Színes Ötletek

a kézügyes blog

Őszi levéldekoráció makramé technikával

10_99.jpg

A mai borongósan induló nap eszünkbe juttatta, hogy ideje elővenni az esőkabátokat és cserélni a dekorációt, lélekben ugyanis még javában a nyári élmények hatása alatt vagyunk. Bevalljuk, nálunk még a tavaszi dekorok közül is felbukkan néhány a lakás egy-egy pontján, részben azért, mert megszerettük őket, részben pedig azért, mert az évszakváltás mindig nehezen megy, hiszen olyan sok színes élménnyel kötődünk egy-egy magunk mögött hagyott időszakhoz. Elővettük hát a őszi dekoros dobozt, hogy megtudjuk, mi az, ami használható, mi igényel egy kis gondoskodást, és mit tudunk felhasználni alapanyagként valami újdonsághoz. Tavaly - egy nagyon egyszerű, kezdőknek is sikerélményt garantáló makramé technikával - készített leveleink tökéletes állapotban várták az idei őszt, csak át kellett fésülni őket egy kicsit, és már mehetnek is a falra. Önállóan vagy girlandként felfűzve is kedves dekorációt készíthettek ezzel a módszerrel, érdemes kipróbálnotok!


A makramé gyakran előkerül kreatív technikaként nálunk, mert a műalkotásnak mondható verziók mellett sok olyan darab van, amit viszonylag könnyen elkészíthet az is, aki csak most ismerkedik a csomózással. A levelekhez szükséges tennivalókat a képek alapján könnyen kitalálhatjátok, de a galéria után írunk egy-két hasznos tippet is saját tapasztalataink alapján.

A szép tartás érdekében használhattok textilragasztó spray-t, de bevethettek általános hobbi lakkot is, és bármelyik nyugodtan elhagyható azon az áron, hogy néha átfésülitek a leveleket. A fonal szétbontásához hatékony eszköz lehet egy sűrű kutyakefe, de csak óvatosan, mert a fém tüskék felsérthetik a munkafelületet. Védjétek meg az asztalt öngyógyuló vágóalátéttel vagy egy vastag kartonnal! Mi már évek óta egy régi tupírfésűt használunk a makraméfonal kifésüléséhez, ami tökéletesen bevált, ha viszont sodrott fonallal dolgozunk - mint most is - fésülés előtt kézzel szétsodorgatjuk a szálakat. Amikor ezzel megvagyunk, a fésűvel elrendezgetjük a fonalat és egy éles ollóval formára vágjuk.

11_84.jpg

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket  PinterestenFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről bejegyzésről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9218214247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása