Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tengermélyi állatsereg süthető gyurmából
A Fimo Kids süthető gyurma használata lépésről lépésre

0_96.jpg

A gyurma nemcsak megunhatatlan szórakozást biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de köszönhetően az újabb és újabb fejlesztéseknek, már rengeteg mindent létrehozhatunk belőle a gyerekjátéktól az ékszereken át akár a lakberendezési kiegészítőkig. A folytatásban a FIMO gyerekeknek szánt készleteivel foglalkozunk, amikben ugyanazt a megbízhatóan jó minőségű és könnyen gyúrható alapanyagot találjátok, mint a sima gyurmacsomagokban, de lépésről lépésre útmutatókkal, játékfelülettel, és a szetthez témában passzoló, kivágható kiegészítőkkel együtt. Egy ilyen csomag kiváló ötletadónak is, nem muszáj a leírásokat szó szerint követnetek, engedjétek szabadon a fantáziátokat! Mi is elrugaszkodtunk tőle - és egyben a valóságtól is - amikor kipróbáltuk a Fimo Kids  - tengeri állatok készletet, egyúttal kicsit teszteltük az alapanyag képességeit. Nézzétek meg, mire jutottunk! 

A FIMO Kids termékcsalád tagjai kifejezetten gyerekek számára készültek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyurma lágyabb állagú a könnyebb feldolgozhatóság érdekében, és a színpalettája is a gyermekek ízléséhez igazított. A gyurmablokkok külön is kaphatók, így bármikor bővíthetjük újabb színekkel a készletet, de a szettek kifejezetten praktikusak akkor, ha szeretnénk ötletekkel is inspirálni a kis alkotót. A legnagyobb kedvencek mind-mind megtalálhatók a készletek egyikében, akár épp a hercegnős korszakát éli gyermekünk, akár a kamionok és a versenyautók jelentik a legnagyobb kedvenceket, de az állatos szettek valamelyikével sem nyúlhatunk mellé. Mi a tengeri állatokat szemeltük ki, mert izgalmasnak ígérkezett a medúzák és mókás polipok világának újragondolása csodás színekkel, másrészt családunk legkisebb tagjának a homoki tigriscápa az egyik kedvence, ami így testet öltehetett.

A készlet tartalma

A készletek nehézségi szintjüknek megfelelően különféle felszereltséggel kaphatók. Ebben a szériában a leírásokon és kiegészítőkön felül egy mintázókést, és négy színt - pirosat, türkizt, sárgát, valamint glitter ezüstöt - találtunk. Akár rögtön munkához is láthattok, de ha szeretnétek egyedi színeket, bátran keverjétek egymással az anyagokat - akár a FIMO Professional, Soft és Effect gyurmákkal is. A gyurma egyik szuper tulajdonsága ugyanis, hogy akárcsak egy festék esetében, a színek nagyon jól keverhetők, és minőségromlás nélkül szép, telített árnyalatokat kaphatunk. A glitter ezüstöt bármely színhez keverve nemcsak az árnyalatát változtathatjátok meg, de az új szín is csillámlóvá válik. 

1_199.jpg

A környezet megalkotása

Először létrehoztuk állatseregünk életterét, hogy lássuk, milyen lesz a játékfelület. Vágjátok ki a tartozékokat, és egészítsétek ki kedvetekre otthon fellelhető alapanyagokkal! Mi vízfestékkel festettük meg a tengerfenék köveit és növényeit, a vizes háttérhez pedig egy darab krepp-papírt gurítottunk alájuk. Ezen a ponton ki is emelnénk a készlet egy másik, számunkra kedves tulajdonságát: a kiegészítőket a karton csomagolás belső oldalán találjátok, amit más esetben kibontás után a szemetesbe dobnátok, így viszont a doboz maga is a játék részét képezi!

2_193.jpg

Töltsük meg élettel!

Jöhet a legizgalmasabb feladat, a tenger lakóinak megformázása! Az útmutatóban egyszerűen követhető, rajzokkal illusztrált utasításokat találtok az elkészítés menetét illetően, de ha vannak saját ötleteitek, valósítsátok meg őket bátran! A színeket éppolyan szabadon alkalmazhatjátok, mint a formákat.

7_120.jpg

Készítettünk egy kedvcsináló videót is arról, mennyire sokoldalúan használható egy ilyen alapkészlet.

„Süssünk, süssünk valamit!”

A sütő hőmérsékletét állítsátok 110 oC-ra, és süssétek a kész gyurmafigurákat 20-30 percig! A gyurma nem ragad, nem tapad, nem esik össze, és a sütés alatt is szagtalan, nincs mitől tartanotok, de a hőfok miatt a művelethez mindenképp vegyetek igénybe szülői segítséget!

3_184.jpg

Gyurmázzatok ti is sokat, mert fejleszti többek között a kézügyességet, az izmokat, a szem-kéz koordinációt, a finommotorikus képességeket, a térben alkotást és formázást, a kreativitást! És persze mindezeken túl remek móka is egyben!

Ha szeretnétek egy klassz FIMO Kids készletet nyerni, vegyetek részt a Hobbyművész webáruházzal közös játékunkban, és ha nektek kedvez a szerencse, hamarosan kedvenc figuráitokat formázhatjátok meg! Mindössze annyit kérünk, a Facebook poszt alatti hozzászólásban jelöljétek meg szeptember 28-án éjfélig, melyik szettet szeretnétek, és hívjatok meg valakit játszani! Akkor sincs baj, ha nem tudtok választani, akár többször is nevezhettek, de azt külön hozzászólásban tegyétek, mert csak akkor tudjuk figyelembe venni a sorsoláskor! 

A játékban résztvevő FIMO Kids süthető gyurma készletek: Űrszörnyek, Tengeri állatok, Farm, és Hableány.

nyeremenyjatek_7.jpg

Hamarosan újabb hasonló témával jövünk, ezúttal felnőtteknek. Tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy arról se maradjatok le! 

A "FIMO Kids" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2022. szeptember 28. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2022. szeptember 29. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt az Art Export 2020 Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebookhoz.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4417927515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása