Színes Ötletek

a kézügyes blog

Cuki bárány makraméfonalból

2_20240221_093955_0000.png

Ahogy ígértük, a farsangi időszak színes jelmezparádéjával elkergettük a telet és február utolsó napjaiban már csak tavaszi ötletekkel jövünk, hogy mindent kipróbálhassatok még időben, ami megtetszik közülük. A sorban most egy régi kedvenc következik, úgy a figurát, mint az elkészítés módszerét illetően. Az aranyos bárányokat igazán egyszerűen - egyetlen alapcsomó ismétlésével - elkészíthetitek az útmutató lépéseit követve, úgyhogy bátran olvassatok tovább akkor is, ha csak távolról ismeritek a makramézás technikáját! 


20220315_151239.jpg
Amire szükségetek lesz egy báránykához:

  • 3 méter makraméfonal vagy bármilyen vastag fonal
  • fekete karton
  • fehér filctoll - helyette papírból is ragaszthattok szemeket
  • egy pici gyapjú, vatta vagy tömőanyag
  • 7 cm-es fakarika
  • 2 db fagolyó és kb. 15 cm zsinór vagy bőr - ezek akár el is hagyhatók

Készítsétek el a kezdő csomót az alábbi módon! Az akasztóhoz hagyjatok szabadon az egyik szálból egy nagyjából 20 centiméteres darabot, és a másik, hosszú szállal dolgozzatok tovább!

20220315_152957.jpg

20220315_153014.jpg

Az alapcsomót a képek szerint készítsétek el! A hurkokat mindig húzzátok szorosra a következő készítése előtt! Nem is lesz másra szükségetek, csak ismételjétek addig, míg körbe nem értek!

Jó szorosan húzzátok egymásra a csomókat, hogy a karika ne látszódjon ki! Persze ha vékonyabb fonallal dolgoztok, az sem baj, a natúr fa nem idegen a dekoráció stílusától. Ha körbeértetek, fent kössetek egy hagyományos csomót, ez lesz az akasztó!

20220315_154043.jpg

Már csak a testrészek vannak hátra. Fotókartonból vágjátok ki a fejet a fülekkel együtt, rajzoljátok meg a pofiját kedvetek szerint, gyapjúból egy kis pamacsot is készíthettek a fejére, majd kétoldalú ragasztóval vagy ragasztópisztollyal rögzítsétek a karikához. A lábakhoz fűzzétek át a zsinórt az alsó csomókon, és kössetek rá fagolyókat!

Első ránézésre talán bonyolultnak tűnik az elkészítése, mégis milyen egyszerű és látványos!

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_1.jpg

Ha ti is kipróbáltátok ezt a technikát, vagy bármilyen más módszerrel készítettétek el tavaszi dekorációtokat, mutassátok meg nekünk a Színes Ötletek alkotói csoportjában! Tartsatok velünk itt, FacebookonInstagramon, és Pinteresten is, hogy a következőről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3317780940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása