Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy modern klasszikus, a makramé virágtartó

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_34.jpg

Ha szeretitek a függesztett virágtartókat, érdemes elővenni a reneszánszát élő makramé technikát, több okból is. Már a legegyszerűbb csomókkal is látványos végeredményre számíthattok, maga a tevékenység kikapcsol, feledteti a napi gondokat, csodás érzés, ha a saját munkánkkal díszíthetjük a lakást vagy a teraszt, ráadásul pénztárcakímélő módon. A makramé végtelen lehetőségeket rejt magában, egy kis gyakorlással egészen összetett mintákat hozhattok létre, akár a színeket, akár a csomózási technikákat kombinálva. A folytatásban a számtalan különleges és látványos megoldás közül egy nagyon egyszerűen elkészíthető változatot mutatunk nektek, ami biztos sikerélménnyel kecsegtet akkor is, ha csak most ismerkedtek a makramézással. 

1_178.jpg
Amire szükségetek lesz egy virágtartóhoz:

  • 6 x 200 cm makraméfonal
  • 1 x 100 cm makraméfonal
  • 1 db fa alapkarika
  • olló

Elkészítés lépésről lépésre

Az első lépés nagyon egyszerű: a szálakat középen felezve hurkoljátok őket egymás mellé a fakarikára a képen látható módon! Ezután válasszátok szét őket négy szálanként, három csoportba, majd kezdődhet a csomózás.

2_172.jpg

9_85.jpg

Mindhárom egység esetében ugyanúgy járjatok el: mérjetek le 40 centimétert a fakarikától, és kössetek egy-egy dupla csomót úgy, ahogy a képen látjátok! 

3_164.jpg

A következő lépésben két szállal eltolva, és 15 centiméterrel lejjebb kössétek meg ugyanazokat a csomókat! A két szélén kihagyott két-két szálat is csomózzátok össze!

4_150.jpg

Ezután már csak annyit kell tennetek, hogy újabb 15 centiméterrel lejjebb lezárjátok a fennmaradó 100 centiméteres szállal az egészet, és ha úgy jobban tetszik, fésüljétek ki a bojtot!

5_146.jpg

A lépéseket egy videóban is összefoglaltuk. Nézzétek meg, pláne, ha először próbálkoztok a makramézással, és a képek alapján nem sikerült minden mozzanatot követnetek!

Hogy mekkora virágokat tudtok elhelyezni az elkészült virágtartóban? Kipróbáltuk: ez a méret kényelmesen elegendő egy viszonylag nagy, 20 centiméter átmérőjű, 17 centiméter magas kaspó számára is, de egy kisebb, 14 x 14 cm méretű sem esik ki belőle. Ha ennél kisebb tárolóban lévő virágnak szeretnétek elkészíteni, csak annyit kell tennetek, hogy a fent említett 15 centiméteres távolságokat mindkét esetben csökkentsétek!

8_101.jpg
Korábban már többféle dísztárgyat csomóztunk, nézzétek meg őket is!

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, Pinteresten, Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1417877153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása