Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fenevadak papírlapból és tojástartóból - Állatfigurás ötletek az állatok világnapjára

20230302_130555.jpg

Ahogy ezt már megszokhattátok, a Színes Ötletek oldalain a mai jeles naphoz hagyományosan kapcsolódnak kisebb-nagyobb aktivitások, hiszen október 4., és az állatok világnapja a fontos eszmei mondanivaló mellett kitűnő apropót kínál a kézügyeskedésre. Kedvenc állatfiguráink kifogyhatatlan kreatív inspirációt jelentenek, függetlenül a választott technikától és alapanyagoktól, a közös alkotás pedig a nyilvánvaló képességfejlesztés mellett valóban tartalmas időtöltéssé válhat, hiszen ilyenkor rengeteg alkalom nyílik arra, hogy beszélgessünk a felelős állattartás, az állatvédelem fontosságáról, és hogy felkeltsük a család aprajának kíváncsiságát a téma iránt egy-egy érdekességgel, legyen az bármi a szakállas saskeselyűk formabontó táplálkozási szokásaitól a cetcápa iskolabuszt felülmúló testhosszáig. A folytatásban hoztunk nektek két egyszerű, de nagyszerű ötletet, amiket - vagy amikhez hasonlókat - bármikor készíthettek az előttünk álló esős-borús hétvége során. 

Harapós papírállatok

Mindössze A/4-es lapokra és egy filctollkészletre van szükségetek, és megalkothatjátok bármelyik kedvenceteket az állatvilágból, akár harapós, akár nem. Elég, ha van neki szája - a többi a fantáziátokon múlik! Mi ezúttal a ragadozók közül választottuk ki a gyerekek kedvenceit, a két legerősebbet, hiszen a játékos harapások az ő esetükben sokkal látványosabbak lesznek, de el tudjuk képzelni egy kedves teknősét vagy egy hatalmas bálnáét is a papíron. Rajta, rajzoljatok kedvetekre ezen a jeles napon!

Kontúrozott vázlatunkat akár sablonként is használhatjátok, ha hasonlókat szeretnétek papírra vetni, ha pedig az elkészítés menete a képek alapján nem egészen követhető, nézzétek meg a kapcsolódó videónkat is! 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Színes Ötletek (@szinesotletek) által megosztott bejegyzés


Egyszerűen, tojástartóból

A tojástartós ötletekben sok mindent szeretünk onnantól kezdve, hogy tulajdonképpen hulladékból alkothatunk. Az alapanyag olcsó, vagy pontosabban fogalmazva semmibe nem kerül, hiszen kéznél van szinte minden háztartásban, könnyen festhető, ragasztható, és akár fel is dolgozható papírmaséból vagy merített papírból készített alkotásokhoz. Ha ez még nem lenne elég, egy nagyon egyszerű eszközt jelenthet arra, hogy az egészen kicsikhez is közelebb hozzuk az újrahasznosítás vagy a környezetvédelem fogalmát. 

A galéria képein keresztül egy cápa születését kísérhetitek végig, persze nem biológiai értelemben, ebben a cikkkünkben pedig az elefánttól a vörös rókáig még sok más állathoz is találtok inspirációt!

Korábbi bejegyzéseinkben sokféleképpen emlékeztünk már meg a mai jeles napról, nézzetek körül, hátha találtok köztük megvalósításra érdemes ötletet! KATTINTSATOK ide az archívumhoz!

Kövessetek minket Pinteresten, TikTokon,

Facebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7818700458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Programajánló

okt-6-ig_sk_m_b_p_300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása