Színes Ötletek

a kézügyes blog

Programajánló a Föld napját követő hétvégére

pexels-flora-westbrook-1974381.jpg
A Föld napját minden év április 22-én tartják világszerte. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására, apropóján különféle programokat, előadásokat, tudományos rendezvényeket, közösségi megmozdulásokat szerveznek a Föld gyakorlatilag minden országában, hogy minél többen komolyan vegyék az üzenetet, akár globális, akár egyéni szinten. A legkisebb lépés is számít! Akár együtt olvastok a témához kapcsolódó jobbnál jobb kiadványokból, akár társasoztok, családi környezeti vetélkedőt rendeztek, közösen elviszitek a válogatott szemetet a szelektív hulladékgyűjtőbe, ültettek valamilyen növényt vagy újrahasznosított alapanyagokból hoztok létre valamit - a lényeg, hogy ezek mind kiváló lehetőségek arra, hogy munkálkodás közben elbeszélgessetek a közös felelősség jelentőségéről. Előző cikkünkben néhány kreatív ötletet gyűjtöttünk össze a témához kapcsolódóan, a folytatásban pedig a jobbnál jobb hétvégi programok közül szemezgettünk. (Borítókép: Pexels.com - Flora Westbrook

A Budakeszi Arborétum április 24-én, vasárnap játékos ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal, különféle játékokkal várja a gyerekeket, melyeknek közös témája földünk élővilága. Ezen a napon vehetik birtokba a látogatók az arborétum legújabb élményösvényét is. További információk az intézmény weboldalán! 

budakeszi.jpgForrás: budakesziarboretum.hu

Aki az ország északkeleti felében járna a hétvégén, annak érdemes felkeresnie a Miskolci Állatkertet, ahová nemcsak számos új lakó érkezett az elmúlt hetekben, de április 23-án, szombaton délelőtt 10 és délután 16 óra között tematikus Föld napi programokkal várják a látogatókat. A Csanyik-völgytől már nincs messze Lillafüred, ahol a kisvasút az elmúlt hónapok pályafelújítási munkálatai után ismét közlekedik, és bár a Lillafüredi Pisztrángtelep most csak néhány kilométer gyaloglás után érthető el, oda mindig érdemes betérni, különösen, hogy a Hámori-tó partján, és a Garadna-patak völgyében bármilyen időjárás mellett nagy élmény a séta. (Fotó: Miskolci Állatkert Facebook)

278902190_395894799210292_2481939135028894142_n.jpg

A Föld Napja Alapítvány Facebook-oldalán a folyamatosan közölt gondolatébresztő cikkek mellett olyan kihívásokat is találtok, amiket teljesítve a mindennapi szokásaitok egy részét is megváltoztathatjátok - és még csak ki sem kell lépnetek a házból. Kiváló lehetőség rossz idő esetére is, hozzátéve, hogy új ismeretek szerzésére, szemléletváltásra bármikor találhatunk jó alkalmat.

Föld napja lesz ezen a hétvégén a Kecskeméti Vadaskertben is, látványetetésekkel, kézműves foglalkozásokkal, zenés programokkal, melyek közben egészséges ételeket is kóstolhatunk. Magyarország talán legcsaládiasabb állatkertjét mindenkinek szívesen ajánljuk, hiszen relatív kis alapterülete ellenére számos egzotikus állatfaj tekinthető meg itt anélkül, hogy rengeteget kellene sétálnunk, ami kisgyerekekkel érkezők számára sokszor jelenthet könnyebbséget. 

És ugyan kifejezetten Föld napja alkalmából nincs most egyik helyen sem külön program, két személyes kedvencünket is szívesen ajánljuk nektek a jeles dátum apropóján. A Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány bármikor kitűnő úticél lehet az egész család számára, hiszen folyamatos madármentési tevékenységük mellett rengeteg hazai madárféle tekinthető meg itt - köztük Negró, a beszélő holló, aki már közel nyolc éve a madárkórház lakója, és persze rengeteg bagolyféle, akikért közismerten lelkesednek a legkisebbek. A kevesebb mint 50 kilométerre található Tisza-tavi Ökocentrum akár ugyanazon a napon is útba ejthető: aki még nem járt volna ott, annak érdemes elképzelnie, micsoda élmény a gyerekek számára, amikor a padlóba épített ablakon át talpuk alatt először megpillantják a hatalmas, 2-3 méteres hosszúságot is elérő édesvízi óriásokat, a vizákat és különböző tokféléket. Az Ökocentrum egyébként pont idén ünnepli megnyitásának tizedik évfordulóját, ebből az alkalomból néhány napja egy podcast sorozatot is indítottak, melynek epizódjaiból sok érdekességet megtudhattok az intézmény történetéről, hátteréről. 

Természetesen ez csak egy szűk keresztmetszete az előttünk álló hétvége programjainak - ha valaki még többre vágyik, annak ajánljuk a Minimatiné.hu ajánlóját! Ha pedig tudtok olyasmiről, ami sem itt, sem ott nem szerepel, osszátok meg velünk, és a Színes Ötletek közösségével bátran a poszt, vagy a Facebook-bejegyzés alatt kommentben!

És persze érdemes jelentkezni ma indított rajzpályázatunkra is, hiszen a nemes üzeneten és a pályaművek elkészítésének örömén túl értékes nyeremények is várnak a kis pályázókra.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5817813881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása