Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ho-ho-hó! Karácsonyi könyvajánló

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_70.jpg
Most, hogy visszavonhatatlanul itt a tél, akár a naptárra, akár a hőmérő higanyszálára nézünk, nincs is jobb annál, mint amikor kicsit bekuckózunk, és ha még nem tettük volna, tervezgetjük egy kicsit az év végét, meg persze, hogy kit mivel lepünk meg majd az ünnep alkalmából. Sokszor leírtunk már, hogy a saját kezűleg készített ajándékok mellett az egyik kedvenc választásunk hagyományosan a könyv, hiszen amellett, hogy fizikai és eszmei értelemben is értéket képvisel, kifejezetten rosszul választani sem túl könnyű, hacsak nem pont egy olyan kötetet emelünk le a polcról, ami már megvan annak, akinek szánjuk. A folytatásban a Móra Kiadó bőséges karácsonyi gyerekkönyv-kínálatából szemezgetünk, hogy megkönnyítsük a dolgotokat. Olvassatok tovább! 

Brigitte Weinger: 24 karácsonyi mese

24_karacsonyi_mese_300.jpg

Brigitte Weninger az ausztriai Kufsteinben született, és mielőtt az írás felé fordult, húsz évig óvónőként dolgozott. Azóta több mint hatvan könyve jelent meg, amelyeket negyven nyelvre fordítottak le, és számos díjat is nyert ezekkel. November elején Szabó T. Anna fordításában megjelent 24 karácsonyi mese című könyvében pontosan két tucat karácsonyi történetet olvashat a család apraja és nagyja csodavárásról és beteljesülésről. Manó nagyapó az öreg tölgyfa tövében üldögélve az unokáinak mesél. Mesél arról, hogy Holle anyó havas tájat varázsol a földre, Hópelyhecskét a szülői vágyakozás igazi, hús-vér kislánnyá változtatja, s a jótettek elnyerik jutalmukat. És mesél a távoli Betlehem szegényes istállójáról, melyet az erdők-mezők állatai tesznek a Gyermek fogadására méltó hellyé. Az ünnep közeledtével bármi megtörténhet, és olvasás közben mi is kicsit ünneplőbe öltöztethetjük a szívünket.  

Marék Veronika: A karácsonyi felhő

a_karacsonyi_felho_web.jpg

Figyelem, figyelem! Különleges riasztás! A 458-as ajándékosztó karácsonyi felhőt veszély fenyegeti! Ha Franciska és kezdő angyalcsapata nem végez elsőként, a 458-as hamarosan esőfelhővé lesz minősítve. A felhőn alighanem egy krampuszcsapat is tartózkodik, akik megpróbálnak borsot törni az angyalok orra alá. Mindenki védje az ajándékokat - és a csokiját! Marék Veronika, a gyerekeknek szóló könyvek élő magyar klasszikusa komplett generációkat örvendeztetett már meg rengeteg kedves, tanulságos történettel, Boribontól Coffin, Pocakon és Paprikán át Kippkoppig és Tipptoppig. Most megjelent könyve, A karácsonyi felhő, ahogy az olvasók már megszokhatták, ismét tele van szeretettel, humorral, izgalommal, huncutsággal. A kötetet Szabó-Nyulász Melinda szívderítő rajzai díszítik. 

Ben Miller: Egy karácsonyi manó naplója

egy_karacsonyi_mano_naploja_300.jpg

Tógi egész életében arra vágyott, hogy karácsonyi manó lehessen. Azt viszont nem sejtette, milyen bonyolult dolog a játékkészítés - főleg, ha közben rengeteg kalamajkába is keveredik. De hogy kerülnek a képbe plüssmakik és beszélő rénszarvasok? És ki lehet a titokzatos játéktolvaj, akinek Tógi többször is keresztezi az útját? Mindez kiderül Ben Miller kalandos karácsonyváró könyvéből. A hazánkban elsősorban színészként ismert Miller, aki olyan filmekben játszott, mint a Rowan Atkinson-féle Johnny English, az On-lány, a Széfbe zárt igazság, Paddington 2, vagy A Bridgerton család, 2014 óta már majdnem tucatnyi könyvvel bizonyította írói tehetségét, a Móra Kiadó gondozásában, Magyari Andrea fordításában megjelent harmadik kötete pedig ismét izgalmas olvasnivalót ígér a 9 év feletti korosztálynak. 

Zdeněk Miler: Kisvakond karácsonyi kirakós könyve

kisvakond_karacsonyi_kirakos_konyve_300.jpg

Zdeněk Miler Kisvakondja megunhatatlan, valószínűleg még hosszú évtizedeken át lesz a mindenkori gyerekek kedvence ez a kedves figura, legyen szó akár a rajzfilmsorozatról, akár könyvekről. A karácsonyi kirakós könyvek nagyon népszerűek mostanában, ami nem véletlen, hiszen már a kiscsoportos korosztály számára is jó szórakozás, ahogy a különböző puzzledarabokból összeáll egy-egy kép és történet, de ez persze elmondható az egész családról, mert azért a felnőttek is besegítenek néha. A karácsonyi kötetben Kisvakond együtt ünnepel a barátaival. A négy rövidke történethez kirakósok kapcsolódnak, alattuk pedig képek és feladatok rejtőznek. Minden kirakós 9 darabból áll, így ez a kiadvány a legkisebbek számára is ideális választás.  

LEGO - Építs és ünnepelj! - Alkosd meg a karácsonyt!

lego_epits_es_unnepelj_alkosd_meg_a_karacsonyt_elozetes_web.jpg

Ha már a foglalkoztatóknál tartunk, a LEGO Építs és ünnepelj című kötetet a 6 év feletti korosztály számára ajánljuk. A könyvhöz mellékelt ajándék elemekből remek figurák alkothatók, mindössze egy kis fantáziára és képzelőerőre van szükség ahhoz, hogy meghitt ünnepi hangulatot varázsoljunk a gyerekszobába! Készítsetek karácsonyi ajándékokat, oldjátok meg a rejtvényeket és feladatokat, végül olvassátok el a rejtélyes történetet, amíg meg nem érkezik a Mikulás!

Mikulás ünnepváró labirintusai

mikulas_unnepvaro_labirintusai_b1_rgb.jpg

Ha a kisebbek számára keresünk olyan kiadványt, ami nem csak szórakoztat, de segít a különböző kompetenciák - finommotoros készségek, szem-kéz koordináció, problémamegoldás - fejlesztésében, a Mikulás ünnepváró labirintusai című foglalkoztató tökéletes választás. Mikulásnak és a manóinak rengeteg tennivalójuk van karácsonyig. Azt sem tudják, merre induljanak. Segítsetek nekik megtalálni a helyes utat! A könyvben található hat mókás, kitapintható labirintussal igazán emlékezetessé válik a Mikulás-várás. Kalandra fel! 

Nagy matricák a kis kezekbe 

nagy_matricak_kis_kezekbe_karacsony_borito_300pixels.jpg

Szintén a kisebbek számára ajánlott ez a matricás foglalkoztató, melyben az első karácsony történetét ismerhetjük meg játékos feladatokon keresztül! Ragasszátok be az oldalakra a matricákat, oldjátok meg a feladatokat, színezzétek ki a rajzokat! A könyv végén lévő, kipattintható figurákból összeállíthatjátok a saját betlehemeteket!

Számolj együtt a rénszarvasokkal!

szamolj_egyutt_a_renszarvasokkal_borito_300pixels.jpg

Hasonlóan játékos, mégis hasznos feladatokat rejt ez a szuper karácsonyi foglalkoztató, ami szintén jó választás, ha óvodás korú gyerekeknek keresünk ajándékot. Ragasszátok be az oldalakra a matricákat, oldjátok meg a feladatokat, színezzétek ki a rajzokat! A könyv végén kipattintható meglepetést és több mint 250 matricát is találtok!

Indul a karácsonyi gőzös 

indul_a_karacsonyi_gozos_borito_300pixels.jpg

A karácsonyi gőzös, a kisebbek játékos, ünnepi foglalkoztatója sem maradhat ki a felsorolásból, amiről részletesen is írtunk ebben a korábbi ajánlónkban. Készítettünk egy kedvcsináló videót is a kiadványhoz, főszerepben a lapokon szó szerint is átrobogó, ajándékokat szállító vonattal. Nézzétek meg!

Ahogy megszokhattátok, a könyvajánló mellé játékot is hozunk! Írjátok meg nekünk a kapcsolódó Facebook-poszt alatti hozzászólásban, melyik könyv a kedvencetek a cikkben szereplők közül, és ha nektek kedvez a szerencse, tiétek a választott kiadvány! Akár többet is választhattok, de azt külön kommentben tegyétek, ezáltal az esélyeiteket is növelitek a sorsoláson!

Ha ez nem lenne elég izgalmas, egészen december végéig érvényes a Móra kiadó csomagakciója, amiben még 50% kedvezményre is szert tehettek, ha a karácsonyi könyvespolcról válogatjátok össze kedvenceiteket! Kattintsatok IDE a részletekért!

Tartsatok velünk itt, illetve Facebookon és Instagramon, hogy a következő bejegyzésről se maradjatok le! 

szineso_nov_1.jpg

A "Decemberi könyvajánló" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2023. december 10. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2023. december 11.  A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik hozzá.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6918270623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása