Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csomózott ajtódísz tavaszi hangulatban

3_20240221_093955_0001.png

Ezt a kedves dekorációt egészen könnyen elkészíthetitek akkor is, ha a makramé technika rejtelmeivel csak most ismerkedtek, hiszen egy egyszerű alapcsomó ismétlésével hozható létre ez a látványos, csavart minta. A technika most újra virágkorát éli, napjainkban legalább olyan népszerű, mint a hetvenes években volt. Már egészen egyszerű módszerekkel is szép dolgokat hozhattok létre. Ha pedig szereztek némi gyakorlatot, a kicsit bonyolultabb, akár más anyagokkal is kombinált megoldásokkal egészen különleges kiegészítőket alkothattok úgy az öltözködés, mint a lakberendezés terén. A koszorúalapot nyuszifigura helyett más, tavaszi hangulatú elemekkel is díszíthetitek - virágokkal, fagolyókkal, pomponokkal, de önmagában is nagyon mutatós. Lépésről lépésre galéria a folytatásban!

13_51.jpg

Amire szükségetek lesz:

  • fém alapkarika
  • makraméfonal
  • natúr spárga vagy akár díszes zsinór
  • zsákvászon, szalag, tű és cérna a nyuszihoz

2_159.jpg

Mi egy 25 centiméteres karikához 9 métert használtunk fel az 5 mm-es fonalból, ezt az arányt megváltoztathatjátok az általatok választott eszközök és alapanyagok tulajdonságai szerint. A kezdőcsomó után a képen látható módon kötött csomóval folytassátok egészen addig, míg körbe nem értek - a csavar magától jön létre!

Végül a két szál fennmaradó vége mellé vágjatok még néhány hasonló hosszúságút, vessétek át a karikán, és kössetek bojtot belőle egy eltérő színű zsinórral! Ezután kifésülhetitek, ha úgy jobban tetszik.

Szerintünk díszítés nélkül is jól mutat ez az egyszerű, csavart minta, úgyhogy az alapot biztosan tovább használjunk majd a húsvéti ünnepkör után is. Most viszont ahhoz kapcsolódva egy zsákvászonból készült nyuszit függesztettünk a közepére, amit akár géppel, akár kézzel öltve percek alatt megvarrhattok.

12_58.jpg

Hasonlóan könnyen tanulható módszerrel nemrég cuki bárányokat csomóztunk, nézzétek meg őket is!

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt,  Pinteresten ,Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről tavaszi dekorációról se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr817793955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása