi cikkünkben

8_118.jpg

Ha ti is készítettetek már hasonlót vagy más módszerrel használtatok fel kidobásra szánt textileket, mutassátok meg nekünk a Színes Ötletek Alkotói Csoportjábanszívesen látjuk! Követhettek minket  Facebookon és Instagramon is, ahol további ötletekkel találkozhattok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3317987540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása