Színes Ötletek

a kézügyes blog

#zerowasteeaster - Avagy újratasak és kimérős finomságok húsvétra

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_15.jpg

Ahogy mindig, amikor könnyen és gyorsan szeretnénk feldobni, egyedivé varázsolni minta nélküli ruháinkat, konyhai kiegészítőinket, vagy lakberendezési kellékeinket, húsvétkor ismét elővehetjük a textilfestés örök klasszikusnak számító technikáját! Most lenvászon és PUL anyagokból varrt mosható, így sokszor használható textiltasakjainkat öltöztettük át ünnepi mintákba, hogy a meglepetésnek szánt, kimérősen vásárolt édességeink számára biztosítsanak környezetbarát, önmagában is ajándéknak tekinthető csomagolást.  

Ez az ajándékozási lehetőség viszonylag egyszerű megoldást kínál a rengeteg csomagolással ellátott, sokszor sajnos kifogásolható minőségű édességek dilemmájára.

Tojáskeresés

Az előbb említett fatojások a tojásvadászathoz is kapóra jöhetnek, ez a játék kicsiknek és a nagyoknak egyaránt remek szórakozást ígér. A fából készült tojásokat évről évre használhatjuk, hozzájuk pedig mindig új kalandokat, izgalmas kihívásokat találhatunk ki. Ha van már meglévő, szétnyitható műanyag tojásunk, azok cukorkák helyett puzzle darabokat is rejthetnek - ha sikerült mindet megkeresniük, a játék végén közösen kirakhatjuk a képet! Készíthetünk alternatív "kincseket" is, például tojástartóból nyuszit, festett befőttesüvegeket, vagy kis textilzsákokat, amiket megtölthetünk kimérve kapható édességekkel, aszalt gyümölcsökkel. A nagyobb gyerekeket ajándékkártyával, élményajándékkal is jutalmazhatjuk. 

A tasakok természetesen mintás vagy minta nélküli változatokban készen is kaphatók, de akinek van kedve, maga is megvarrhatja őket, egyáltalán nem bonyolult feladat. Nemcsak aszalt gyümölcsök, drazsék, mindenféle édes és sós rágcsálnivalók tárolására alkalmasak - ezeket csomagolás nélkül megvásárolhatjátok saját dobozaitokba töltve a piacokon és az erre szakosodott boltokban -, hanem szendvicset, pékárut, vagy gyümölcsöt is tehettek beléjük, amikor útra keltek. Azontúl, hogy nem termeltek szemetet, még frissen is tartják az útravalót!

20220319_163305.jpg

Egy-egy alapdarab és a húsvéti verzió között mindössze annyi a különbség, hogy cuki nyuszifigurákat festhetünk rájuk, amiket - akárcsak a mikuláscsomagokat - évről évre újra használhatunk, hogy egészséges(ebb) finomságokkal megtöltve kedveskedjünk velük szeretteinknek. A festés menetét ebben a cikkben írtuk le részletesen, ha belefogtok, olvassátok el, mert sok hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze az anyagok előkészítésétől kezdve a minta fixálásáig.

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le!

A húsvéti készülődéshez további ötleteket ITT találtok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6217807199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása