Színes Ötletek

a kézügyes blog

Áprilisi tréfák Színes Ötletek módra

tengyart-_vkwivncnfo-unsplash.jpg

A népszokás szerint akit április elsején rászednek, az lesz április bolondja. A tréfálkozások napjára mi is készültünk, a folytatásban kiderül, hogy mivel. (Illusztráció forrása: unsplash.com) 

A világ számos napján kezdik különféle ugratásokkal az áprilist, ebből is sejthető, hogy sokgyökerű szokásról van szó. Az eredetével kapcsolatban sokféle elmélet létezik, amik közül van, ami kelta, van, ami római tavaszünneppel hozza összefüggésbe, de 16. századi francia naptárrendezés is oka lehet kialakulásának. Bármelyik is igaz - ha nem mindegyik -, a lényeg, hogy szerte a világon mindenkinek jólesik egy nap, amikor felrúghatjuk a szabályokat.

A Békés Megyei Népújság 1987-ben ezen a napon "Maradona Békéscsabán" címmel hírt adott róla, hogy Maradó József cigányzenész unokája, az argentin futballista szerződése lejártával Békés megyébe költözne és a helyi focival foglalkozna, ezért aznap délután Puskás Öcsivel nyilvános edzést fognak tartani Békéscsabán. A tréfa olyan jól sült el, hogy rengeteg ember ment el, hogy megnézze az Előre-mezben pályára lépő szupersztárt. Forrás: jozsefvaros.hu

Bár ez a történet igazán jópofa, tőlünk ma nem kell árhírektől tartanotok. Helyettük inkább mutatunk pár olyan otthon fellelhető alapanyagokból kivitelezhető egyszerű csínyt, amivel megviccelhetitek családtagjaitokat, és még az elkészítésük is jó móka akár egyedül, akár szövetségessel hajtjátok végre!

Olyan étel készül ebédre vagy vacsorára, amihez tojásra is szükség van? Egy filctoll segítségével új személyiséget adhattok nekik, mielőtt a tálban landolnak!

tengyart-dtgyj9okq_w-unsplash.jpgKép forrása: unsplash.com

Ha a farsangi beöltözést követően maradt otthon egy kis arcfesték, megtréfálhatjátok szundikáló családtagotokat. Azért csak óvatosan, mert le is kell majd mosni!

pranav-kumar-jain-d6qzsrdibj8-.jpgKép forrása: pixabay.com

Van olyan a családban, akit egész nap nem lehetne elmozdítani a TV elől, ha rajta múlna? Neki okozhattok egy kis bosszúságot, ha leragasztjátok a távirányító érzékelőjét! 

remote-control.jpgKép forrása: howdoesshe.com

Pár csepp ételfesték is elég a csaptelep szűrőjéhez, és meglephetitek azt, aki legközelebb kezet mos!

88a43bbfad890344a3ca5952091d4748.jpg

Némi precizitást igényel a bogarak testrészeinek kivágása, de a hatás a befektetett munkával arányos! Azért ha bárkinek rovarfóbiája van a családban, ezt az ötletet hagyjátok ki, nehogy rosszullét legyen a tréfálkozás vége!

7e71639ed388a9f33695052672c6ebd5.jpgKép forrása: oversodoinverso.com

Egy szivarzó béka a mosdóban? Ehhez igazán nem kell sok minden!

1283247454104715265-png_700.jpgKép forrása: newstells.com

Jó szórakozást kívánunk nektek mára, nevessetek sokat! Vigyázat, egy szörnyeteg van mögöttetek

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4817794807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása