Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mondókatártól a meseregényig a novemberi könyvajánlóban

szo_keret_01_blog_cimlapkep_24.jpg

A karácsony előtti időszak méltán az egyik legfontosabb szezon a könyvek piacán, hiszen egy szép kiadvány kitűnő ajándék is egyben, ha csak egy kicsit is ismerjük azt, akit meg akarunk lepni vele, nem nagyon lőhetünk mellé. Ráadásul valamilyen formában biztosan értéket adunk akkor is, ha nincs különösebben formabontó ötletünk, de nem is szeretnénk alászállni a dezodor - nyakkendő - norvégmintás pulóver triumvirátus mélységeibe, hogy az olyan túlkapásokról ne is beszéljünk, mint a poháralátét meg a tűzőgép, de azt Walter Matthau, illetve az általa játszott Max Goldman adta Mindenszentekkor a gyerekeknek a Még zöldebb a szomszéd nője című filmben, szóval ezt a mellékszálat most nagyvonalúan elengedjük. A következőkben viszont ajánlunk négy olyan könyvet a Móra Kiadó ünnepi kínálatából, amelyekkel biztosan sok örömöt szerezhetünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Kerekítő manó adventi mondókatára

kerekito_mano_adventi_mondokatara.jpg

A kisgyermekes családok körében biztosan nem ismeretlen a Kerekítő kifejezés. A komplex drámapedagógiai programról már írtunk egy korábbi cikkünkben, amiben mindig aktuális, letölthető színezőket is találtok. A Kerekítő foglalkozásokon túl a zenei segédanyaggal kiegészített Kerekítő könyvcsalád kötetei is segítik az ölbeli játékok mindennapi gyakorlását. A sorozat legújabb, adventi várakozásra hangolt fejezete a karácsony előtti napok varázslatát színezi ünnephez kapcsolódó mondókákkal és napszámláló rigmusokkal. A könyv hozzájárul ahhoz, hogy a családok az egymásra figyelés jegyében várják a karácsonyt, hiszen a gyermekek babakortól a nagyóvodás korig bevonhatók a mindennapi mondókázásba. A szülők a játékokhoz leírásokat, és az aktuális témához vagy jeles naphoz kapcsolódó érdekes tudnivalókat is olvashatnak.

Karácsonyi visszaszámláló

karacsonyi_visszaszamlalo_web.jpg

Ezzel a különleges hangulatú, interaktív könyvvel igazán izgalmassá válhat a karácsony előtti időszak. A négy darab színes, forgatható keréknek és a háromoldalnyi, kinyitható adventi kalendáriumnak köszönhetően a kicsik még inkább átélhetik a várakozás örömét. Akinek volt már a kezében hasonló kiadvány, az tudja, hogy a gyerekek imádják maguk alakítani a képeket, legyen szó a nyuszik karácsonyfájának mindig más színben pompázó díszeiről, a mosómedvék által látott esti égbolton feltűnő objektumokról, de ugyanilyen izgalmas azt is felfedezni a rengeteg lenyíló fülecske segítségével, melyik állat milyen ajándékot kapott az erdő lakói közül. A foglalkoztató garantáltan tartalmas időtöltésre ad lehetőséget az ünnepre készülődés időszakában, lefekvés előtt, vagy akár napközben is.  

Vombat a hóban vombat_a_hoban_web.jpg


Mi kell egy igazán mesés adventhez? Egy karácsonyváró meseregény pontosan 24 fejezettel! Plusz meglepetésként egy szokatlan főszereplő, egy kalandos utazás és hogy 100% biztonsággal fehér legyen a karácsony: a könyvben sok-sok hó is várja az olvasókat. Vombi, a kis vombatkölyök rettentően izzad az ausztrál hőségben. Semmire sem vágyik jobban, mint hogy meghempergőzzön a hideg hóban. És ha már elutazik északra - mert ezt tervezi -, akkor szeretne rénszarvast látni, és aztán találkozni a Mikulással. Lappföld meglehetősen messze van, még szerencse, hogy Vombinak ennyi segítője akad - többek között egy kacsacsőrű emlős, egy torkosborz és egy öreg lékhorgász. Vajon odaér a kis vombat Lappföldre karácsonyig? Ha december elején kezdjük el olvasni a könyvet esténként egy fejezettel, szentestére pont a történet végére érünk, és az adventi várakozás során egy alkalomhoz illő történettel szórakoztathatjuk a kicsiket. Hiltrud Baier meséjét Magyari Andrea fordította, a szemet gyönyörködtető illusztrációkat Stefanie Jeschkének köszönhetjük. 

Ideafix és a rebellisek

ideafix_es_a_rebellisek_web.jpg

Ki ne ismerné Asterix és Obelix négylábú segítőtársát? A kiemelkedően intelligens és páratlan szimatú kutyus, Ideafix a fővárosban, Lutetiában élt, mielőtt találkozott a kétballábas rómaiakat váltott műszakban pofozó gallokkal. A most megjelent képregénykönyv főszereplőjeként őt és barátait - a feledékeny, de villámgyors Turbinát, a nagyerejű Muszklixot, a magabiztos macskalányt, Szurdinát, a varázsfőzetekkel kísérletező baglyot, Nocturnixot, és a veterán csatagalambot, Asztmatixot – üdvözölhetjük, akik együtt szállnak szembe a római megszállókkal, és rettenthetetlen bátorsággal küzdenek Labienus tábornok harci vérebei ellen. A könyvben három történetet olvashatnak a gyerekek, és persze azok a felnőttek, akik meglett emberként is szívesen nosztalgiáznak olykor kisebbeknek szóló történetekkel. A történeteket Yves Coulon, Matthieu Choquet, és Jerome Erbin írták, a szemet gyönyörködtető, az eredeti sorozatot rajzoló Albert Uderzo képi világát autentikusan megidéző képkockák Philippe Fenech és Jean Bastide munkáját dicsérik.  

Ahogy megszokhattátok, a könyvajánló mellé játékot is hozunk - keressétek a Facebook-oldalunkon! Írjátok meg nekünk a poszt alatti hozzászólásban, melyik könyv a kedvencetek a négy közül, és ha nektek kedvez a szerencse, tiétek a választott kiadvány! 

Tartsatok velünk itt, illetve Facebookon és Instagramon, hogy a következő cikkről se maradjatok le! 

 

A "Novemberi könyvajánló" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2022. december 3. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2022. december 4.  A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik hozzá.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3617983900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása