Színes Ötletek

a kézügyes blog

A megújulás egy könnyű útja - Képfal a gyerekszobában!

22-5473.jpg

A lakberendezést érintően is adódhat számos olyan élethelyzet, amikor nincs idő vagy lehetőség a teljes dizájnváltásra. Sőt, erre környezetvédelmi okokból nem is biztatnánk senkit, hiszen ahogy rendszeresen szóba kerül ezeken az oldalakon, számtalan kreatív megoldás létezik már meglévő tárgyaink újrahasználatára. Legtöbbünk számára mégis fontos, hogy néha egy kis frissességet csempésszünk otthonunkba, aminek gyors és költséghatékony módja lehet egy-egy fal, vagy falrészlet átfestése, néhány új párnahuzat varrása, beszerzése, esetleg valamilyen dekoráció saját kezűl készítése, a falra akasztott képek lecserélése. Utóbbi kézenfekvő megoldás lehet mindenkinek, aki készen kapható, mégis egyedi megoldásokat keres, vagy bármilyen okból nincs szabad kapacitása a saját kezű megvalósításra. A folytatásban a Poster Store webáruház kínálatából válogattunk össze egy gyerekszobába való kollekciót; náluk egyébként mindenféle stílusban találtok látványos, trendi, és fenntartható módon gyártott posztereket és képkereteket, számtalan remek képfal ötlet bemutatása mellett.

A mi képfalunk története még kislányunk születése előtt kezdődött, amikor a gyerekszoba kialakításával sokkal többet foglalkoztunk, mint mostanában. A fehér-menta-beige színek uralta környezetben természetesen több kép is helyet kapott, amiket az egyébként alapos tervezés ellenére a legutolsó pillanatban válogattunk, nyomtattunk és kereteztünk, hogy ne maradjon üresen a nekik szánt nagyobb falfelület. Természetesen kifutottunk az időből, de erről ti is biztosan sokat tudnátok mesélni. Jól van az úgy, a tökéletlen is lehet szép, de legalább kedves. 

A fali dekorációkat illetően egy ideig nem is történt változás, mert közben festettünk falrészletet, cseréltünk párnahuzatokat, épp, ahogy a bevezetőben említettük, és többször átrendeztük kisebb mértékben a szobát. Mindamellett kislányunk első szavai között szerepelt a képeken megjelenő nyuszi, az erdő, és maci - hogyan is váltunk volna meg ezektől a valójában ideiglenesnek szánt daraboktól?! A csere mégis megérett egy idő után, mert a képek fakultak, a keretek vetemedtek, és eredetileg is több faliképpel dekorált enteriőrt álmodtunk meg. Korábbi rendelésünk alapján tudtuk, hogy a Poster Store széles tematika- és kategóriaválasztékában a skandináv dizájn által ihletett poszterek és keretek között biztosan találunk majd az ízlésünknek megfelelőt. Végül nemcsak ezt sikerült megvalósítanunk, de még a kis felfedezőnknek is újfajta szórakozást, játékos tanulnivalót szolgáltat friss dekorációnk.

24-81373.jpg

A kiindulási alapot ez, a Föld legismertebb állatait bemutató rajzos térkép jelentette, és a már meglévő, meghatározó színeink mellett továbbra is az állatok maradtak a főszereplők.

22-5473.jpg

A tervezés során a legnehezebb részt a méretek és a darabszám meghatározása jelentette számunkra, de ebben nagy segítséget nyújthatnak a weboldalon található stílusos, sajátos motívumvilágú faliképekből komponált változatos galériafalak azoknak is, akik kevésbé gyakorlottak a lakberendezés terén, vagy egyszerűen nincs idejük ezen a téren is teljesen saját megoldások kivitelezésére. Másrészt a már rendelkezésre álló elemek és képek kombinációja is számos új tapasztalathoz vezethet el minket. Mi például  magunktól sosem válogattunk volna össze természetfotót, absztrakt grafikát és stilizált meseillusztrációt, ha nem látunk példát arra, milyen jól mutatnak együtt, így nem kép elkészítésének módja, hanem a színek, a témák, és a fehér keretek kapcsolják össze őket. És ahogy a nyolcezres hegycsúcsok is megmászhatók több útvonalon, néha érdemes hétköznapibb vonatkozásban is új utakat keresni. 

2x.jpg

1x.jpg

Számunkra kiemelten lényeges szempont a fenntarthatóság, ezért meg kell említenünk azt is, hogy a Poster Store minden egyes faliképe ökocímkével rendelkező nyomdában készül, a gyártás során a hulladék gyűjtése szelektíven történik, a márka pedig minden beszerzés esetében törekszik a szállítás, így a a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére. A fenntartható módon előállított papír olyan erdőkből származik, amelyekben minden kivágott fa helyett legalább két új fát ültetnek, és minimalizálják a termelésből fakadó környezetre gyakorolt hatásokat. 

Akárcsak legutóbb, most is a figyelmetekbe ajánlunk egy szuper lehetőséget az ajánló mellé, amit 2022. május 17-ig vehettek igénybe. SZINES45kuponkód használatával minden poszterekre leadott rendelésetekre 45 % kedvezményt kaptok a Poster Store webáruházában. 

A kedvezmény nem vehető igénybe a “Selection” kategória posztereire és a képkeretekre, illetve nem kombinálható más kedvezményekkel vagy akciókkal.

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5117816955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.06.19. 12:33:53

Nagyon szép dekorációk. Ezekből a képekből falvédőket, nyomtatott faliképeket is lehetne készíteni.
Üdvözlettel, Kerma Design

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása