Színes Ötletek

a kézügyes blog

A gyerekszoba régi-új bútora, egy letörölhető rajzasztal

10_70.jpg
A környezetünkben köztudott, hogy meggyőződéses kacatmentők vagyunk, ezért gyakran felmerül a kérdés, hogy tudunk-e kezdeni valamit egy-egy régi tárggyal, amit egyébként kidobnának. Ez a kisasztal is hasonló módon került hozzánk, annyi különbséggel, hogy mi vetettünk rá szemet egy kedves barátunk költöztetésekor azzal, hogy ez bizony jó lenne az akkor még csak néhány hónapos gyermekünknek a majdani kreatív sarokban. Mivel egy pár kisszék már várakozott a garázsban, kapóra jött ez az egyszer szebb napokat is látott darab. Megmutatjuk, hogyan öltöztettük át - mindjárt kétszer is!

Sajnos az asztallap el volt törve, és a lábaktól is elvált, ezért elsődleges volt, hogy megragasszuk és javítsuk a sérült részeket. Faipari ragasztót vittünk fel körben és a repedés mentén is, majd a száradási időre pillanatszorítóval rögzítettük. A hibákat folyékony fával javítottuk, csiszoltuk, majd a gyerekszobában jellemző mentazöldre festettük. De a történet itt még nem ért véget! 

Pár hónapja már használtuk - ami az asztallapon nyomokban meg is látszott - amikor egy másik helyiség átrendezése közben kiderült, hogy mégsem fér el az a krétatábla, amit oda terveztünk. Ekkor jött az ötlet, hogy ha már az asztalkára ráfér egy gyors ráncfelvarrás, ezúttal táblafestékkel vonjuk be a tetejét. A már firkáló korszakába lépő kislányunknak így nem kell lemondania erről a mókáról beltérben sem, míg az udvaron rendelkezésére áll a járda és egy hordozható tábla is.

A korábban javított repedést egy kicsit ismét kezelésbe vettük, finoman átcsiszoltuk, és már festhettünk is! A táblafesték nagyon jól takar, de azért felvittünk három réteget, hogy bírja az igénybevételt. A száradási idő után teljesen vízállóvá - így lemoshatóvá - válik. Rajzolhatunk rá hagyományos krétával és krétafilccel egyaránt, de mi beltérben inkább az utóbbit preferáljuk. Eddig hibátlanul működik - kíváncsian várjuk, vajon át kell-e később festeni!

20211030_144315.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216757304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása