Színes Ötletek

a kézügyes blog

Makramé kezdőknek - Egyszerű fonalangyal a karácsonyfára

0_57.jpg

A csomózott karácsonyi díszek közül most egy nagyon egyszerűen elkészíthető angyalt mutatunk nektek, ami sikerélménnyel kecsegtet akkor is, ha csak most ismerkedtek a makramé technikával, és a gyerekek sem lesznek csalódottak, ha velük próbáljátok ki a módszert. Trükkös csomókra nem lesz szükség, és nagy kézügyességet sem igényel, a végeredmény mégis egy kedves karácsonyi dísz lesz, ami a fán vagy az ablakban éppen olyan jól mutat, mint a nagyinak szánt ajándékcsomagban. Az elkészítés lépéseit megtaláljátok a folytatásban.

img_0067.jpg

Nemcsak a megjelenése, de az anyagigénye is igazán minimalista - egy fagolyón és kifésülhető makraméfonalon kívül másra nem is lesz szükségetek. Mi egy kupac régi hajcsavaróban láttuk meg a kreatív alapanyagot, ennek nyomán született többek között az angyalka ötlete, de ha nincs otthon ilyesmi, ne adjátok fel, bármelyik hobbiboltban találtok lyukas fagolyót! Persze jól jöhet munka közben még néhány eszköz - például olló, vonalzó, fésű, esetleg egy horgolótű. Mi a haját és a ruháját is saját anyagából kötöttük össze, de ha szeretnétek kicsit elegánsabbá tenni, használjatok arany, ezüst, vagy más, színes díszzsinórt!

2_141.jpg

Mi három ágból sodort, 5 mm-es makraméfonallal dolgoztunk, a harmadolásnal csupán széttekertük a szálakat. Ha vékonyabbat használtok, arányosítsátok a mennyiséget!

Lépésről lépésre útmutató a galériában!

A horgolótű az első lépésnél lehet segítségetekre, ha azzal húzzátok át a 60 centiméteres fonalat a golyón, könnyebben elkerülhető a végek kiszálasodása. A hajának szánt nyolc szálas kupacot most nem fésültük ki, csak lazán fontuk a végén, de ha van kedvetek, ti megtehetitek, sőt, különféle frizurákkal is kísérletezhettek!

A szárnyakhoz a 90 centiméteres darabot a középső és a gyűrűs ujjatok között cikk-cakkban tekerjétek fel, majd középen szorosan kötözzétek körbe! Mi egy darab maradékot használtunk, ami akár más színű is lehet, mert ez nem látszik ki a ruha alól. Ha az első tekerés előtt egy hurkot is csináltok, majd a végén azon keresztül vezetitek át a szálat, a két végét meghúzva már le is zártátok - de az sem probléma, ha hagyományos csomót használtok. A túllógó végeket vágjátok le!

Helyezzétek el az elején készített hurokban, rendezgessétek el, a karokat igazítsátok lentre, végül alul kössetek egy hagyományos dupla csomót! Most nem kell levágni a maradékot, mert azt belefésülhetitek a szoknyájába.

Felezzétek el a még fel nem használt fonalat, és fésüljétek ki alaposan, vigyázva, hogy ne húzzátok ki a szálakat!  Ezután egyik, majd a másik oldalról vessétek át az angyalka vállán, és kötözzétek meg szorosan a derekán az előbb leírt módszerrel. Ez a rész látszik, így használhattok a karácsonyi dekorációtokhoz illő dekoratív anyagokat is.

Utolsó simításként fésüljétek át a szoknyáját, vágjátok egyenesre az alját, és készítsetek neki frizurát, arcot kedvetek szerint! 

29_2.jpg

Tartsatok velünk, mert hamarosan egy másik karácsonyi díszt mutatunk, aminek az elkészítésébe kezdőként is bátran belevághattok, a képre kattintva pedig ezekhez a szintén nagyon egyszerűen elkészíthető fenyőfákhoz találtok leírást.

img_0066.jpg

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket  PinterestenFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416756454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása