Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fahéjtól illatozó makramé karácsonyfadísz

img_0794.JPG
Sokan kértétek a fahéjrudakra csomózott karácsonyi díszek elkészítésének útmutatóját, ezért a lépéseket összefoglaltuk nektek egy könnyen követhető videóban, amit megtaláltok a folytatásban. Meglátjátok, amilyen szép, olyan egyszerű! A fán épp olyan jól mutat, mint ajándékkísérőként, és ha tetszik az ötlet, még az ünnep előtt kipróbálhatjátok.

img_0799_szerk.jpg
A szálakat kicsit hosszabbra vágtuk a szükségesnél, ezért a végén biztosan kell alakítani egy picit, de tekintve, hogy a fahéjrudak vastagsága változó, és nem minden fonalat lehet ugyanolyan szorosra csomózni, így biztosan nem érhet csalódás. Bosszantó, ha az utolsó csomó előtt elfogy a szál, és elhihetitek, mi bele is futottunk ebbe az apró fiaskóba! A videóból ez persze kimaradt, így bátran követhetitek a lépéseket!

Többen kérdeztétek, hogy milyen anyaggal dolgoztunk, ezért erről is ejtünk néhány szót. Az Anchor Crafty egy sodrott, kötélszerű, mégis puha makraméfonal, amit biztosan fel tudtok használni akkor is, ha szintet léptek a technika gyakorlásában, professzionális kézimunkákhoz is ideális. Vastagsága 5 mm, az általunk javasolt mennyiségek és méretek ehhez vannak kalkulálva, de elérhető 3 mm-es változatban is. Nagyon könnyű kifésülni, ami a szép végeredmény záloga, és a kevésbé rutinosaknak sem kell aggódniuk amiatt, hogy a művelet közben kihúzódnak a szálak. Amit még személyes meggyőződésből muszáj megemlítenünk, hogy ez egy 100 %-ban újrahasznosított  textil- és műanyaghulladékokból készült, csak növényi festékanyaggal színezett, vegán kézimunka fonal. Ezért is vesszük elő újra és újra, ahogy most is. Az ünnepi várakozás napjaiban készítettünk már bohókás csillagdekorációt, egyszerű fenyőfácskát, és kedves angyalokat is.

img_0792.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, Pinteresten, illetve Facebookon és Instagramon, hogy a következő cikkről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2016789120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása