Színes Ötletek

a kézügyes blog

Együtt megoldjuk! - Kreatív foglalkoztató az egész család számára

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_42.jpg

„A felnőtteknek éppoly hasznos a gyerekekkel való kapcsolat, mint a gyerekeknek a felnőttekkel való kapcsolat."

Így szól a Ronald D. Laing skót pszichológustól kölcsönzött idézet az Együtt megoldjuk! borítójának belső oldalán. A Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent családi játékkönyv nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy kicsik és nagyok közösen oldják meg a sok érdekes, mindennapokkal kapcsolatos feladatot, közben pedig sok mindent megtudjanak a hétköznapi környezetünkről, benne az emberi kapcsolatokról. Az együtt kitölthető feladatlapok pedig abban is segítenek, hogy a közös játékon keresztül jobban megismerhessék egymást a játszótársak. Könyvajánló és videós kedvcsináló a folytatásban!

Ez a különleges foglalkoztató közös játékra hívja a gyerekeket és a hozzájuk közelálló nagyobbakat. A játszótárs lehet szülő, nagyszülő, vagy akár idősebb testvér. A legjobb, hogy a mókában mindenki részt vehet, hiszen a füzet kis tulajdonosa mellett több játszótárs is nevesítheti magát az erre fenntartott oldalon. Kicsik és nagyok együtt rajzolhatnak, számolhatnak, írhatnak, de természetesen a lényeg a közös móka és a beszélgetés, hiszen nincs értékesebb a közösen eltöltött, minőségi, tartalmas időnél.

il_2.jpg

Lakva ismeri meg az ember a másikat - a gyerekeket pedig lehet, hogy játszva

Nagyobb összegben merek fogadni arra, hogy bizonyos fáradtsági szint után sokan folyamodtatok már ahhoz a trükkhöz, hogy a minden harmadik sornál beleásítva meseolvasás helyett inkább a könyvben látható illusztrációkról kérdeztétek a kicsiket. Aztán meg irigykedtek kicsit, amikor sokadszorra is ugyanolyan lelkesedéssel mutogatják végig, hogy az iciri-piciri kismacska mögött látható fán mókus, vagy épp búbosbanka ül-e?

Nem mondom, hogy Giuseppe Mazza Együtt megoldjuk! című foglalkoztatója erre a logikára épít, az viszont biztos, hogy a füzet kitűnő közös időtöltést kínál akár egy lustálkodós vasárnapra, akár egy hétköznap estére. A 64 oldalon játékos formában, közösen írva és rajzolva oszthatunk meg egymással sok mindent, az alapvető tudnivalóktól kezdve, mint az életkorunk, vagy a magasságunk, egészen az álmainkig, hogy ki mi szeretett volna lenni kiskorában, és persze mi lesz majd, ha nagy lesz?

il_1_1.jpg

Egyszerű alapötletből nagyszerű szórakozás

Ezek a kérdések persze nem kifejezetten formabontók, szinte naponta elhangzanak a gyerekekkel való beszélgetés közben, ugyanakkor amikor minden ilyen kérdéshez van egy oldalpárunk, ahol akár írásban, akár rajz formájában közösen meg is örökíthetjük a válaszainkat, az szinte garancia a minőségi közös időtöltésre. A feladatok ráadásul kitűnő kiindulási alapot jelentenek könnyedebb és komolyabb beszélgetésekhez egyaránt, hiszen számos témát érint a füzet a kedvenc ételektől a szabadidő eltöltéséig. Ráadásul Anna Cairanti minimalista, de kifejező, játékos illusztrációi, és a kiegészítő képanyag szintén rengeteg apropót szolgáltatnak arra, hogy rákérdezzünk, mit látunk a képen, ismer-e a könyv kis gazdája hasonló tárgyat, cselekvést, foglalkozást, milyen rokon értelmű, vagy épp ellentétes meghatározásokat tud az adott kép témájára, és így tovább. 

Néha elég egyszerű kérdéseket feltenni ahhoz, hogy nagyon fontos és értékes válaszokat kapjunk. Ez a foglalkoztató tipikus példája annak, hogyan érdemes egy alapjában véve egyszerű alapötletet szépen és lelkiismeretesen kidolgozni, hogy abból aztán egy bárki számára hasznos és szórakoztató kiadvány szülessen. Az Együtt megoldjuk! tökéletesen megállja a helyét ajándékkönyvként, de kitűnő választás annak is, aki saját gyermekei és úgy általában családja számára keres valamit, ami akár hosszabb ideig is képes lekötni a résztvevők figyelmét, miközben mindenki együtt, aktívan vesz részt a játékban. Nálunk még biztosan sokszor előkerül majd esténként! 

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek minket itt, a Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!

1000_200_adv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7517968466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása