Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ügyesen tudsz már cipőt kötni?
Ötletes foglalkoztató füzet a Móra Kiadótól akár a nyári szünetre is

20230531_105855.jpg
A nagyobb óvodások körében általában fontos kihívást jelent a cipőfűzés és a csomókötés megtanulása. A Móra Könyvkiadó nemrég megjelent, formabontó kivitelű foglalkoztató kiadványa bárhol jól jöhet a hagyományos módszer kiegészítéséhez, hiszen a gyerekek  játszva tanulhatnak a kedves rajzokkal illusztrált oldalak segítségével. Saját lábbelijük bekötésén kívül plusz motivációt jelenthet számukra, hogy teljesíthetik a könyvben olvasható feladatokat, melyeken egy aranyos majmocska vezeti végig lépésről lépésre a kis olvasókat. A könnyen követhető leírások és jól átlátható rajzok alapján a gyerekek megtanulhatják a keresztbe fűzést, a nyuszifüles csomót, a hurokcsomót és a dupla csomót is. A könyvhöz egy vidám animációs videót is készítettünk, a folytatásban ezzel is találkozhattok!

A kiadvány cipőformára lyukasztott, vastag lapjain számtalanszor gyakorolható az épp soron következő fűzés vagy csomó, nem kell attól tartanunk, hogy a papír könnyen elforgácsolódik a használattól. A lapok közül kipattinthatunk egy 3D-ben összerakható cipősablont, ami igazán kreatív lehetőséget biztosít a fűzésre és bekötésre, akár az asztalnál ülve is. 

20230531_104417.jpg

Ha már nem használjuk, egy mozdulattal visszatehetjük a lapok közé, hogy a cipősablon darabjai ne kallódjanak el. A kétszínű cipőfűző megkönnyíti a gyerekeknek a felezést és a műveletek végrehajtását is, hiszen a lyukak is eszerint vannak színezve, így rögtön látszik, melyikbe be legközelebb bedugni a fűzőt. 

Ugye hogy a cipőfűzés is lehet mulatságos kaland? Itt a nyár, tanuljátok meg szeptemberre!

További információk a Móra Kiadó weboldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7918160410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása