Színes Ötletek

a kézügyes blog

Lehet egy amőba túl egyedi? Most kiderül!
Tovább ismerkedünk a Kreul ökofestékkel

0_85.jpg

Nemrég ismerkedtünk meg a Kreul ökofestékkel, amit akkor saját készítésű merített papírjainkon próbáltunk ki. Ez a vízbázisú, burgonyakeményítő alapú, több mint 80%-ban természetes összetevőkből készülő, újrahasznosított anyagokba csomagolt festék számos felületen használható dekorációs célokra, de a természetes anyagok festésekor még inkább inspirációt jelent a gyártása során képviselt szemlélet. Így amikor kitaláltuk, hogy több napos kerékpártúránk előtt kis súlyuk miatt fakorongokból készítünk amőbakészletet az útra, úgy gondoltuk, a Kreul nature természetes színpalettája illik majd az elképzeléseinkhez. Egyszerű x-ek és nullák helyett kicsit elragadott minket a festés öröme, a folytatásban pedig megmutatjuk nektek is, hogy sikerült a készlet! 

4_157.jpg

Amőba, ti-tac-toe, vagy x és 0 néven ismert társasjáték játszható egyszerűen papíron is, de ha magunk készítjük a bábukat hozzá, sokkal személyesebbé tehetjük a készletet. Ez elsősorban a gyerekek számára lehet jó móka, hiszen egy kirándulás vagy tóparti nyaralás során gyűjthetnek hozzá például kavicsokat, amiket kedvükre díszíthetnek akrilfestékkel, vagy éppen Kreul nature ökofestékkel. Így már a "beszerzés" is szórakozás, nemcsak maga a játék, és a szünidőben az ilyesmiből nem lehet elég. A mintákat illetően bőven túlléphettek az x és 0 határain, bábuitokat jelölhetitek a nyári strandkellékektől a pókokig szinte bármivel. Korábbi cikkünk galériájában találtok néhány igazán inspiráló ötletet!

Ti ismeritek ezt a játékot?

Pár szót ejtünk a szabályokról. A játékban résztvevők felváltva lépnek, a hozzájuk tartozó jelet a tábla valamelyik üres mezőjére kell helyezniük. A tábla méretéből következően a lépések száma véges, legfeljebb 9 lehetőségből lehet választani. A játszma alakulásában a véletlennek vagy a szerencsének nincs szerepe, minden a résztvevők döntésein múlik. A játék kétféleképpen érhet véget. Ha valamelyik játékos eléri, hogy az ő jeléből vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan három darab egymás mellett legyen a táblán, akkor ő győzött. Ha a táblán nem marad több üres mező, így nincs lehetőség további lépésekre, de egyik játékosnak sincs három jele egymás mellett, akkor a végeredmény döntetlen. 

5_1_4.jpg

Az alapgondolat az volt, hogy a fakorongokra festünk egy-egy alapszínt, és egyszerű, egységes geometriai mintákkal különítjük el egymástól a két játékos bábuit. De a festés kikapcsoló művelete közben egyre több ötlet érkezett, melyek egymás után felkerültek a korongokra is. Végül annyira egyedi lett a készlet, hogy első ránézésre már nem biztos, hogy mindenki felismeri a játékot, használat közben az ábrák beazonosítása pedig akár nehezítésként is értelmezhető.  

A Kreul nature festék szépen terül, emellett nagyon jól fed. A világosabb színeket is nyugodtan felvihetjük a sötétebb felületekre, ráadásul az egymással jól harmonizáló színpalettája is csodás. A Nature kollekció, nevéhez hűen, a színek tekintetében is a természetességet képviseli: az óceán kékje, az eukaliptusz frissessége, a korallzátonyok élénk vöröse, vagy a levendula csodás lilája köszön vissza az üvegekből. 

6_127.jpg

7_112.jpg
A tartót illetően is követtük a természetesség és hulladékmentesség elvét, egy korábban kiszelektált vászon kosárbetétet alakítottunk át erre a célra. Ez egyben a játéktábla is, a mintát textilfestékkel vittük fel rá. A játéktáblát egyébként akár fel is rajzolhatjátok krétával az aszfaltra, vagy egy bottal a homokba, ha éppen útközben kaptok kedvet a mókához.

3_171.jpg


Most már azon törjük a fejünket, hogy mi másra használhatnánk fel festett korongjainkat, mert attól tartunk, azért amőbaként nem fogjuk őket évekig forgatni. Ha van egy jó ötletetek, osszátok meg velünk hozzászólásban!

2_179.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9817887805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása